Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere TOKİ evlerinde öncelik var mı?

ayşegül.es

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
engelliye toki evlerinde öncelik tanınıyormuş diye duydum bu 3+1 ler içinde geçerlimi

baştan sona kadar senoryo bunlar inandırıcı gelmiyor insana kapitalizmin ayak sesinden başka birşey değildir

Toki'nin engelli vatandaşları kuraya tabi tutmadan giriş katta bulunan dairelerde belirli kontenjanla öncelik tanıdığını söylemekte.

bu konuyu bilen veya evsahibi olan var mı bu şekil?

ben varım arkadaşlar.başvuru yaptım çıktı ...

arkadaşlar bulunduğum ilde toki başvuruları vardı.benden evraklar istendi evrakları hazır ettim başvurdum.başka ama şey bana 2. kat çıktı.hala teslim edilmedi ama.başka sorun ben cevaplıyım başka nasıl bilgi verebilirim bilmiyorumki siz neyi merak ediyorsanız

üstü mü olması gerekli

elif_kız;
hayırlı olsun ödemesi ne şekil hangi semtte ve istanbulda şu kadar ikamet etme zorunluluğu var mı belşli bir yaşüstü mü olması gerekli

Özürlüler için belli kontenjan ayrılıyor, eğer özürlü başvuruları fazla olursa kura çekiliyor.Kurada çıkmayanlar normal çekilişte yer alıyorlar.
http://www.toki.gov.tr/programlar/satis/c_ilharita.asp adresinden illere göre arama yapabilirsin.Bavuru ilanlarında tüm ayrıntılar anlatılıyor.Yalnız 3+1 evler için özürlü kontenjanı olmayabilir.Giriş katlar diye birşey yok.En son yapılan kayabaşı konutlarında
2.3.4. katlar vardı.

sağolun.ön ödemede belli bir miktar aldılar daha taksitleri bilmiyorum teslim edildikten sonraymış ödemeler.

istanbuldaki TOKİ evleri için.5yıl istanbulda ikamet etmiş olma şartı var,
peki engelliler içinde bu şart varmı??
blilgisi olan var mı?

ya arkadaşlar şartlar engelli yada normal için değişmiyor.bir arkadaşımız açıkladıya.bizim başvuruları ayrı alıyorlar.engellilerde çıkmamış beni normallere katmışlar benimki normallerden çıkmış.ben ön ödemede ya bende yeni türk lirasından anlamamki on milyar verdim.

arkadaşım ben iki yıl önce bir engelli olarak başvurdum eyer bir gazi olsaydınız bir önceliginiz olurdu dediler

Elif hayırlı,uğurlu olsun.Allah güle güle oturmayı nasip etsin.Bana da kuralarda çıkmasa da kayıt yaptırmayanlar olduğu için ev alma şansı doğmuştu ama başakşehir'de uygun bir ev bulduğumuz için kayabaşından vazgeçtim.Sonra da çıkabiliyor yani.2 sene sonra tesliim edilir.

halbuki tv kanalında engellilere kura yok giris katları onlara ayırmıslar üstelik ödeme zorlugu cekenlerede devlet yardım edicekmis demislerdi hep.milletimi kandırıyor bunlar nekadar tutarsız seyler hic bise inanmayalım ozaman

Hayırlı uğurlu olsun, ev almak isteyenlere de nasip olur inşallah.

bende iki yıldır arıom engelli kategorisinde evde bursada zaten iki yılda bi iki kere ev yaptı toki galiba en sonunda erdoğanın önüne atlıcam vede bi kahraman olucam bu gidişle :D geçende ankaradaydım ama erdoğan yoktu ortalıklarda :D bi rastlasaydım zaten başbakanlıkta önüne uçacaktım clark kent gibi :D

başarı arkadaşım.hersey nasıp kısmet.insallah alalh sizlerede nasıp eder.

bu aralar varmı yada şimdi gidip başvurabiliyormuyuz nasıl oluyor bu iş

bulunduğunuz ili araştırın arkadaşım.bizim burda belediyeler yapmışdı başvuru işlemlerini.

toki evleri

arkadaşlar selam hekese tokiden ev alan varmı hiç engelli arkadaşlarım.bu evler hakkında bilgisi olan varmı acaba nasıl ve nereye başvuruluyor

teşekür edrim
gökhan özkan

engelliler konut satın aldığında hangi indirimler uygulanır

Arkadaşlar ziraat bankasına toki de satışı yapılan konutlr için müracat edeceğim, hangi indirimlerden yararlanıyoruz, faydalanır isek 2000 den önce aldığımız raporlar bu indirimde geçerlimi bilenlerin bilgisine ihtiyacımız var,selamlar,

engelliler kendileri için yapılabilecek tokiler için imza toplayarak başvuru yapabiliyor.yeterli sayıda talep olması gerek.benm forumda bunla ilgili bi yazım var

benim sorumun cevabı değil, sizn dediğniz yakın bir zaman bile olsa artık ben kira vermekten bıktım,kolay gelsin tşklr.

istanbulda yaşıyroum istanbul dışı hangi ilde olursa olsun ben tokiden bi ev alıp engelli olarak alıp istanbuldan gitmek istiyroum nasıl yapabilirim acaba yada istanbuldan ev alsak mesela oturma zorluğu varmı mesela kayabaşı dağ başı gitsem acımdan ölürüm bırakın ayda cuzi rakamlar ödemeyi bütün daireleri engellilere verseler dahi oradan alınmaz ama şöle iç anadolu ege gibi yerlerde olsa durmam hemen alırım yardımcı olabilecek varmı engellielre peşinatı nedir mesela...

Merhaba

selam arkadaşlar ben tokiden ev almayı düşünüyorum ama özürlü raporu kaç olması gerekiyor acaba bilen arkadaşlar yardım ederseler sevinirim şimdiden teşekkürler......?

Sadece satışlarda %5 gibi bir oranda konut özürlüler için ayrılıyor. Oranın üzerinde müracaat olunca kura çekiliyor, kurada çıkmayanlar ise diğer kuraya giriyor.

Üst Alt