Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere ücretsiz ulaşım hakkında BİMER'e yapmış olduğum şikayet...

andycan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
4 Mart 2014 de çıkan ve resmi gazetede yayınlanan yasa ile %40 ve üzeri engelliler, 65 yaş üzeri yaşlılar, şehit yakınları ve gaziler şehir içi toplu ulaşımdan ve şehirler arası tren ve gemilerden ücretsiz faydalanacaktır denildi. Ancak bazı illerde bu uygulama hemen başlarken bazı illerde ise halen başlamadı. Bende bunun üzerine yaşadığım şehirdeki durumu Bimer e bildirdim. Bimer de Sivas belediyesine yönlendirmiş. Belediyenin verdiği cevap aynen şu

[FONT=Arial][SIZE=3]"17.03.2014 tarih ve 201389 sayılı BİMER başvurunuzda Özel Halk Otobüslerinde engelli indiriminden faydalanmak istediğinizi belirtmektesiniz.[/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT="Arial"]Sivas Belediyesi Özel Halk Otobüslerinde çalışma sistemi Belediye Meclisinden alınan karar doğrultusunda uygulanmaktadır.Engellilerle ilgili toplu taşımadan ücretsiz yararlanır kararı çıkmamıştır.Şu anki uygulamada %40 ve üzeri engelliler indirimli yararlanmaktadır.[/FONT]
[FONT="Arial"]Bilgilerinize.[/FONT]
[FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT="Arial"]Sivas Belediye Başkanlığı
[/FONT]
[FONT="Arial"]Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü[/FONT]"

Bunun anlamı şu demek oluyor. Ne kadarda resmi gazetede yayınlansa da çıkan yasa bizi ilgilendirmiyor. bizim belediye meclisi kararları sizin yasalarınızı ve resmi gazetenizden üstün ve bağlayıcıdır. Aynen anlatmak istenilen budur. Bunun için tüm engelli derneklerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bu işin üzerine gitmelerini ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendi meclisinden çıkan ve Resmi Gazetesinde yayınlanan yasalarına sahip çıkmasını istiyorum.

Bimer e belediyenin verdiği cevabı yazdım. gerekenin yapılmasını istedim. bakalım ne cevap gelecek.

Demek ki herkes durumundan memnun. Hiç kimseyi bu konu ilgilendirmiyor heralde...........

Üst Alt