Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin sendikalaşarak örgütlenmesi

Konular
10
Reaksiyonlar
0
2002 yılında yapılan sayıma ve araştırmaya göre nüfusumuzun %12.29 u engelli bende engelli bir kamu çalışanıyım 1.5 yıl oldu başlayalı gelin görün ki kamuda hakkımızı yeterince savunduğumuzu düşünmüyorum. Çok ama çok saçma uygulamalar var bununla ilgili çok fazla cimer, bimer, tbmm dilekçe komisyonu başkanlığı başvurusunda bulundum imza kampanyası düzenledim vekillere mail attım bir sonuç alamadım.
"Örgütlü azınlıklar, Örgütsüz çoğunluklara hükmeder" diye bir söz vardır. hakkımızı örgütlü bir şekilde savunamadıktan sonra bir kazanım elde edemiyoruz. Bu sebeple ister kamu çalışanı olsun, ister özel sektör çalışanı olsun, ister işçi olsun isterse memur olsun sendika çok önemli. Bu bakıma site yönetimine de mail attım, iş hayatı konu grubunda sendika diye bir alt başlık açmalarında fayda olur diye düşünüyorum.
Bir tane engelli sendikası kuruldu, diğer sendikaların alt gruplarında engelli komisyonları var bence artık komisyon statüsünden çıkıp sendikalaşma zamanımız geldi 10 milyon engellinin olduğu bir ülkede bu şart.
Bir olursak tok oluruz bölünürsek yok oluruz sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ...

Sendika!
Diyelim sendikayı kurdunuz
Örgütsüz çoğunluktan örgütlü azınlığa geçtiniz
Kamuda gördüğüm kadarıyla 2 sendika var engelli ile ilgili olarak
ENGELSİZ EĞİTİM SEN BAĞIMSIZ 127
ENGELSİZ SAĞLIK SEN BAĞIMSIZ 106

Bunlarda üye sayıları

bilmiyorum bu islerin ne kadar icindesiniz
Fakat bu birrlesmeyi saglamak o kadar zor ki
umutsuz olmayi asla kabul etmem
azminde en zirvesini severim
basarilar diliyorum hocam