Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere verilen şehir içi ulaşım kartlarının tüm şehirlerde geçerli olması

Ş.ALİ

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar engellilere verilen şehir içi ulaşım kartları tüm şehirlerde geçerli olsa daha iyi olmazmı engelliler başka şehirlere gittiklerinde her şehir için ayrı kartmı çıkartacaklar bu engellilere engel olmak değilmidir

Merhaba,

Söylediğiniz bir nevi mantıklı olabilir ama bana göre;
Mesela Tokattaki otobüs minübüs vs için kullanılan kartlarla İstanbuldakiler çok çok farklı..
İstanbuldaki sistemle mesela Vandaki sistem bir mi?
Bir kere bazı İllerde akbil diye bir şey bile yok.
Bu durumda her ilde aynı sistem olmalı ki tek kartı her ilde kullanabilesin.
Bu sadece engelli için de değil mesela annem engelli değil (Allaha şükür)
O da örneğin Tokattayken orada kart çıkarttırır kullanır İstanbula geldiğinde burada aynı şekilde.
Ankaraya gittiğimizde orada da aynı..

Zaten bir insan sürekli 81 İl değiştirmiyordur heralde en az 3 diyelim ;
Bu 3 Şehir için ilk gittiğinizde kartınızı çıkarırsanız bunu zaten her gidişinizde kullanabilirsiniz.
Bu durumda sıkıntı da ortadan kalkar.

Örneğin ben Tokata gittiğimde kart çıkarmıyorum çünkü var.
Yılı dolmuş olursa da zaten tek binişlik engelli kartları var.

Başbakanlık engelli kartınız ile her ilde ücretsiz ulaşım sağlayabilirsiniz. Diğer şehirlere gittiğiniz zaman, eğer çok kalmayacaksanız başbakanlık engelli kartını göstererek seyehat edebilirsiniz.
Eğer başka şehirde çok fazla kalacaksanız, o şehirin ulaşım kartından çıkarmanız gerekir.

Tubitak'ın yaptığı bir çalışma vardı, 81 ilde aynı kartlar ile ulaşım sağlanması için.
Belki de, aralık ayında yeni çıkacak kimliklerimiz ile bu proje sağlanabilir.

Akıllı kimlik pasaport yerine geçecek

Uygulamaya girdiginde çok faydalı olacağa benziyor tabi bu yazida anlatilanlar 5 yili bulur tahminen

asadas05
Eğerki dediğiniz gerçekleşirse engelliler ve diğerleri için çok güzel olur ve bazı sıkıntıların giderilmesinde önem teşkil eder

Üst Alt