Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere yönelik 1 defaya mahsus tayin hakkı..?

yolculuk81

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Ben Kayseri'de 2 yıldan beri kamu kurumunda çalışıyorum. Şu ana değin engellilere yönelik 1 defaya mahsus hakkımı kullanma yönünde bir düşüncem olmadı. Şimdi düşünüyorum. Acaba bu yolla tayinini gerçekleştirmiş arkadaşlar bu konuda bizi bilgilendirebilirler mi? Teşekkürler :)

Söz konusu bu yolu kullanarak kaç ayda yanıt aldıklarını ya da bu hakkı kullanmalarına rağmen tayinin gerçekleşmediği durumların olup olmadığına dair bilgi.

ben tarım bakanlığında memurum. tayin istediğim zaman bakan değişmişti ve tayinleri durdurmuştu. o yüzden tüm tayin istekleri bekletiliyordu. benim tayinim 5-6 ayda olmuştu. ama sonuçta oldu.

Peki bu yer değiştirme sürecinde engelli olma haricinde başka bir kıstas gözetiliyor mu? Ben evliyim, 6 yaşında bir kızım var. Eşim, benim gibi ortopedik engelli birkaç yıldır çalışmıyor. Sadece engellilik durumunu kullanarak Hatay'a tayin istemem yeterli oluyor mu yoksa durumu belirten daha detaylı bir başvuruda bulunmam mı gerekiyor?

Adliyede memurum 8 aylıkken tayin istedim yaklaşık 2 ayda onaylandı ve 1 defa diye bir şey yok çünkü savcım eğer memnun kalmazsan tekrar dilekçe verip dönebilirsin dedi.

yazacağınız dilekçeye durumunuzu net bir şekilde belirtin. raporunuzdan ve tayin hakkının geçtiği kanundan bahsedin. yazışma kurallarına uyun (örneğin arz ederim ile dilekçenizi bitirin zira bazı memurlar yazışma kurallarını bilmediği için ve daha uygun olduklarını düşündüklerinden emir anlamına gelen rica ederim diye bitirirler.). rapor fotokopisini ekleyin.

evet yazışma kurallarına uyulması konusunda size katılıyorum. Plumeria 1 defaya mahsus hakkı yok derken neyi kastettiniz? Bunun dışında şunu da sormak istiyorum: Ben Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde çalışıyorum ve bu günlerde normal tayin hakkı açıklanacak. Bu hakkı önce kullanıp sonuç alamazsak 1 defaya mahsus hakkını kullanmak mantıklı olabilir mi? Çünkü normal tayin hakkı yılda bir defa tanınıyor.

yargıtay "1 defaya mahsus" hükmünü kanuna aykırı olduğu için iptal etti.

Nacizane önerilerim olacak konuyla ilgili. İki kez eş durumundan tayin oldum ve Engel durumundan da 1 kez tayin istedim ama ret geldi, eş durumundan tayinim çıktığı içinde üstünde durmadım. Öncelikle "1 defaya mahsus" kurumların işine geliyor ve kimse yargıtay kararlarına bakmıyor. Bağlı olduğunuz yer "Kurumsal" değilse bunu ispat etmeniz gerekir en başta. Dilekçeyi, ilgili yasayı işaret ederek tam yazmak yetmiyor. Muhatap olacağınız tüm kurumlarla birebir konuşarak durumu izah edip neye göre işlem yapılacağını ve tüm üst yazışmaları takip etmeniz gerekiyor ki bir tanesi normal tayinmiş gibi yazı yazsa ret cevabı yersiniz! Ve sonrası ya mahkemeye vereceksiniz ya da iletişime geçeceksiniz. kolaylıklar dilerim...

İlgili yönetmeliğin maddesi bu şekildedir arkadaşlar.
Engellilik durumuna bağlı yer değişikliği
Madde 11/A – (Ek:RG-13/5/2015-29354)
Engellilik durumu mazeretine dayanarak memurun yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen personel ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan personel engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler kadro imkânları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
Personelin kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, personelin ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
Engellilik durumu devam ettiği sürece isteği dışında personelin görev yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan personel hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.

Merhabalar. Konuya vakıf olmadığım için ben de araştırıyorum ve UZAKLAR'ın da belirttiği maddeye ulaştım. Yalnız merak ettiğim "1 defadan fazla yararlanamaz" ifadesinin korunuyor olması. Yargıtay'ın iptalini eklemek mi gerekiyor? Bu arada yukarda sormuş olduğum bir soru arada kaynadığından bir daha yazmak istiyorum: Ben Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde çalışıyorum ve bu günlerde normal tayin hakkı açıklanacak. Bu hakkı önce kullanıp sonuç alamazsak 1 defaya mahsus hakkını kullanmak mantıklı olabilir mi? Çünkü normal tayin hakkı yılda bir defa tanınıyor. Bilgileriniz için çok teşekkürler :)

yolculuk81, ilk önce şunu belirtmek istiyorum konu idari bir işlem olduğu için muhatap yargıtay değil danıştaydır, konu ile alakalı kararı veren kurumda haliyle Danıştay. Kanuna eklenebilmesi için ise gerekli şart ise bu kararın Danıştay Daire Başkanlığınca değil de Danıştay Genel Kurul Kararı ile verilmesi gereklidir. Danıştay bünyesinde sayısını tam olarak bilmediğim ama 15-20 tane olduğunu düşündüğüm Daire Başkanlıkları olur ve bunlar kendi aralarında iş bölümü yaparlar, bizim ilgilendiğimiz kısım ise bu tayinle ilgili verilen kararın Danıştay Genel Kuruluna taşınmaması nedeniyle sıkıntı yaşamamız. Daire başkanlığınca verilen kararlar kanun metnine işlenmez, ama genel kurul kararlarının kanun metnine işlenmesi zorunludur. Genel kurul denilen tüzel kişilik ise bu daire başkanlıklarının her birinin katılımıyla oluşan kuruldur. Umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir. Engel durumu tayinlerinde yılda bir kez falan diyede bir kısıtlama söz konusu değildir. Adı üzerinde "Engel Durumu" o yüzden her zaman bu haktan yararlanabilirsiniz.

Teşekkürler :) bir sorum daha var ısrarla yineliyorum :
Ben Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde teknik personel olarak çalışıyorum ve bu günlerde normal tayin hakkı açıklanacak. Bu hakkı önce kullanıp sonuç alamazsak 1 defaya mahsus hakkını kullanmak mantıklı olabilir mi? Çünkü normal tayin hakkı yılda bir defa tanınıyor. Vereceğiniz bilgiler için çok teşekkürler :)

Yani mantıklı görünüyor, var olan hakkınızı hemen kullanmayın eğer olurda iş çıkmaza girer ise kullanmakta fayda var haliyle.

Engelli Kamu İşçisi Tayin Hakkı

Merhaba arkadaşlar. EKPSS ile Antalya İl Gıda Tarım Müdürlüğü'ne "daimi işçi" olarak işe başladım. Ekpss ile atanan 657 devlet memurlarına verilen 1 defaya mahsus nakil ve tayin hakkı , yapılan düzenleme ile işçilere de verilmiş diye duydum ancak net bir bilgi sahibi değilim. 5260 sayılı Kanunun Ek-2 maddesi bu hakkı açıklıyor ancak gerekli şart ve koşullar nedir , işleyişi nasıldır öğrenmek istiyorum. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.

Üst Alt