Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellileri bilinçlendirmek ve eğitmek üzerine bir proje..?

gesees

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlarım bu siteye üye olan bu sitede bulunan herkes engelli diye düşünüyorum. İnanıyorum ki aramızda bazı şeyleri bilen veya bildiğini diğer engelli arkadaşlarımızla paylaşan engellilere gerçekten faydalı bilgiler sağlayan araştırmaları ile destek olan engellerini aşmış abilerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz bulunmakta. Ama malesef en yakınımızda, mahallemizde, ilçemizde bulunan gerçekten hiç birşeyden haberi olmayan sadece eve kapanmış engelli kardeşlerimizde bulunmakta...
Şimdi sadece bir soru soruyorum...Benim gibi aynı fikirde olan bir kaç tane sağlam ve engelli arkadaşımız yaşadığımız ilçede engellilerin rahatlıkla gelip gideceği bir yer ayarlayıp burada engelli arkadaşlarımıza (hiç bir ücret talep etmeden) bilgisayar (yazılım, donanım, büro yönetimi), el sanatları (resim, boyama), müzik (bağlama, gitar, bateri) bildiğimiz başardığımız bu 3 dalda eğitim vermek, ayrıca gerçekten haberi olmayan hiç birşeyden habersiz engelli arkadaşlarımız için internetten iş başvurularını araştırıp onlara yardımcı olup herhangi bir işe girmeleri, kendi ekmeğini kazanmaları için önlerini açıp elimizden gelini yapmak gibi bir projemiz olsa
bunun yasal yolları nedir bu projenin bir sıkıntısı olur mu herkes dernek kuruyor şunu bunu yaptı gözüküyor ama elle tutulan gözle gözüken birşey yok bizim amacımız dernek kurmak üye toplamak değil boş zamanlarımızı değerlendirip gerçekten yardıma ihtiyacı olan engellilere faydalı olmak bir nebzede olsa boş durmaktansa bir aktiviteye katılmasını sağlamak bu projenin yasallığı hakkında bilgi ve görüşlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum

Üst Alt