Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin emekliliğinde 2000 yılı öncesi ABO %60'dan düşük olur mu?

heeman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bu konu cok kafami karistirdi:
bir taraftan bircok kaynak ve bu site forumunda "ozel kosullarla emekli olanlar icin minimum %60 ABO" uygulanir deniyor
ama, bana %50 olarak baglandi ve arayip sordugumda ise "biz birsey yapmiyoruz sistem belirliyor bu oranlari" dendi.
Bu konuyu netlestirecek bir cevap ariyorum.
Simdiden tesekkurler vereceginiz bilgiler icin.

İşe Giriş Tarihiniz nedir. ? toplam kaç günle emekli oldunuz ? varsa 2000 den önce hizmet süreniz kaç gün ?

dediğiniz gibi hizmetlerinizin büyük çoğunluğu 2000 öncesi ABO nun bencede 50 olmaması lazım.

size tavsiyem telefon açarak bu durumu çözemezsiniz.
Genelde Kamu Kuruluşlarında Telefonları çömezlere açtırırlar. çoğuda bilgi yetersizliğinden sorunuzu savsaklamaya çalışır.
Bulunduğunuz ilin SGK Müdürlüğüne durumu açıklayıcı ve maaş hesaplamanızın kontrol edilmesi için dilekçe bırakın. dilekçede ikametimize yazılı cevap göndermelerini isteyin. Dilekçenizin Evrak Kayıt Numarasını mutlaka alın.

2019 Abo Oranı

Merhaba,
15 gün sonra emeklilik başvurusu yapıcam, fakat sgk hesaplama sitesinde 2008 sonrası ABO oranı %30 göstermiş.
Bunun alt tabanı var mı internette bazı yerlerde 35 olarak gördüm ayrıca evliyim bir oğlum var. Bakmakla yükümlü oluyormu? Olursa bu oran %40 çıkıyormu? Bunu emekli olurken mi bildirmeliyim?

Teşekkürler

Ufukalp

Klingbeil

Doğrusu ya işin teknik kısmını bilmiyorum ama geçen her gün bi şekilde maaşların düştüğü kesin. Eğer maaşın düşük olduğundan şüphe duyuyorsanız maaşın yeniden hesaplanması için sigorta müdürlüğüne dilekçe verebilirsiniz.

@OturanBoğa
Benim 2000 öncesi sigortam 432 gün abo1 %69. Abo2 %60 abo3 %41.16 olarak hesaplandı

@heeman

Benim ABO 1 %69 / ABO2 %60. / ABO3. 41.16 olarak hesaplandı

Üst Alt