Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin araç masrafları gider olarak hesaplanır mı?

cerbe

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benimde çoğu arkadaş gibi 2022 maaşım kesildi dün o işle uğraşırken bir tanıdık dediki sen raporuunla araç almışsın araca yaptığın butun masrafların faturasını al gider olarak göster maaşının bağlanmasına yardımı olabilir

şimdi arkadaşlar sormak istediğim böyle bişey varmı normalde ev benım değil ama kira vermediğim için gider göstermiyorum göstersem maaşım bağğlanacak ama helal olmaz diye göstermiyorum

@cerbe 2022 aylığında "emsal kira bedeli" hariç, hiçbir gider gelirden düşülmez. sağlık harcamaları da yol araç vs aklına ne gelirse hiçbir gider 2022 aylığı gelir hesabında gelirden düşülmez.

sadece emsal kira bedeli düşülür. kira ödüyorsan kira ödediğini söylersin, vakıf mütevelli heyeti de emsal kira bedelini belirler ve hanenin aylık gelirinden emsal kira bedelini düşer ve hesabı yapar.
ama sen anladığım kadarıyla kira da ödemiyormuşsun zaten.

Kalem
abla mrb bişey sormak istıyorum raporla alınan araç 2022 ye engel oluyormu ?

cerbe

2022 aylığı gelir hesabına araç dahil edilir. ÖTV indirimli araç aldığın takdirde, vergiden düşülmüş tutarın 120'de biri hane gelirine eklenir.

Üst Alt