Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere yönelik konut kredisinde özel bir uygulama var mı?

Akanesma

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba birşey sormak istiyorum benim %51 engel raporum var ben konut kredisinden yararlanabilirmiyim ve en fazla ne kadar kredi çekebilirim kaç ay vadesi oluyor 10 yıla kadar uzatılırmı kaç haftadır araştırıyorum ama cevabımı alamadım b sayfaya üye oldum bilen varsa ayrıntılı bir şekilde söyleyebilirmisiniz

Akanesma
Bu konuda engellilere özel bir uygulama yok.
Alabileceğiniz maksimum kredi tutarı alacağınız evin ekspertiz değeri ile orantılı olarak değişir.
Vade konusunda bankaların farklı seçenekleri mevcuttur.

Kredi çekipte onun faiz indiriminden yararlanamazmıyım

Akanesma
Dediğim gibi kredi konusunda engellilere özel faiz indirimi gibi hiç bir ayrıcalıklı uygulama yoktur.

Akanesma

Bu kadar sorduğunuza göre belki TOKİ'yi kastediyorsunuz? TOKİ'de engellilere özel kontenjan var. Ve kurada çıkarsa, standart belirttiği ödeme koşulları ile ev alabilirsiniz. TOKİ faiz uygulamadığı için özel faiz indirimi de olmaz.

Başta belirttikleri ödeme planına göre ödemelerinizi yaparsınız.

Son düzenleme:
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim

StratoS
TOKİ'de güya faiz yok ama memur maaş katsayısına endeksli sistem bana göre sabit faizli sistemden beş beter.

StratoS

halla halla ben bi ara bankalar engellilere özel konut kredisi veriyor diye bi bilgi almıştım ama...nereden aldım,okudum mu bilmiyorum
yoksa başka bişeyle mi karıştırıyorum

Özellikle devlet bankalarının engellilere düşük faizli kredi (hatta faizsiz kredi) verdiği şeklinde reklamlar / yalan yanlış bilgiler dolaşıyor internette.
Ziraat bankasının farklı şubelerine sordum; bugüne kadar engellilere özel faiz oranı hiç verilmedi dediler.
ha Ziraat'in kendi internet sitesine girip baksan engellilere destek vs vs ama şubeye git - kocaman bir HİÇ

Ufukalp

Abi haklısın, ama biliyorsun artık yeni dünyada faize faizde demiyoruz...

çirkin - Landish

Eski Banka sigortacısıyım. Ve hiç verdiklerine şahit olmadım. Ama yalan yanlış bilgiler hep vardır, haklısınız.

Evet bende internette gördüm o yüzden hani iyice bilgi alıyım diye söyledim dediğiniz gibi internette öyle diyor insan gerçek sanıyor ama siz öyle deyince yalan yanlış çok şey var

Üst Alt