Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin Haklarını Araması Hususunda "Toplu Dilekçe Etkinliği" Düzenlenmesi

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Biz engelli arkadaşlar olarak haklarımızı aramak yönünde çok basit bir şekilde ulaşacağımız/ulaşabileceğimiz imkanlara fırsat vermediğimizin farkında olaraktan bir etkinlik çerçevesinde bunu başarmamızın imkansız olmadığı kanaatinde olarak bu başlık altında böyle bir konuya değinmek istedim...

"Toplu Dilekçe Etkinliği"
Konu ne olursa olsun saygı değer forum adminlerimizin hakkımız olan "Konuyu Belirleyerek" ilgili bir mercii kurumuna gönderilecek "Örnek Bir Dilekçe" hazırlayıp gün, ay, yıl ve saat belirleyecekleri bir zamanda herkesin aynı dilekçeyi ilgili kuruma forward (gönderme) etmelerini "Toplu Dilekçe Etkinliği" adı altında şiddetle tavsiye ederekten uygun olduğu hakkında çalışma yapılmasını öneriyorum. Ayrıca ilgili bir kuruma aynı anda aynı dilekçeleri göndermemizin sesimizi daha iyi duyurmamızda katkı sağlayacağını düşünüyorum...

Örneğin; KDV için kanun maddesinin araçlar içinde muafiyet kapsamına alınmasında ilgili mercii kurumuna örnek bir içerikli dilekçe hazırlanıp konu başlığı vs her yönüyle aynı bilgileri taşıyacak ve aynı anda toplu şekilde bir mail etkinliği hazırlanıp gönderilmesi gibi...

katılıyorum şayet birlikte hareket edersek ses çıkar ... ben bir konu sunmak istiyorum sürekli degişen rapor oranları ile ilgili özelliklede süreklidir raporlarında degişme olması rencide edici sürekli hastalıgı nasıl oluyorda bir düşüp bir yükseliyor ? bu konu hakkında dilekçe yazalım derim katılan arkadaşlar lütfen yazsın ....

Evet işte bu hocam uyanalım haykıralım.
Kim eski ise yardımcı olsun beraber hareket edelim.

Keyvan ve İlhanyalcin;

İlginize teşekkür ederekten acele etmeye gerek olmadığını düşünüyorum kardeşlerim. Önemli olan bir an önce konu belirleyip dilekçe yazmak değil, bunu cevap alabileceğimiz şekilde forum editörleri aracılığıyla bir tasarı belirleyip aşama aşama adım atmayı önermekteyim. Hiç yoktan haftada bir konu belirlenip dilekçe yazılsa örneğin 2 ayda toplamda 8-10 dilekçe yazılıp birde dilekçeler altına aynı mail adresi yazılarak o mail adresine tek bir cevap istense (Cevap verecek ilgili kurumunda herkese ayrı ayrı cevap vermesi güç olacağı için) çok olumlu olur. Dilekçeyi yazmak sorun değil önemli olan o dilekçelere verilebilecek cevapların elimize ulaşması ve cevap verecek olan kurumlarada nezaketen kolaylıklar sunma çerçevesinde öncelikle böyle bir etkinliğin faaliyete geçirilmesi en önemlisidir...

Konuyla alakası yok ama bu aralar birileri bizim üzerimizden duygu sömürüsü yaparak engellilere yardım adında makbuzla boyama kitabı satıp engelli sandalyesi alınacakmış hesapta hemen hemen her hafta değişik bayanlar geliyor ,yardım falan etmedim inanmıyorum engelilere devlet yardım ediyor değince ustelemeden gidiyorlar.Derneklerin böyle makbuzla para toplama gibi yetkileri varmıdır.

Demek istediklerinizi anlıyorum kardeşim ama bu konuyla ilgili cevap almak istiyorsanız sizde ayrı bir konu adı altında diğer forum yorumcularınında ilgilenmesiyle bilgi alabilirsiniz. Konumuz; muallakta kalan engellilere ilişkin kanun, yönetmelik, özlük hakları vs gibi aleyhimize olumsuz yorumlanan maddelerin olumlu yönde çalışmalara gidilerek düzeltilmesiyle ilgili bir dilekçe mücadelesidir...

nerde dilekçe örneği kim hazırlayacak vergi indirimi kaldırıp puanları eski düzeye çekmez ve bahltazar saçmalığına son verilmesi

faruk34;

Bende dergi satanları görüyorum.

Engelli genel bir kavramdır! Kimse benim üzerimden para toplayamaz!
Engelli ahmet, mehmete yardım topluyoruz ayrı bir şey.
Engellilere yardım topluyoruz ayrı bir şey savcılık uyumasın soruşturma açsın.!
Kim hangi amacla para topluyorsa cezasını versin.

Benim rızam olmadan beni rencide ederek para toplıyamazsın. Gaazete dergi basamassın!

Yok böyle başıboş suistimal cenneti:mad: masum vatandaşlarda engelli dergisi görünce hemen yelkenleri suya indiriyorlar.
Hiç demiyorlarki bu devletin işi biz vergi ödüyoruz! Sorgulamadan hop para veriyor.

Hakanaca;

Şahsen ben bunun işin süreci ve akıbeti için Forum Editörlerinin el uzatmasınıdan yanayım ve bekliyorum... Biz ne kadar bu süreci forum ziyaretcileri olarak yapmak için taşın altına el koysakta istediğimiz kitleye ulaşamayacağımızıın düşüncesindeyim... Fakat Forum Editörlerimizden hiç değilse bir tanesinin bu iş için bize öncü olmasının kanaatindeyim...

baskan somaliye yardiiim didiii herkesler ayaklandi cep telefonuna bilem mesajla paralar yatirildi hic vermeyen kalmadi
somali iyide
turkiyedeki engellilerin protez cihazlari icin bisey yok burokrasiyle bogusmaktan baska
hasta olsak saglik bakani bedava tedaviii diye satarda aile hekimi diye insanlara yutturdugu kisileri bilgisayardan kafa kaldirmadan suratiniza bakmadan ilac yazarken onun bile parasini nasilalcagini dusunur
hadeee akp ye oy verenler bi rica bosbakan belkim bisicikler yumurtlar

Üst Alt