Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin (Kredi Yurtlar Kurumu) harç kredi geri ödenmesinde %50 indirim

efkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bir yerde okudum. Engelliler Dergisinden alıntı yapıyorum:

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından uygulanan harç ve öğrenim kredisi tahsisinde %40 ve üzerinde özürlü olduğunu belgeleyenlere öncelik tanımakta ve harç kredisinin geri ödenmesinde yönetim kurulu kararı ile %50 indirim yapılmaktadır.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşımız varmı? Yaptığı uygulamaları öğrenmek istiyorum da...

bilgisi olan varsa ayrıntılı yazsa cok memnun olurum ..???

bu derginin internet üzerinden yayını yok sanırım. daha ayrıntılı olarak bu haberi ve haberin kaynağının irtibat bilgilerini verirsen sevinirim bende...
esen kalın.....

Ben bunu savunmuyorum istersen sildirebiliriz.
Söyle ki
Türk Hava Yolları ile Seyahat halinde belirlenen esaslar doğrultusunda özürlüler %40 indirimden yararlanabilir
maddesinin kaynağı yok ama THY bazı tarifelerde, belli mevsimlerde bu tür uygulamaya gidiliyor. Keyfi yönetim yani...
KYK sitesine giremediğimden(nedense siteye giriş yapamıyorum) bir okusam alakasız olursa, başüstüne; rica edip kaldırırım. Madem öyle bir yazı gözüme ilişti kimsenin haberi yok. Bilen yada duyan vardır aramızda.
Kimse bilmiyor diye de kaldıracak değilim.

meopius bu sitemin kime? doğru başlığa yorum yazdıına eminmisin?

arkadaşlar bu konuyla ilgili güncel bir gelişme var mı? haberdar olan arkadaşlar bilgi verirlerse çok iyi olur. . .

Arkdaşlar bir bilgiye ulaşan varmı bu konuda...

Vallah ne yalan söyleyeyim 2001'de okuldan mezun oldum.Sadece Burs değil de Öğrenim kredisi almıştım. Yıl 2004 kaza geçirdik ve krediyi geri de ödememişiz. Bakalım en yakın zamanda elimize para geçerse ilk onu ödeyeceğim daha fazla faize girmeden. Sanırım bunlar için bizlere sunulan ödeme kolaylıkları yoktur. Zaten adamlar bana derler sen 3 sene işe girdikten sonra ödemedinde bu zaman getirdin dıye

slm

arkadaşlar bende konuda merak ediyorum.ben 4 yıllık işletmeyi okudum hem harç hem ögrenim kredisi aldım acaba indirim var mı?
ya da ödemeye başlayanlar bilgi versin

Evet indirim var... Gerçekten gidip yetkililerle bizzat kendim konuştum. Ödeme başladığı gün özürlü raporunuz ile birlikte müracat ettiğiniz takdirde. %50 peşin indirim uyguluyor. Peşin ödemelerdeymiş sadece.Sonra taksiyte bağlanırmı bilmiyorum...

Gerçek şu: Ödeme gelmeden veya ödeme kağıdı geldiği gün mutlaka gidip başvurmamız gerekiyor. Geç kalanlar için işlem yapılamıyor. Faiz işlediği için geri ödemelerde kolaylık sağlayamıyor. Dolayısıyla erken başlayın derim.

Not: telefonu ile iletişim kurabildiğiniz giib gidip yerinden öğrenebilirsiniz. Bilgi alabileceğiniz adres: Ankara Hukuk Fakültesi Doğrusu Siyasal Bilimler Fakültesi yakınlarında.

geri ödemem 2008 in dokuzuncu ayında başlıcak . ben peşin ödemeyi düşünüyorum . geçen ay aldığım % 80 iş göremez raporumu seneye versem geçerli olur mu acaba ? yani % elli indirim alabilir miyim ? bi de şu ödeme tarihi gününü yanlışlıkla geçirirsek ne olacak ? indirim kesin alamayız mı ?

BEN kredi alırken rapor vermedim ama 3 ay önce aldığım % 80 iş göremez raporum var . ve düzenli olarak bir işte çalışıcak durumda değilim . bu şekilde dilekçeyle başvursam ne cevap alırım acaba ? yasada ya başka bişeyde dayanağı var mı bunun ?

"Kurumumuz yönetmelik hükümleri gereği; öğrenim ve katkı kredisi borçları, borçlular tarafından öğrenimleri sırasında veya öğrenimlerini tamamladıktan sonra çalışamayacak derecede sürekli sakat kalmış olduklarını belirtir, tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık raporu ile belgelendirmeleri halinde silinmektedir.

Aksi halde gecikme zammının durdurulması, borcun yeniden taksitlendirilmesi ya da silinmesi mümkün değildir.

İlgi mailinizde % 80 çalışma kaybınızın olduğu bildirilmesine rağmen çalışamaz derecede sakat kalmış olduğunuz belirtilmemektedir.

Bu sebeple, Kurumumuzca işlem yapılması mümkün değildir.

Bununla birlikte, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alacağınız ÇALIŞAMAZ derecede sakat olduğunuzu belirtir sağlık kurulu raporunu Kurumumuza göndermeniz halinde, borcunuz silinebilecektir. "

nedemek şimdi bu ;

Kredi yurtlar kurumndan böyle bi cevap geldi adamlar kelime ile oynuyolar yani . % 80 engellidir . çalışamaz yazıyor raporumda . onu göndericem dilekçeyle . cevap gelsinde resmi olarak önce bakim.

