Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin hayatını kolaylaştıracak yazılımlar..?

ekn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Oncelikle herkese merhaba,

Bilgisayar müh. 4.sınıf öğrencisiyim.Bitirme projemiz için engellilerin hayatını kolaylaştıracak bir yazılım yapmak istiyoruz.İlk önce beyin dalgaları ile kontrol edilebilen telefon arayüzü yapmak istedik fakat hem okul bütcesi gerekli cihazları karşılayamıyor hemde oldukça uzun bi süreç gerektiriyor.Sizlerden tek ricam şu:
Şöyle bir yazılım yapınki hayatım kolaylaşsın.Yani sizin beklentileriniz nelerdir.Şu olsa çok iyi olur dediğiniz birşey vaar mı?Tabii ki çok uçuk olmaması kaydı ile.Önerilerinizi bekliyoruz.Sağlıcakla kalın.

Haber gündemini takip edemiyorum şahsen.
İşitme engelliyim dudak okuyarak anlaşabiliyorum ve Kanad d hariç hiç bir kanal altyazı yada görme engelliler için düzenleme yapmıyor
Kanal D de sanırım sadece dizileri ve 1 hafta sonra yayınlıyor.
Haberlerde ne olmuş ne bitmiş izleyemiyoruz doğal olarak
Ama bu konuda ne yapabilirsiniz bir fikrim yok :)

Televizyonlara aparat yapılabilir altyazıya çevirsin yada sesli betimleme yapsın :eek:

***İşitme engelliler için Dudak okur; yapın metne döksün :),
***Görme engelliler için baston ucuna lazer kamera ekleyin merdiven, basamak vs. titreşimle mesafe bildirimi yapsın.

Bitirme tezini engellilerin hayatını kolaylaştıracak yazılım ile yapman güzel ancak benim tavsiyem; senin biraz kafa yorup ne yapabileceğine karar vermendir. Ayrıca bütçe kısmını çok merak etme aşağıda vereceğim linke tıklayarak ilgili destekten yararlanma şansın olabilir.
http://sagm.sanayi.gov.tr/ServiceDetails.aspx?dataID=108

Ayrıca beyin dalgalarını MEMS lerile mi sağlayacaksın.
Girşimsel deney planlıyorsanız, etik kurul şart, bilginiz olsun.

Üst Alt