Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin çalışma şartları ve sürelerinde makul düzenlemeler yapılmalı

yemre

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar neden engelli çalışanlar normal insanlar gibi çalışma şartları var mesala saat dilimi onlarda sekiz saat bizde 8 saat. Onlarda haftada bir gun bizde bir gün aslımda o kadar cok şey varki daha soyleyeceğim engelli calısandan vergi alınmıyor diye bilinir ama vergi neden kesilir. Ben mi yanlış düşünüyorum

Merhaba bu konu da hemfikiriz kamu ve özel sektörde calişan engellilerin engel oranı %4o ve üzeri ve biz normal sağlıklı insanlarla aynı şartlarda çalişiyoruz bizim için bir düzenleme şart çok büyük bir adaletsizlik var ortada ben bunun için twetr da milletvekili bennur karaburuna sürekli tivit atıyorum ama destek yok kamuoyu oluştururarak ancak haklarımızı elde edebiliriz bu konu da sonuna kadar varım günde 8saat çalişmak bedenimi çok yoruyor bir yandan da kimseye muhtaç olmamak ..lütfen arkadaşlar birlik olalım destek bu konu da

Arkadaşlar haklısınız.bu konuda kamu oyu olusturmak lazım.gerek sosyal medya gerek görsel medya.siyasi iktidarı harekete geçirecek ses getirecek bir birliktelik lazım.hem engellilerin mesai saatlari hem özluk haklarnda pozitif ayırımcılık yapılarak iyilestirmeler yapılmalı.örnegn emniyet mensuplarına emeklilik sırasında nasıl ki beş yıl yıpranma payı verilip hizmetlerine sayılıyosa da bize de böyle uygulama olabilir..

Aile ve sosyal politikalar bakanlıgı yaşlı ve engelliler genel mudurlugune,çalışma ve sosyal guvenlik bakanlgına,maliye bakanlgna,başbakanlgna bimer cimere.muhalefet ve iktidar partilerine sendikalara sesimizi duyurmalıyz

ne yapmamız gerekıyor bırısı on ayak olursa bılgısı olan dıger arkadaslar da desteklıycegını dusunuyorum

Bu site uzerinden toplanıp bir platform oluşturalım ortak makul taleplerimzi dile getircek.

Kamuda çalışan engellilerin çalışma saatleri rapor oranlarına göre değerlendirilmeli

[FONT=Helvetica]Kamu kurumlarında çalışan engelli-engelsiz arkaslarım,her zaman düşündüğüm bir konu olmuştur. Paylaşmak ve değerli fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Bu konuda araştırmalarım var...[/FONT]
[FONT=Helvetica]
Hastahaneden sağlık durumumuzla ilgili aldığımız rapor oranı. Örnekle:%50 veya %90 bu değerli arkadaşların; hem vergi kesintilerinin,hem çalışma saatlerinin. Diğer personelden farklı olması gerekmezmi.?[/FONT]

[FONT=Helvetica]
Evet kurum amirlerinin insiyatifine bırakılmış veya diğer arkadaşlara. Allah öyle duyarlı insanların eksiğini göstermesin.[/FONT]

[FONT=Helvetica]
Fakat diyorum bu sağlık rapor oranına göre; çalışma saatleri ve vergi dilimi konusu. Küçük bir kanun-yasa ile belirterek kurumlar içindeki bu sorunu ortadan kaldırmak nasıl olur acaba.?[/FONT]

[FONT=Helvetica]
Bu konuyu yetkili yerlere açmayı düşünüyorum,sizler nasıl düşünüyorsunuz arkadaşlar.![/FONT]

arkadaslar ben bu konular ve engelli kadrosunda calışıp vergi indirmi dahi verilmeyen vergi indirmi almak isterken yasa değişti haklar değişti senin sürekli olan 40 raporun 32 düştü sapa sağlam oldun vergi indirmi yok sana emeklilik hakkın bitti güle güle ..vesayre ..arkadaslar gerçekten çok haksızlık var ..bizim gurubun facesi vergi indirmi mağdurları engelli işçiler buyrun bekleriz..ayrıca arkadaslar sendikalı işçi arkadaslarımız var ise bu konuları mutlak

sendikaya bildirmesi gerekeriyor..birde imza kampanyamız var imza linktedir...

