Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin işten çıkarılma şartları ve tazminat hakları nedir?

theboy

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
15
Merhaba, Ben bir işe girecem engelliyim %68 oranda bu işe girdigimde beni atabiliyorlar mı yoksa ben cıkarsam mı cıkabiliyorum ve beni atarlarsa tazminat vb acılabiliyor mu ve asgeri ücret vermek zorunlu mu onlarda.

Birde engelli işe alım haklarımız nedir? bilen arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim mesela muhasebeci vb alımı yapan hastaneler var bilgisayar kullanmayı biliyorum alınırsam atabiliyor mu veya gitmessem atabiliyor diye biliyorum ama. Ben genelde gitmemezlik yapmam. Yardımcı olursanız sevinirim..

Yaşım 24. Konu yeri yanlış ise taşırsanız sevinirim.

theboy

1- Evet işe girerseniz işveren sonra sizi işten çıkarabilir.

2-İşe girdikten sonra işi bırakabilirsiniz, bunda bir sorun yok.(İstifa edebilirsiniz)

3-Sizi işten haksız yere çıkardılarsa veya siz haksız çıkarıldığınızı düşünüyorsanız Tazminat talep edebilirsiniz.

4-Asgari ücret zorunlu değil. Saatlik/part time işçi çalıştıran iş yerleri de var. (Ama tam gün çalıştığınız işyerinde en az asgari ücter alırsınız.)

5-Engelli statüsünde çalışmanın -özel sektörde- pratikte pek avantajı yok.(İş araken, engelli işçi arayan yerlere başvuru yapabilirsiniz.)

6-Bilgisayar bilmek günümüzde çok büyük bir vasıf sayılmaz bence?

7-İşe mazeretsiz gitmezseniz özel veya kamu fark etmez işten atılırsınız.

Üst Alt