Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin havuza alınmaması... Küçük bir zafer ama bizim zaferimiz.

alperen

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlarım,

Seçimlerden önceden beri Ankara Etimesgut Belediyesine bağlı Havuzun Engelli arkadaşlarımız için ücretsiz olması için uğraşıyordum.

Ben belediyeye gidip gelip başkanla, özel kalemle ve ak masayla konuşuyor, hadi yapalım diyordum. Vakit böyle geldi geçti secimler yapıldı başkan değişti ama bir sonuç alamadım.

Yüzmede spor yaptığım için havalarda ısınınca artık duramadım ve havuza gittim. Engellilerin havuza alınmadığını öğrenince kafam aşağıya kaynar sular döküldü.

Soluğu Belediye başkanının yanında aldım ve Başkanı yolda yakalayıp durumu anlattım ve özel kalem aracılığı ile havuz müdürü arandı ve havuza girmem için talimat verildi. Ben de havuza sadece benim değil tüm engelli arkadaşlarımızın girmesi gerektiğini söyledim ve siz havuza girin eksikliklerimiz varsa bize yazılı olarak verin bizde gerekeni yapalım ve engelli arkadaşlarımız için çalışma yapalım dendi. Tamam dedim.

2 gün sonra havuza gittim. Müdür Beyle konuşmak istedim. Aradılar sizi bekliyor dediler. Odası yukarıdaydı ve merdivenlerde dik olunca çıkamayacağımı kendisinin gelmesini rica ettim.

Müdür geldi konuştuk ve beni havuza alamıyacağını çünkü sara hastası bir arkadaşın 15 gün önce havuzda nöbet geçirdiğini ve vefat ettiğini söyledi. Benim sadece bacağımın birini kullanamadığımı, yüzmeyi bildiğimi ve sporcu olduğumu madalyalarım olduğunu söyledim Ayrıca sizin başınıza ne gelebilirse beninde başıma aynısı gelebilirdedim. Yani bir farkımızın olmadığını anlatmaya çalıştım. Bu sefer benden sporcu belgemi ve madalyalarımı görmek istedi. Ben de havuza giren diğer arkdaşlardan ne istiyorsan benden de ancak bunu istiyebilirsin dedi. Kanunen ne belge gerekiyorsa onu yapabilirim dedim. Sağlık raporu gerekiyor ve şuradan alıcasın dedi. Ben de örnek isteyince ve istediğim yerden alabileceğimi söyleyince sesini çıkaramadı ama beni havuza almadı.

Raporu aldım ve havuza gittim. Beni yine almadı ve dilekçe yazabileceğimiz söyledi ben de tüm engelli arkadaşlarımız adına dilekçe verdim. Müdürle bekediyeye gittik teslim ettik ve tarih ve sayı aldım.

Bu dilekçede kanıma dokundu, düşünsenize herkez girebilir deniyor ama siz engelli olduğunuz için alınmıyorsunuz. Resmen ayrımcılık. Tekrar başkana çıktım ve "hayatımın en zor dilekçesini vedim dedim" istediğim şeyde havuza girebilmek. Başkan Müdürü aradı ve yüzebileceğimi ve havuz yüzünden bir daha bana gelmiyecek diye müdürüne talimat verdi.

Dün tekrar havuza gittim, önce bana ne laf anlamaz adamsın der gibi baktı ve sana 2 adam verecem dedi. 2 adam verdi, biri hemen kayboldu sonra diğeride kayboldu. Tek başımıza kaldık.

Nihayet havuza girmeyi başardım. Havuzdayken geldi ve yüzmeni görmek için geldim dedi. Yüzüşümüzüde gösterdik. Rahatladı ve gitti.Arkadaşların söylediklerine göre havuza girebilen ilk engelli benmişim.

Çıkışta biraz oyalanırken beni çağırdı. Senin gibi arkadaşlar varsa onlara kurs açalım dedi. Hatta arabayla gidip alabiliriz dedi. İşte başardığım an bu andır.

Çok çaba sarfettim ama sonuç herşeye deydi.

Sizinle paylaşmak istedim.

