Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin gece vardiyasında çalıştırılması yasal mıdır?

falim

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
mrb engellilerin gece çalıştırılması sizce uygun mudur? biz geceleri çalışıyoruz, vardiya usulü. çok zorluk çekiyoruz. bir de mesai oldu mu, akşamları saat 18'de başlıyoruz sabah 07'de paydos yapıyoruz. yani 13 saat
engellilerin gece çalışması dogru mudur?
cevaplarınız için şimdiden teş ederim :confused:

Eğer İş kanununa tabiyseniz , sadece 18 yaşın altındakiler için gece çalıştırma yasağı var (madde 73)
Çalıştığınız işyeri 50 kişinin üzerinde ise mutlaka İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulu vardır. Kurula müracaat edip yaşadığınız zorluğu gündem maddesi olarak görüşmeye aldırabilirsiniz. İnisiyatifleri dahilinde gündüz vardiyasına aldırabilirler sizi.

engellilerin gece çalışması

işyeri hekimine bölyle bi talepde bulun madım 2500 ve engelli 50 kadar personelde vardiya usulü çalışmakta ankarada gıda söktörü

Normal yada engelli ayırımı yok. Vardiya varsa çalışmanı istiyorlarsa itiraz edemezsiniz.

Sağlığını/sakatlığını zora sokacak işlerde çalıştırılamazsın. Eğer böyle bir durum varsa, Sema'nın yazdığı gibi, bu durumu doktora bildirmen ve ona göre işlerde görevlendirilmeni istemen gerek.

Engelliler, engellerine uygun, çalışma yaşamları ve sağlıklarını riske etmeyecek işlerde çalıştırılmalıdırlar. Amirleri, engellilerin çalışma yaşamları düzenlemekle yükümlüdürler.

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulu = işyeri hekimi demek değildir , yanlış anlaşılmasın.

Kurul üyeleri ;

İşveren vekili ,
Görevli mühendis veya teknik eleman
İşyeri hekimi,
İnsan kaynakları uzmanı,
Sivil savunma uzmanı,
İşyerinde görevli ustabaşı veya usta ,
Sendika temsilcisi,
İşçi temsilcisi
Kurul başkanı
Kurul sekreteri 'nden oluşmaktadır.

Bu kurul ayda 1 toplanır ve gündem maddelerini görüşürler. Oy çoğunluğu ile karar verirler.

Sizin yapmanız gereken , işçi temsilcisi veya sendika temsilcisi vasıtasıyla bu konunun kurul gündem maddesine alınması için başvuruda bulunmanız.

inanmam

arkadaşlar siz bu yazılan heyetin heleki bir engellinin vardiye sisteminden alınıp sabit veya gündüz sistemine dahil edilecegine inanıyormusunuz allah aşkına birde işveren vekili hemen tekmeyi basarlar aksini iddia eden yalan konuşur ve burayada yazar.

bulent,
Bizim söylediğimiz yasada nasıl olduğu. Ama çalışma yaşamında -hele hele özel sektörde- presedürün nasıl işlediğini az buçuk biliyoruz. Sizinde dediğiniz gibi, adama "sektör ol git" (!) derler...

gece çalışması

arkadaşlar ben türkiyenin tek mama üreticisi olan hero bayb de tek engelli kadrosunda çalışmaktayım benden başka engelli yok benim ürolojik rahatsızlıgımdan dolayı gündüz uykumda sıksık vc ye gitmek teyim bu durum gece bana olumsuzluk yaratmakta bu durumu fabrika müdürümüze aktarsam herhalde bi çare bulur sonuçta en yetkili kişi her nekadar imalat müdürü karşı çıksada bu sorun çözülmesse zaten emekliligim gelmiş emekli olmayı düşünüyorum bu arada 50 engelli demiştim ya yukardaki yazımda o arkadaşlar büskivide çalışmakta aynı kampüste yiz yardımlarınız için teş herkese iyi günler:)

Çalıştığım yerde engellilere pozitif ayrımcılık uygulanıyor ve engelli olduğum için sabit vardiyada ve full time olarak çalışıyorum.Engellilerin vardiyası asla uzatılmıyor ve sabit 7 saat çalışıyoruz. Bir de 3 aralık engelliler gününde idari izinli oluyoruz. Ama bunları uygulayan başka bir yere henüz rastlamadım. Umarım bu uygulamaları tüm işyerleri yapar :)

Merhaba ben bugün SGK aradım170i burada özürlü kadrosunda 15yıldan beri vardiyalı çalışmaktayım dedim SGK den bana verilen cevap kesinlikle özürlü personel gece vardiyasında çaılıştırılamaz dendi şunuda açık bir şekilde belirtdim raporumda herhangi bir ibare yok gece çalıştırılamaz diye ve kayıt açtılar müfettiş gönderecekler 3 gün sonra tekrar arayın dendi bakalım ne olacak

memurlar istekleri dışında gece vardiyasında çalıştırılamaz deniyor.işçiler için geçerlimi bu kural bilmiyorum, açıklayıcı bilgiye ulaşamadım.

SGK bana denen bu kesinlikle çaıştırılamaz deniyor

merhaba,
anlaşıldığı kadarı ile engelli kadrosunda bulunanlar gece çalıştırılabiliniyor.
benim sorumda şu olacak kanunen günlük çalışma süresi 8,5 saat iken çalıştığımız şirket bizi 13 saat çalıştırabilir mi? (ben market sektöründe orta kademe bir yöneticiyim,partnerim izinli olduğu için haftada 1 gün 13,5 saat çalışıyorum şimdi yıllık izne çıkacak ve ben 14+2 gün 13,5 saat çalışacağım) itiraz edebilir miyim?

Fabrikada engelli kadrosundan çalışanlar anlatabilir mi. Ben işkurda yarın bi otomotiv fabrikasinin iş görüşmesine gidicem. Kaç saat calıştirıyorlar gece vardıyası var mı maaşı ne kadar. 1 kisi alacakları işe 50 kişiyle görüştüklerini gördüm harbi işe girmekte zormuş engelli raporu olsun olmasın

Üst Alt