Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin çalışma koşulları ve mesai saatlerine dair..?

NuRuL

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar ben özel sektörde calısyorum protez bacak kullanıyorum ve %40 raporum var beni gunde ortalama 15-16 saat calıstırıyolar.
Kısacası engelli bir calısanın gunde kac saate kadar calıştırabilirler.

Ve artı olarak ben ampute futbolcusuyum ve iş yerim bana deplasmanlar için izin vermedi resmi yazı olmasına rağmen bu yasal mı ?

Bilgisi olan lütfen yazsın.
Teşekkürler.

Sakat statüsünde ya da değil, TC'nde günlük çalışma süresi net 8 saattir. Bu süre fazla mesai dahil hiç bir şekilde günde 11, yılda 270 saati geçemez. Ve fazla mesai için işveren çaılşana yasal maaş farkını ödemek zorundadır.

4857 sayılı yasanın 63. maddesi çalışma sürelerini, 67. maddesi mesai başlangıç ve bitiş saatlerini, 41. maddesi fazla mesaileri düzenler. Bu maddelere aykırılıkta işverenler hukuki açıdan sorumludurlar.

Ayrıca Yurtiçinde İşe Yerleştirme Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 18 ve 19. maddeleri de işverene sakat çalışan için gerekli sağlık koşullarını sağlamak konusunda hukuki sorumluluk yükler.

Maç için izin konusunda -işe alımda yapılan sözleşmede bu yönde bir madde yoksa- işvereni bağlayan hiç bir şey yok. İster izin verir isterse vermez.

merhaba bu konuyla ilgili bende bir soru sormak istiyorum;bende sabah 08:00 akşam 18:00 çalışıyorum toplamda 10 saat bunu sorduğumda bana verilen cevap sabah 30 dakika kahvaltı,öğle 1 saat fakat iş gereği 15 dakika (özel sektörde) birde öğleden sonra 30 dakika yine çay saati bunları içinden çıkardığın vakit diyor 8 saat çalışmış oluyorsun...çalıştığım iş özel sektörde sağlık alanında hizmet vermektedir ben orda temizlik personeli olarak çalışmaktayım bu yüzden öğlen vakti 1 saat dinlenme şansım yokmuş ve bu fazlalık ise asla fazla mesai olarak yansımıyor...bu durumda ne yapılır.

SGK'ya şikayet etseniz işveren işten çıkartır bir sebeple... Onun için, bence iş yavaşlatmak daha makul. Kendinizi yormadan tamamlayın mesainizi.

Üst Alt