Azmin sonu ve başarı.....
Tebrik ederim

Başardığın iş hiçte küçük değil.. Tebrik ederim..
Bu toplum bizleri görmeye alışacak.. Bizlerle yaşamayı öğrenecek.. Bizlerle gülmeyi, eğlenmeyi, yüzmeyi, kafa çekmeyi ve ibaadet etmeyi öğrecek.. Başka yolu yok..

enver baskan iyi adamdir nasil olmusta boyle engel cikarmislar sana? sonucta zafer senin olmus tebrikler

Başarınızı tebrik ederim.

daha nice başarılara..

teşekkürler..

Bence hiç de küçük başarı değil, hele her konuda şartlarımızın ağır olduğu bir ortamda "büyük başarı". Tebrikler...

Bu konuda ben de bir tecrübemi paylaşmak istiyorum;

İstanbul'da havuza girme şartlarını araştırmıştım ben de. Belediyenin havuzundaki görevliler, havuzun belirli gün ve saatlere engelliler için İSÖM'e tahsis edildiğini söylemiş, havuz saatlerini ve fiyatlarını vermişti. Başka bir gün konuştuğumda farklı bilgiler almıştım.

Daha sonra Spor A.Ş. ile konuştum; onlara hastalığım için yüzmem gerektiğini belirtir rapor getirebileceğimi ve havuzda da kendi başıma idare edebilecek durumda olduğumu söylemiştim öncelikle. Hafta içi mesai saatlerinde havuzların herkese ücretsiz olduğunu, ancak rezervasyon yaptırılamadığını öğrendim. Akşam ve hafta sonları da engelliler için % 50 indirimliymiş, ancak her havuzun saatleri farklıymış ve şartları öğrenmek için havuzla görüşmek gerekiyormuş.

Bu bilgilerden sonra tekrar havuzla görüştüğümde raporlarla birlikte gitmemi istemişlerdi. Sağlıklı kişiler için istenen idrar testi ve hepatit B testi yanında, doktorumdan aldığım hastalığımı belirtir ve "yüzmesi gereklidir" kayıtlı raporunu gösterdim. Oradaki yetkililer, benim havuza ulaşabilme, kendi başıma giyinme vb. durumumu kontrol ettikten sonra havuza girebieceğimi söylemişlerdi. Bir süre de havuza gitmiştim bu şekilde.

Yüzme bizim için oldukça önemli, yüzebilecek durumdaki tüm dostlarımızın bu konuya eğilmesini öneririm. İstanbul'da olan ve bağımsız olarak havuza giremeyecek durumdaki dostlarımızın da İSÖM yetkilleriyle görüşerek şartları zorlamalarını öneririm naçizane. Varolan hakları kullanmak önemli bence.

Selam ve sevgiler herkese.

bravo diyorum kardeşim ellerine azmine yüregine saglık. inşallah senin bu mücadelen hepimize ders olurda en küçük bir engelde hemen pes etmeyiz mücadelemizi sürdürürüz. sevgiyle kal kardeşim....

çok güzel bir iş çıkartmıssın azimliliğin ön planda mükemmel olmus tebrik ederim..

Azmin ve karalılığın için tebrik ederim.

Alperen kardşim teprkler azmindn dolayı en sonunda girdm yüzdüm daldım diyosun helal olsun.......

Anlayamıyorum bu kadar zorluk çıkardıklarına hayret ya inanamıyorum nasıl rapor isterler ya yüzeblir yüzemez yok ya herks istesnler o zamn burda da engel koyuyolar yazıklar olsun havuz da bile rahat yok bnden bunun için kmse rapor çıkartamz kazarım boş bir yeri doldururm suyu girerm ama böyle yüzeblir yüzemez küçük çocuklara da versnlr rapor ne salakca ya kavga çıkartırım benm yüzdğm yerde böyle şey deseler demedilr şimdiye kadr alperen iyi sabretmşsn bürokrasyi aşmışsn helal olsun

Başarmanın mutluluğu tarifsizdir arkadaşım. Seni kutluyorum.

bu kadar engel cıkaranlar acaba kendı baslarına yada encok sevdıklerının basına boyle bı sey gelse ne hıssederlerdı merak edıyorum alperen arkadasımı tebrık edıyorum

Üst Alt