Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellileri iş umuduyla sömüren firmalar, insanlar [Tartışma]

Eshat

Aktif Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
0
Engellileri iş umuduyla sömüren zihniyet;

Engelli insanların iş konusundaki zafiyetinden faydalanarak engellilere çeşitli vaatlerde bulunarak engellilerden menfaat elde etmeye çalışan insanlar hatta şirket haline gelmiş oluşumlar kitlesel bir halde engelli insanları kandırmaktadırlar.

Engellinin engeliyle mücadelesinin yanında birde böyle kazanç düşkünü insanlar tarafından rencide edilerek adeta engelliler üzerinden, gerek duygu sömürüsüyle, gerekse farklı yöntemlerle çıkar elde etme gayretindedirler. Oysa toplum tarafından birçok haksızlığa uğrayan engellilerin bir de çıkar çevrelerince kendi menfaatleri doğrultusunda ezilmesi bu toplumdaki vicdani duyguların ne kadar vahim olduğu sonucunu ortaya koymaktadır.

Toplumda bize her yaklaşan insanın, iyi niyetli olup olmadığından tam emin olmadan ona tam olarak güvenmemeliyiz. Duygusallığımızdan çok mantıklı ve doğru kararlar vererek, kötü olabilecek bir sonuçtan en az zafiyetle çıkmamız için bu çok ehemmiyet arz etmektedir. Zaten iyi niyetli olan bir kişiden bize zarar gelmeyecektir.

Toplumumuzda bu tür davranışlar sergileyen insanların veya kitlesel hale gelerek bir süreç içinde olan zihniyete karşı bizde aklımızı kullanarak gerekli tepkimizi gösterelim. Engelimizden faydalanarak kendi çıkarlarını öne çıkartan insanlara karşı her zaman net ve dik bir şekilde duralım.

Engelliyiz ama kendimiz ezdirmemeliyiz.

Öncelikle böyle güzel bir konuyu bu platformda paylaştığın için teşekkürler arkadaşım. Ben bunu birebir yaşayanlardanım. Engelli sitelerinin birinde bir ilan gördüm. Home ofisle engellilere evinde iş imkanı sunan MTC şirketinin haberiydi.Hemen şirketle iletişime geçtim ve bana telefonda bu konuyu paylaşamıycaklarını şirketlerine gidip kendileriyle birebir görüşmemi söylediler.. Şirkete gittim iş görüşmesine ve bana iş diye tanımladıklarının insanları kullanmak olduğunu anladım ve o an engelli insanları bu derece de küçülten bir zihniyete çok öfkelendim.
Engelliler böyle bir işte çalışacak kadar değersiz mi? Engellilerin engelleri bedenlerinde ama yüreklerinde ve beyinlerinde değil. Engelli arkadaşlarımıza çağrım bu tarz haberlere inanmamalarıdır. Tanınmış şirketler bu kapsam dışındadır.

Bu tür sömürücü zihniyetli ilan veren insanların duygularıyla oynayan, çalışma hevesini bitiren, hatta hayata küstüren örümcek kafalı, zavallı insanlar var. Bize düşen özellikle gazete ve internet ilanlarından işçi arayan adı sanı duyulmamış işveren görünümlü istismarcılara itibar etmemeliyiz.

Bu önemli konuya dikkat çektiğin teşekkürler eshat kardeş.

Hocam teşekkürederim
Herzamanki gibi yine önemli bir konuya değendiniz
İstismarcılara karşı uyanık olmalıyız..

Önemli ve bir okadar üzücü bir konu malesef, değindiğin için teşekkürler eshat...Feyyam arkadaşım sende zor bir olay yaşamışsın paylaştığın için teşekkürler...Dikkatli ve duyarlı olmak gerek...Böyle insanlık dışı durumların yaşanmaması dileğiyle...

feyyam arkadaşım başınıza geleni tam olarak açarmısınız nedir yapılmak istenen o iş ne işiymiş merak ettim enazından biz de böyle bir duruma hazırlıklı olalım çünkü birçok arkadaşımıza böyle iş teklifleri cazip geliyor ama nedir bu iş teklifleri

Tabiki açarım arkadaşım zaten bu konunun açılma sebebi de arkadaşlarımızı bu konuda bilgilendirmekti.Öncelikli şart home ofisin pcnizde yüklü olma koşulu var.Almanyadaki türkleri net üzerinden arıyorsunuz ve diyorsunuz ki ben sizi almanyadan arıyorum.Yeni açılan mağazamızdan siz alışveriş yapmışınız biz alışveriş yapan müşterilerimize türkiyede ücretsiz tatil veriyoruz.Ama bunun için bir şart var işte şu bankaya şu kadar euro yatırmanız gereki diyorlar ve türk vatandaşlarımızı sömürüyorlar...Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Feyyam arkadaşım öncelikle böyle bir tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederim.emek hırsızlığı hele de engelli bireyler olduğu zaman daha cazip dol oynuyor.gerek bizlere toplumun acıyan gözlerle bakıyor olması gerekse acık konuşayım çoğumuzun kendimizi aciz görüp bilinçsizliğimiz sayesinde bu durum daha kolay hal alabiliyor.
aynı mail bana ve bildiğim birkaç arkadaşıma geldi
bir arkadaşım firmadan bir bey efendinin msn ine eklemesi dolayısıyle davet ediliyor firmaya ben Feyyam ın tecrübelerini paylaştım kendisiyle.lakin şöyle birsey var.bu8 mailde olayın şişli belediyesi işbirliğinde sürdürüldüğü yazıyor.işin içine belediye girince insanlar daha sempati gösteriyor.ben istanbul da yaşamıyorum.yaşayan arkadaşlar ayrıntılı bilgi edinebilirlerse memnun olacağim.

materyalist, paracı, pragmatist sistemde etik yoki, herkesi sömürüyorlar yeter ki işin ucunda para olsun....

NEredeyse hiç denetleme yapılmıyor ciddi anlamda. Ve maalesef birçok firma çalıştırdığı kişi sayısını 49 olarak gösteriyor engelli eleman almamak için. SSK da binlerce firma var 49 kişi çalıştırıyor gösteren. Sizce bu bir tesadüf mü:) Aziz Nesin geldi aklıma birden:)

Asıl ben sana teşekkür ederim europea senin iştişaren sayesinde bu konuyu gündeme taşıdık teşekkürler...

zeycanimbenim;
Söyleyecek bir kelime bulamıyorum
Şok oldum...

Öncelikle bütün arkadaşlarıma konuya olan duyarlılıklarından dolayı sonsuz teşekkürler ediyorum.

Bu konuda engelli insanları hedef seçerek, gerek kişisel bazda, gerekse kitlesel bazda bir girişim içerisinde bulunanların hangi akla hizmet ettiği sırf kendi çıkarları doğrultusunda vicdani duygularından sıyrılmış oldukları aşikârdır.

Toplum vicdanında kapanması zor derin yaralar açarak engelli insanların engeliyle kazanç elde etmek hiçbir şekilde tasrif edilemez. Engelli insanlar hiçbir kimse için menfaat kapısı olmaz. Diyorsak!.. O zaman biraz daha basiretli davranmalıyız.

Arkadasım boyle sirket ve sahıslar çok var. Biriside benim basımda. İnsan karpuz değil ki dısına bakınca belli olsun, Kelek olduğu.....

Üst Alt