Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin Motokaravan alması ve çekme karavan kullanımı..?

Serhat74

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar;bilindiği üzere motor hacmi sınırlaması kalkması ve ehliyetimizin h sınıfından b sınıfına dönüştürülmesi ile uzun zamandır engellilerin önünde bir engel olarak duran karavancılık ile ilgili olarak neler elde ettiğimizi birlikte tartışalım istiyorum.

Forumu araştırdım.Bu konuda daha önce Ümit bey Emniyet genel müdürlüğüne sormuş,h sınıfı ehliyet ile karavan römörk çekmek yasaktı.Şimdi ise b sınıfı ehliyete kavuştuğumuz için kullanabilir miyiz?

Arkadaşlar emniyet genel müdürlüğüne bilğiedinme konusun da H sınıfı ehliyet ile çeki karavan ve moto karavan için başvurmuştum biraz önce mail ile cevap gönderdiler.

Sayın Ümit DEMİRCİ 21/10/2015 tarihli ve 6931 sayılı bilgi edinme başvurunuz 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, Karayolları Trafik Yönetmeliği ve bağlı mevzuatlar kapsamında incelenmiştir.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 38 inci maddesinde; H Sınıfı Sürücü Belgesi, Özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak hasta veya sakatlara, verilen belgelerdir hükmü bulunmaktadır.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Römork Takarak Araç Kullanma başlıklı 86 maddesinde

B, C ve E Sınıfı Sürücü Belgesi sahipleri, araçlarına en çok yüklü ağırlığı 750 kg.’a kadar olan ( 750 kg. dahil) olan hafif römorklardan birini takıp kullanabilirler. Hükmü kapsamında H sınıfı sürücü belgesi sahiplerinin Römork takarak araç kullanılama yetkileri bulunmamaktadır.

2- Sürücü belgesinde “otomatik vitesli araç” ibaresi bulunan şahısların otomatik vitesli otomobil türünden araçları kullanmalarında bir sakınca bulunmamaktadır.

Her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğunu unutmamanız dileğiyle, iyi günler dileriz.
Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı

Düzenleme 1 Ocak 2018'den itibaren geçerli olacak.

"Önergeyle malul ve engelliler tarafından ÖTV istisnası kapsamında iktisap edilebilecek taşıtlara ilişkin motor silindir hacmi sınırlandırmasının kaldırılması, ayrıca tasarıda yer alan mezkur bentler kapsamında iktisap edilebilecek taşıtlara ilişkin ÖTV matrahı esas alınarak yapılan belirlemenin, anahtar teslim bedeli 200 bin TL'ye kadar olan taşıtların alınabilmesine imkan sağlayacak şekilde değiştirilmesi amaçlanmaktadır."

16.07.2007 tarih ve 8057-123514 sayılı talimatla h sınıfı ehliyetle durumuna özel tertibatla donanımlı azami yüklü 4700 kg.geçmemek kaydıylakapalı kasa motor hacmi 2800cm3 kamyon veya kamyonet kullana bilecekler.

Motor hacminin değişmesi ve kamyonet kullanımının engellilere izin verilmesi bize ötvsiz motokaravan alıp kullanma hakkı verilirmi

Serhat74

Bu konuda bir değişikliğe yol açtığını sanmıyorum. Ama ben olsam emniyet'ten resmi yazı ile görüş ister, olumsuz olursa da Ombutsman aracılığıyla konunun düzenlenmesi için girişimde bulunurdum.

OturanBoğa

Şimdi engelli biri 4700 kg altında bir kamyonet yada işte panelvan alıp karavan yatırması durumunda kullana bilir mi? Kişinin aracında tertibat olacak.

Engelliolmak

Karavan turevı kullanmak istiyorsanız ehliyetinızde ayriyeten be sınıfı olması gerekiyor romorklu kullanabilmek için

Üst Alt