Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin Rehabilitasyon Merkezleri?!

Zaur

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
0
Selam, arkadaşlar Türkiye ve dünyadakı engellilerin rehabilitasyon merkezleri hakkında bilginiz varmı, yani hizmetlerinde neler var, bina yapımında t-sandalye 100'de 100 hesaba alınıyormu, masaj masalarının yüksekliyi engelli üçün uyğunmudur ve tualet genişlikleri nasıldır?!

Merhabalar,
bakü de yaşıyorsunuz galiba. türkiye deki rehabilitasyon merkezleri farklıdır. Hepsi aynı değildir yani. Gidip görmeniz gerekli, ona görede karar vermelisiniz. Eğitimcilerle görüşmedende olmaz. i günler.

Bana merkez binalarının yapılarının görüntüleri lazım ama örnek olanınınkı.

tam olarak neden soruyorsun bunları acaba . ona göre araştıralım

merhaba

benim turkiyede en iyi bildiğiim fzik tedavi merkesi Turk silahlı kuvvetleri rehabilitasyon ve bakım merkezi ankarada burayla bir irtibata geç bence burda tedavi gören kişii sosyal yaşantısı hayata bakış açıısı sper birşey oluyor

tam olarak neden soruyorsun bunları acaba . ona göre araştıralım

Ben hayatımda ilk defa Bakü'de ki Engellilerin Rehabilitasyon Merkezlerinden birinde oldum ama memnun kalmadım çünki t-sandalye ile rahat gezmek olmuyor, koridorlar arası keçitde ve odalara keçitde engeller var ve oradan geçmek üçün t-sandalyenin önün kaldırarak geçmek gerekir, bu sorun asansördede vardı, belki bu t-sandalyesin kendisi kullana bilen engelli üçün bu sorun değil amma benim gibi kas zayıflığı olanlar üçün bu ciddi bir engeldir, hatta akülü t-sandalye olsa bile akü 15 günlük tedavi müddetinde mahv olur.

Masaj masasının yukarı aşağı özelliği yoktu ve masaj masası yüksek olduğundan kiminse 65 kg ağırlığında ki kas zayıflığı olan engellini o yüksekliye kaldırması kolay bir iş değil.

Tualet çok küçük idi, t-sandalye ile içeride engelli yakınının ona yardım ede bilmesi imkansızdır.

İşte bu sorunların hall edile bilmesi üçün o kuruma öneride bulunmak istiyorum ve örnek Engellilerin Rehabilitasyon Merkezlerin arıyorum.

benim turkiyede en iyi bildiğiim fzik tedavi merkesi Turk silahlı kuvvetleri rehabilitasyon ve bakım merkezi ankarada burayla bir irtibata geç bence burda tedavi gören kişii sosyal yaşantısı hayata bakış açıısı sper birşey oluyor

Bunların görüntülerin netten bula bilirmiyiz?

Merhaba,
Anlattığınıztüm sorunları çözmüş olan bir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi alıyorum.Asansöründen tut kapı önündeki girişine kadar çoğu şeyi tamam,hatta birsürü sayamadığım özelliği var.Zaten rahatsızlığımızda hemen hemen aynı kategoride.İsterseniz fotoğraflarını size kısa zamanda gönderebilirim(mail adresiniz var bende).Fakat benim tedavi aldığım kurumun iç dizaynı için çok yüksek rakam para harcadı kurum sahibi,öncelikle bunu söylemek istedim.

efsane999;

Selam, bu özel bir kurummudur? gönder, gönder ki öneride bulunanda somut bir görsel bilgi suna bileyim!

MeTePe;
Tşk, amma ben + örnek görsel bir bilgi arıyorum.

Merhaba,
Kurmun iç mekan fotoğraflarını çektim,mail adresine gönderiyorum.İnşallah işe yarar.

Teşekkürler, özel mesajdan hangi e-mailime gönderdiyini bildirirsen sevinirim.

Üst Alt