Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere uygun şehirlerarası otobüsler var mı?

qrstv

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engelliler için şehirlerarası otobüslerde belli oranda indirim yapılıyor ama engelli bireylerin bu otobüsleri rahat bir şekilde kullanıp kullanamayacakları tamamen göz ardı ediliyor.
Yoksa bize uygun otobüs firmaları var da benim mi bilgim yok?

Böylesi bir araç yok. Karga-tulumba taşınıyoruz!

Dün bir kaç otobüs firmasının sitesinde dilek-şikayet kısmında bu durumu dile getirdim.Pamukkale turizmden geri dönüş yaptılar, istekleriniz ilgililere iletilecek ve en kısa zamanda bir şey yapılmaya çalışılacak dedi arayan görevli.Bi geçiştirme olduğunu düşündüm, umarım yanılırım.

Kardeşlik haklısın ne diyelim belli oranda indirim yapmak önemli değil önemli olan o otobüsle seyahat etmek Anayasal hakkımızı kullanmanıza bile izin yok haklısın

Kamil koçta ve nilüfer de rahat tur var ama işinize yarar mı bilemiyorum 1,5 koltuk ve tek sıra

Rahat derken? sandalyemle rahat bi şekilde otobüse binebileceğim kadar rahat mı?

bir arayıp sorun İsterseniz Şimdi ne desem Yalan olur.

Aslında benim en çok ihtiyacım olan Metro Turizm, firma mı seçiyor diye düşünülmesin. :) Sakarya'da öğrenciyim, Metro Turizm'in kampüste şubesi var bu açıdan benim için rahat olacağını düşünüyorum ama imkanlar kısıtlıyken firma seçmenin anlamı yok.Teşekkür ederim, arayıp öğreneyim. :)

Hicbir otobüs firması yok canımcım sandalyenle gidebilecegin :)

TOFED'e talep yağdıralım.

Yaşama hakkımız içerisinde yer alan; ulaşım hakkımızın eksikliğini hepimiz yaşıyoruz. Şehir içi ulaşımda veya şehir dışı ulaşımda kullanılan araçlarda engelli insanlar için yapılan şeylerin eksik olduğu açıkça ortada. Yurttaş olarak bunun eksikliğini fazlasıyla yaşamaktayız. Ulaşım aracında biz engelli insanlar için gerekli olan herşeyin yapılması bir gerekliliktir.. Çünkü engelli insanlarında tek başlarına sokakta yaşama hakları vardır. Tek başlarına hareket etme hakları vardır. Otobüslerde , minibüslerde, trenlerde, vapurlarda , toplu taşıma araçlarının tümünde bu büyük eksikliğe dikkat çekmeliyiz. Bu yüzden bu konuyu açıyorum arkadaşlar. Ne kadar çok talep olursa bu yönde çalışmalar o derece hızlandırılır. Gelin hep birlikte olalım ve bu link üzerinden taleplerimizi bildirelim.

İLETİŞİM ‹ TOFED – Türkiye Otobüsçüler Federasyonu

Nilüfer!!! Metro suit! engelli lifti ankarada bazı EGO hatlarda bulunuyor! yavas yavaş arttırıcaklarmış fakat nekadar sürer muallada malum! çok zor ve maliyetli bişeyya!:mad:;):confused:

Eğer çok fazla istek alırlarsa yavaş yavaş değil hızlı arttırılmaya başlarlar diye düşünüyorum. %30 seyahat indirimi var ama ne kadar kişi bundan faydalanabiliyor, ben bu hakkı kullanamadıktan sonra o indirim olsaa ne olmasa neeee :mad:

Tekerlekli sandalyeli engelliler için şehirler arası otobüs hizmetini ya devlet verir yada özel şirketlere yaptırım uygulatır. Aksi taktirde devlet olmazsa özel sektör maaliyetli ve geri dönüşü şüpheli olacağından yatırım yapmak istemeye bilir ...

Üst Alt