Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin SSK'sını devlet mi, işveren mi ödüyor?

epilepsi1986

Yasaklı Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar sizden ögrenmek istediğim şey biz Engellilerin SSK (sını) Devletmi Ödüyor Yoksa İşverenmi

Yanlış hatırlamıyorsam bir yerde okumuştum %50 sini devlet ödüyor diye...

50 işçiden fazla işçi çalıştıran özel sektör işverenlerince kontenjan dahilinde çalıştırılan işçilerin asgari ücret üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin tamamı ile kontenjan fazlası olarak özürlü çalıştırılan yahut yükümlü olmadıkları halde özürlü çalıştıran işverenlerin bu şekilde çalıştırdıkları her bir özürlü için prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin yarısı Devletçe karşılanıyor.

Peki normal işçi olarak çalışırken

Normal işçi olarak çalışırken rapor alanlar ne yapmalıdır

selamlar
bernim anlamadığım tamam işveren bizim sigortamızı %50 daha az ödüyor. Peki geriye kalan %50 kimin oluyor. İşçiyemi veriliyor yoksa iş verene mi? kalıyor.

vergi indirimi için ankaraya başvuranlar oranları %60 galiba yan ılmıyorsam geçmeyenler. 25 tl alıyor.

bu konuda üst tarfta verilen link'te anlayamadım..
beni aydınlatırsanız sevinirim....iyi günler...

devlet senin sgk primi niye ödesin tabi işveren ödüyor devlet sadece özürlüre dereceye göre vergi alıyor hepsi buu...

Devlet engelli kontenjanından fazla sayıda engelli çalıştıran işyerlerinde, engellinin priminin işverene düşen kısmının yarısını ödüyor. Bunu da engellilerin çalıştırılmasını teşvik amacı ile yapıyor..

Benim bildiğim kesin olmamak şartıyla,devlet eskiden %3 engelli,%3 hükümlü vb. işçi çalıştırma zorunluluğu vardı devlet bu sistemi kaldırdı artık %3 engelli, hükümlü çalıştırma zorunluluğu yok devlet diyorki işverene sen engelli işçi çalıştır sigortasını ben ödeyim işveren sigorta ödemekten yırtsın özürlü ,hükümlü işciyi çalıştırmalarına teşvik sağlıyor.En az 50 kişi çalışması lazım , engellinin sigortasını devlet ödemesi için.

Konu ile alakalı olarak yukarıda ''ansızın'' nickli arkadaşımız kesin bilgiyi vermiş.
Ayrıca engelli eleman çalıştırma zorunluluğu kalkmadı devam etmekte,hem zorunluluk hem de prim teşviği birlikte uygulanmaktadır.

Üst Alt