Onlara deyin ki:

Kimlerin malül sayılacağı 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nda yazılmıştır. Buna göre:
  • Kimlerin malul sayılacağı: (Bu madde, 4958 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KURUMU KANUNUNUN 33. maddesi ile değiştirilmiştir. Buna göre:)

Madde 53.-
    A) 1- a) Kurum hastanelerince düzenlenecek usulüne uygun sağlık kurulu raporları ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu çalışma gücünün en az 2/3'ünü yitirdiği,
    [...] Kurumca tespit edilen sigortalı malûllük sigortası bakımından malûl sayılır.
Yani kimse kafasına göre %80 raporu "sen malül değilsin" diye reddedemez!
Bu yasa maddesini hatırlatarak bir daha dilekçeyle itiraz et.

çalışabilsem zaten bunlarla uğraşmam . çalışır borcumu öderim . zaten evden çıkamıyorum . yaya olarak . bi yerden bi yere arabayla gidebiliyorum ancak .
bunların açıklamasından ancak sonradan engelli olanlar bu haktan yararlanıyor diye anlaşılıyor . ne yapayım rahatsızlığımdan dolayı durumum kötüleşti . % 80 raporumda var 2022 ye başvurmak için çıkartmıştım . şimdi bunlar için bi daha rapor çıkartmam gerekecek . neyse. kredi yurtlar kurumundan gelen cevap maili bu . ayrıca dilekçede yazmıştım . asıl ona bi cevap versinlerde ona göre hareket edicem .

okulda 2 yıl okuyabildim zaten . sonra sağlık sorunların falan derken okulu bırakmak zorunda kaldım . vs .

durum bu şimdilik . 2022 den de haber yok 3.5 aydır :p

yaw arkadaşlar ben rapor gönderdiğimi hatırlamıyorun galiba göndermedim hatırladım kadrıyla orada bi kutucuk vardı engeliniz var mı diye oraya yazmıştım % 40 diye tercih formuna şimdi bu durumda nolucak arkadaşlar yapabilieceğim bi şey yok mu

Sonradan engelli oldunuzu belirtmek bu indirimden faydalanmayı imkansızlaştırıyormuş:( !!!!!

benim ödeme planım 2009 da 8000 ytl ( 8milyar ) küsür...başvuru sırasında engelli olduğumu belirtip belirtmediğimi hatırlayamıyorum aradan 6 yıl geçti..ancak başvuru formunda engel oranı işaretlenecek yer vardı ise( şimdiki başvuru belgelerinde var KYK nın sayfasından bakabilirsiniz ) kesinlikle işaretlemişimdir ki avantajlı durumdur kredi almada...
Şimdi bu %50 indirm olayını araştırıyorum mail ile başvurdum aldığım yanıt şuydu: "başvurunuz sırasında engel durumunuzu belirtmediğiniz için bu indrimden faydalanamazsınız."
Bunun üzerine bilgi edinme yasası ile başvuru sırasında engelliliğimi belirtip belirmediğimi araştırdım gelen yanıtta "başvurnuzda engelliliğinizi belirmemişsiniz" diye fax geldi.
tabi bu yanıta inanmaktan başka carem yok ama halen ısrarlıyım ki başvuruda belirmişimdir.
Çok mantıksız bir durum başvuru sırasında belirtilmeliymiş...
başvuracak arkadaşlar bu durumu ıskalamayın ve başvurunuzun bir fotokopisini saklayın. :x

titan, öyle kolay bırakma işin ucunu.
İşaretlememiş bile olsan, o tarihte sakat olduğunu belgeleyen bir raporla veya ne biiim her hangi bir belge ile başvur ve indirimden yararlanma talebinde bulun. Reddederlerse idare mahkemesine dava aç hemen. Kazanacağından kuşkum yok.

oturanboğa tabi ki işin ucunu bırakmayacağım ve sonucu sizlerle paylaşacağım :wink:

peki kredi almaya başladıktan sonra özürlü olduysak? bu durumda faydalanamıyor muyuz?

bende burs ve katkı kredisi aldım. 31 aralk 2010 da taksitleri başlayacak. faydası olmaz diye uğraşmıyordum. acaba faydası olur mu bu saatten sonra. % 48 raporum var. şimdiden tşklr

Peki meapius arkadaşımızın dediği gibi peşin ödemeler de %50 indirim hakkımız yok mu? Bende kyk'nın bilgi edinme bölümüne sordum.Böyle birşey yok dediler.>Böyle bir hakkımız varsa nerede geçiyor?Kanun da var mı?

arkadaşlar son durum nedir acaaba..

kyk 3 aylık veriyor,,,burs,katkı ve öğrenim kredisi.

bursda geri ödeme yok.. katkı ve öğrenim kredisi nasıl oluyor

Arkadaşlar %50 indirim anaparaya yok. her sene borcunuz tüfe-tefe oranı üzerinden hesaplanır ve üzerine faizi konur %50 indirim bu faiz üzerinden yapılır. Bu indirim de 200 - 300 TL civarında önemli bir indirim değil o nedenle uğraşmaya bile deymiyor. Ben ikikere başvurdum ikisindede red cevabı aldım. Yönetim kurulu karar veriyormuş indirime o da genelde red cevabı veriyor.

Arkadaslar ben okulu yeni bitirdim. Kyk yı telefonla aradım, engellilere indirim yapıyor musunuz diye sordum. Bana krediyi almadan önce başvuracaktınız denildi. Ama %40 ın üzerinde raporum var ile başlayan bir cümle kuaraken de telefon yüzüme kapatıldı. Kredi icin basvurumda engelli olduğumu belirtip belirtmedigimi hatırlamıyorum. Henüz borclarım hesaplanma asamasında bile değil, bu konuda ne yapabilirim. Ugradıgım muameleden sonra eger hakkım varsa 1 tl icin bile mahkemeye giderim. saygılar..

Üst Alt