Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin BESYO okumasına mani bir durum olabilir mi?

kenan91

Aktif Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar merhaba, foruma biraz baktım ama göremedim belki ben bulamadım kusura bakmayın.

Bir hayalim var Teknik Direktör, Antrenör ya da Gözlemci olmak futbol içinde bir iş yapmak. Çok zor biliyorum, kronik böbrek hastasıyım. Düşünüyorum bu işi yapabilmek için engel değil. Hastalığımı 2015'te besyoya hazırlanmak istediğim dönemde tesadüfen öğrendim, spor yapman yasak dedi doktor. Bildiğim kadarıyla besyo için fiziksel mülakatlar var. Doktor raporu vs. almam istenebilir sağlıklıdır diye.

Sorum şu; benim durumumdaki ya da herhangi bir engelli spor bilimlerinde herhangi bir bölüm okuyabilir mi?

ortapedik engelliler için farklı üni.lerde kayıt tarihleri vardı. üniversiteler farklı engel türlerini de kabul edebiliyor. dereceleri ile birlikte ön değerlendirme kurulunun oluru ile giriş yapılıyor. beden eğitimi öğretmeni olabilir. Antrenörlük zorlayıcı olabilir şartları zor. kayıt tarihlerinde üniversiteler ile irtibata geçerek bilgi alabilirsin.

Nurtan az önce bir kaç üniversitenin spor bilimleri ile ve engelsiz öğrenci birimleri ile görüştüm.

Beden öğretmenliği için kontenjan yok. Antrenörlük için kontenjan mevcut, BESYO kılavuzunda detaylı bir bilgilendirme vardı hastalığımla ilgili bir bilgi net bir şekilde yok o yüzden "sınıflanmayan grupta yer alan yaygın gelişim bozukluklar" kısmına girdiğimi düşünüyorum. Özel yetenek sınavı oluyormuş yine ve dediğin gibi kurulun onayı ile kayıt yaptırabiliyormuşuz.

Çok mutluyum gerçekten :) hayallerim gerçek olacak umarım :)

Üst Alt