Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin engelleri

abdulgani

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Bugün hayatımızın bazı acı gerçeklerinden bahsetmek istiyorum.Hepinizin bir sorunu var maalesef .Hiç düşündük mü bunları çözmeyi veya çözdürtmeyi?
Arkadaşlarımın maddi durumlar genelde iyi değildir.Bazı arkadaşlar bekardır yuva kurmak isterler.Hakkıdır.Acaba içinden çıkabileceklermi?Bazı arkadaşların proteze ihtiyac vardır.Alabilirmi?Bazı arkadaşlarımın akülü arabasının aküsü biter,bozulur tekeri patlar.Bunları alabilirmi? vs vs
Ben mesela bir örnek vereyim:
Bir işitme cihazı en fazla 2 yıl gider.Ondan sonra kaldır at.Sonra yenisini alabilirmi?Almak istese bir sürü bürokratik engel.Neymiş efendim,cihaz 5 yılda bir verilirmiş.Eskiden bir cihazın tamamını devlet öderdi.Şimdi %80 engelli, %20 devlet ödüyor.Peki bu engelli %80'i verecek durumda mı? Gelelim çalışan engelliye.Vergiden muafiyet maliyeye verir.Diyelim hastane %63 vermiş.Maliye bunu bile çok görür. Aynen onu kabul etse 2. derece indirim yapacak.Oda 60 TL.Ne yapıyor?Kendi kurullarında doktorlar var.Hemen o raporu değerlendirirler.Daha kişiyi görmeden ne yaparlar? Oranı düşürürler.%58 olur.Oda 3. derece.Yani 30 TL.'Ee, engelli bu.Ne yapsın parayı?30 TL yeter' diye düşünürler.Şimdi,yaptıgım gözlemlerde bir arkadaşım o kadar karamsar ki.Kim bilir ne sorunu var.Bulunduğu yere -Cehennemin Dibi- demiş.Ben bunu kabul etmem edemem.Halbuki cehennemin dibini hakeden o kadar çok kişi varki.Arkadaşlar biz bunları haketmiyoruz. Bize zaten Allah vurmuş. Biz daha iyisine layığız her yönden.Diyeceksiniz ki,çare varmı?Var arkadaşlar,çare var.
Bana sormayın,her arkadaş düşünsün bu platforma sunsun,görüş bildirsin.Belki canlarınızı sıkmışımdır ama. Af eyleyin. Birazda hayatın gerçeklerini düşünelim.
Engellinin engelini kaldırtalım.O kadar haklarımız elimizden alındıki.
Şimdilik hoşçakalın.

Merhaba Arkadaşlar
Yazmış oldugum mesaja hiçbir yanıt alamadım.Öyleyse ben fikrimi söyleyeyim.Bizler yaklaşık 10 milyon kişiyiz (engelliler olarak).Aslında büyük bir kitleyiz.Parti kurabilir,kendi ekonomik ve demokratik haklarımızı TBMM'ye dile getirir yasal haklarımızı fazlasıyla yerine getirebiliriz.Fena mı olur meclisde 20-25 kişilik bir grubumuz olsa.Macera aramıyoruz.Sıkıntılarımızı hafifletmek için çözüm aramalıyız.Eminim süper zekalı bakanlık yapacak arkadaşlar bile vardır her branşta.
Ben kaderimize küsüp oturmayı hazmedemiyorum.Türkiye'de çoğu tabela partisi.Ama bizim abanımız fazla.Hele yakınlarımızda daha fazla.Yoksa iktidar partilerinin seçim yatırımları için birkaç lütfü için bekleyip duralımmı?Örneğin yeni yeni engelli vatandaşlarımız için sınav yapılacağı söyleniyor.10 yıldır neredeydi akılları?Halbuki özel ve resmi her kurum %5 personel almak zorundadır.Görüş ve yorumlarınızı bekliyorum.

10 milyonluk engelli nüfusunu aile bireyleriyle değerlendirisek 10x3=30 milyon eder,bunun 20 milyonu oy kullanma potansiyeline sahip olur kanısındayım.Buda büyük bir kitle demektir.Bence mantıklı bir yaklaşım
Aile ile toplamda en düşük seçimi baz aldım,belkide daha fazla bir potansiyel bile oluşabilir.

Teşekkür ederim akşahin varmı başka destek olan!

Süper ve mantıklı bir fikir

Evet mesajınızı okudum ve süper bir fikir olduğuna kanaat getirdim .böyle bir fikir engellilerin önün açar hatta biz engellileri daim sahipli kılar.şimdiden hayırlı olsun

okadar cok madur olan kardeslerimiz varki engelli kadrosuyl a işe alınıp sonrada raporları kırpılıp haklardan yararlanamayan ..bunlar bi türlü sorunarını cözemiyor nereye gitse ne yapsa kapılar kapanıyor eminim benim gibi bir sürü sorunu olan arkadaslarımız var ..bi yerden cozum bulamıyorlar engelli kadrosunda calışıp hakları elinden alınanlar ..abi teprik ediyorum iyi fikir ..

Bu tarz sorunları engellilige indirgemek bizi daha çok üzüyor gibi bence. Tamam engelliler olarak daha fazla sorun yaşadığımız bir gerçek. Ama kaybedilen engelli hakları olarak değilde sıradan bir vatandaş bile yavaş yavaş hak ve özgürlüklerini kaybediyor. Hukuk önünde eşitlik, ülke gelirinden kişi başına düşen gelirin azalması,işsizlik oranının artışı, sokakta can güvenliğimizin olmayışı. ... vs. Vs. Kısacası aslında yaşamak bu ülkede bir başarı

Üst Alt