Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin asgari ücreti farklı mı oluyor?

nova

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
bazı kesintiler olmadıgı için engellinin asgari ucreti normalden fazla olur diyorlar.. dogru mudur? oyle ise ne kadardır?

tesekkurler

arkadaşım kasteddikleri vergi indirimi hakkı olmalı. vergi indiriminden yararlanırsan birazcık fazla alıyorsun.o da çok abartılacak kadar bi çok indirim değil :(

Engellilere yönelik farklı bir asgari ücret uygulaması yoktur.
16 yaşından büyükler ve küçükler olmak üzere iki farklı asgari ücret vardır.

tesekkurler arkadaslar zaten gerek kalmadı, 5 yıldızlı bir otelden iş teklifi geldi.. yanlış anlaşılmasın iş begenmemezlik değil ama maddi-manevi şartlar uygun olmadıgı için kabul etmedim :( :( :(
not: klasik engelliye sunulan, hiç bir vasıf gerektirmeyen, sahne arkasında atıl bir gorevdi.. ve ucret de aile gecindiren bir kişi için çok çok yetersiz..

Asgari ücret ile çalışan engellilerin maaşı hakkında..?

Selamlar öncelikle kusura bakmayın arama yapamadım belki vardır ama..

2 aydır. özel bir sektörde çalışıyorum.. %40 raporum var. aylık gelirim 577 TL.. bizlerin normal vatandaşlardan yüksek olması gerekmiyormuydu.. :s

bilgisi olan varsa aydınlata bilir mi acaba?

Ve ayrıca sabah 8:30 akşam 5:30 şeklinde haftanın 6 günü çalışıyorum.

Maliye bakanlığından alacağın Gelir Vergisi İndirimi belgesi ile işverenin devlete ödemesi gereken verginin bir kısmını sana ödeyecektir. bu rakam özür oranında belirtilecek gruba göre değişir. Yani 2. derecemi, 1. derecemi olduğuna göre...

Verdiğin bilgilerden anladığım kadarıyla 4857 sayılı iş kanuna göre her hafta fazladan 9 saat fazla mesai yapıyorsun ki buda ayda 36 saat eder, verdiğin 577 TL ücreti baz alırsak, her ay yaklaşık 173 TL fazla mesai ücreti alman gerekiyor. Resmi bayram ve tatilleri hiç hesaplamıyorum bile....

Sen ne olur ne olmaz tüm bu çalışmalarını kayıt altına al, imza föyleri, fotoğraf çekimleri, video çekimleri, güvenlik kamera kayıtları. Yarın mahkemelik olursan işvereninle davayı kazandığında bana hayır duası edersin :)

bana 20 küsür tl gb fazladan para veriyolar %45 özürlü raporum var

Aydınlatma için çok teşekkürler.. camera kayıtları ve haftanın her günü her saatine tarihli saatli imzalarım var dosyalarda oradan bile anlaşılır.. kart basıyorum zaten.. Ve dediğin gibi hiç tatil ne 23 nisanda nede 1 mayısda sadece bayramlarda 1 yada 2 gün..

ilk işim maliye bakanlığına gidip gelir vergisi indirimini araştırmak olacak.. 3 5 kuruş deyip geçmemek lazım kimse kimseye vermiyor.. hakkımın yenilmesi kötü bir durum.. Ne yapıcam bilmiyorum da :/

Üst Alt