https://www.change.org/p/cumhurbaşk...n-ortapedik-engelliler-vergi-indirimi-mağduru

Daha önce de bu konu hakkında farklı bir yere yorum bırakmıştım. Dilekçeme cevap gelmedi hâlâ sabırla bekliyorum ama bu saatten sonra düzgün bir cevap geleceğini zannetmiyorum. Israr edersemde saçma sapan bir cevap ile beni sallayacaklar bundan da kesin eminim. daha öncede yaşamıştım buna benzer bir durumu ve daha öncede söylediğim gibi topluluk oluşması lazım yoksa olmaz.

ben bu topluluğu kurdum facede destek gerekiyor facebook vergi indirimi mağuru ve diğer haklardan magdur engelliler

bu konu hakkında bende BİMERE yazdım cevap bekliyorum cevap gelirse paylasırım

bu konuda haketten birşeyler yapmamız gerekiyor arkadaşlar. Ağır tip 1 şeker + tansiyon rahatsızlıklarım var ve gerçekten günde 8 saat boyunca harıl harıl çalışmak işkence oluyor...

tsunami_ arkadaşım, [SIZE=3]ukrayna'da engelli memura çalışma saati 5 saatmiş :)
Çalışma saatimizin bence düzenlenmesi gerekiyor.. 8 saatden az olması gerek maaşta ona göre hesplanması gerekiyor haliyle.. bu konuyu gündeme getirmeye çalışalım.
[/SIZE]

_MUSTAFA

5 saat bile çok :D rapor oranına göre çalışma saati belirlenmeli bence. %40-60 arası 6 saat, %60-80 arası 4 saat, %80-100 arası 2 saat gibi !

tsunami_

[SIZE=3]Şu yazıyı sağlam birisi okusa; bak bak engelli engelli memur olmuş birde çalışma saatini beğenmiyor nankör abi bunlar.. engellisin sen ya neyi talep ediyorsun derlerdi.. :) Onun için fazla şeeyy etmeyelim. ;)[/SIZE]

tsunami_

[SIZE=3]Olsun be abii Seni kıracağıma kalbimi kırarım daha iyi.. Gerçi onuda kıran kırdı ya! Hayırlısı İNŞALLAH[/SIZE]

Bneim önerim şudur . Engellilerden GELİR VERGİSİ engelleri oranda alınmasın AYLIK OLARAK yalnız.. Bir de Engelli Memur olanların emeklilik sistemine Engelli memur hakkıyla emekli olanların maaş tutarları ve enekli ikramiyeleri farklı olabilir. Misal normal meurdan engellilik oranına göre farklı oranlarda arttırılmış maaş turarları ve Emeklilik ikramiyesinde de normal memurun 25 yılda alığı ikramiye yi esas almak gibi bir yaklaşım sergilenebilir

Arkadaşlar bennur hanıma yazalım ben yazıyorum fırsat buldukça

Ağır özürle memur olarak haftada 3 gün çalışılırmı

Konu başlıklarına baktım bazı konularıda inceledim ama problemim biraz daha özel olduğu için yeni bi konu açmaya karar verdim eğer hatam olursa affedin.

Öncelikle yaşım 30 ve 15 yıldır t 7 seviyesinden his ve hareket kaybım var. Evim 2. katta olduğu için istediğim zaman dışarı çıkamadığım ve çalışamadığım için psikolojimi olumsuz etkiliyor ve ekonomik olarakda zor durumdayım. Soruma sormadan önce durumum şu şekilde. Neredeyse 10 yıldır tak katater kullanıyorum ve büyük abdestimi 3 gün de bir hallediyorum. Başka bi çok yöntemle sıkıntılar yaşadım mecbur gittiği yere kadar diyip bu şekilde devam ediyorum. Mesela cumartesi gecesi yeşil çay pazar günü sabah 7 30 da 2 ölçek ilaç alıp kahvaltı ılık su vs 10- 10 bucuk gibi wc yi hallediyorum. O gün akşama kadar 2 3 saat haricinde yatıyorum. Pazartesi salı günü rahatım fakat çarşamba günü yine wc problemı var. perşembe cuma rahatsam cumartesi aynı şekilde. bu düzeni esnetmeye çalıştığım zaman büyük sıkıntılar yaşıyorum.

Şimdi sorum tam olarak şu her 3 günümün 1 günü çalışma şansım yok ve ekpss den 80 puan rahat alıyorum ama işe başlayıpda işten çıkarılırsam diye ailem çalışmamı istemiyor. (bakım aylığı kesilmemesi için) Yani kabaca ayda 22 gün çalışmam gerekıyorsa 8 10 gün wc dolayısıyla evde kalmam gerekıyor. Ben memur olarak atansam bu duruma göre bi yasa kanun birşey varmıdır yada gidemediğim günleri evde çalışarak tamamlayabilirmiyim. Yoksa şimdilik memurluk hayalimi silmelimiyim kafamdan ?

Bayağı bi uzun oldu zaman ayırıp okuyan fikrini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
Merhaba öncelikle geçmiş olsun bende engelli memurum 2016da atandım çaliştığım kurumun en yoğun servısındeyım normal sağlıklı bir memurdan daha çok çalişiyorum bu da beni çok zorluyor calişma şartlarımız suan da normal memurlarla aynı buna bi düzenleme getırılmesi lazım fakat engelli memur arkadaşlarımız sanırım hallerinden memnunlar ki birkaç kişi dışın da destek olan Yok maalesef bu haklarımızı ancak dile getirırsek alabiliriz

@Sipel Kurum amirlerine bırakmışlar inisiyatifi ve kurum amirim de istediğin zaman izin al biz seni idare ederiz diyor. Dilekçe ile başvurdum başvuruma cevaben Kurum amirinin inisiyatifinde olduğuna dair cevap geldi bilmem ne yapabiliriz. Daha öncede sormuştunuz zaten cevabını cevap bu maalesef.

@selo_selo07 imzaladım kardeş hayırlı olur inşallah.

Kurum amiri beni en yoğun serviste çaliştırıyor işim ona kaldıysa yandım :) geçici çözümlerle olacak gibi değil hepimizin durumu ortada gerekli düzenlenmeler olmadığı için birçok arkadaşımız zor durum da buna bir çözüm bulunmalı bimere yazdım henüz dönüş olmadı

Arkadaşlar engellilerin çalışma yaşamlarında yaşadıkları sorunlar adı altında 24.02.2018 tarihinde Bursada yapılacak bir konferans var.Bu konferasa herkes katılırsa herkesin sorunları dinlenir ona göre adım atılır.Yok ben katılamam derseniz o zaman susacaksınız vede ezilmeye vede
çalışmaya devam edeceksiniz

Ördekli kültür merkezi haşim işcan caddesi osmangazi bursa saat11:00

Çok haklısınız devlet bizler için bişeyler yaptığını söyluyor ama bence sadece siyaset yapıyorlar

Arkadaşlar bu konferansa katılmalıyızki sesimiz daha gür çıksın.

ZAFERKEN

Bursada yasamıyorum arkdasım yoksa kesınlıkle katılırdım ama bos durmuyorum bimere yazdım twetrden Bennur hanıma yazıyorum ama maalesef birkaç kişiyle olmuyor

Bende Bursa'da yaşamıyorum. 500 km. yol gideceğim. Yangına su taşıyan karınca misali. Hiçbir şey yapmadım dememek için. Sosyal alemde zaten yapılacak jersey yapıldı. Şimdi vakit sahaya inme vakti.

Üst Alt