Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin tatil olanaklarında neler olmalı?

aliaydogmus

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba, ben engellilerin turizm alanlarından etkin yararlanması için çalışmalar yürütüyorum. karda kışta tatil nereden çıktı diyeceksiniz. turizm sektörü sezon hazırlıklarını kıştan yapmakta. bizde ihtiyaçlarımızıbelirler isek ve bu doğrultuda çalışmalar yürütüp tatil olanaklarını geliştirmiş oluruz. tüketimden gelen gücümüzü kullanarak, işletmelerin büyük tadilat yapmalarını sağlayamasakta küçük düzenlemeler ve destekleyici araçlar satın alarak engellilere hizmet etmelerini sağlayabiliriz. bu da bize tatil seçeneklerimizi arttırdığı gibi daha ucuza tatil yapma fırsatıda sağlar diye düşünüyorum.

şimdi sizden görüşlerinizi bekliyorum. bunu ancak hep birlikte olur isek başarırız.

Misal tekerlekli sandalye kullanan biri kartalkaya ya gitse teleferige binip dağın tepesine çıkıp akülü araba ile kayabilir mi?
işte sorun bu.

tatil iyi, hosta
engellide bu zamanda az parayla karnini doyurup yasamina bi ceki duzen verebilecek gelir nerde.
gecmis yillarda karinca kararinca tatil olanagi olanlar vardi.
ama bu hayat pahaliliginda tatili ruyamizda goruruz engelliler degil saglamlar gogus geremiyorki bizler.....

yukarıda yazılan görüşlerin tamamına katılıyorum. Kartal Kaya'da bir gün kayağa bineceğiz. ancak soruyu şöyle sorarsak biz nasıl bineriz ve buna çözümü de yine biz getirir isek ek. ekonomik meseleye gelince çok haklısınız. sabahleyin bir haber okudum.

2014 yılında ev de bakım maaşlarına bir düzenleme getiriliyor. bu düzenleme olmasa şu anda evde bakım maaşı 2020tl olacak idi. biz yinede seyahat etmeyi düşünür isek çözümlerimizi de geliştirirz diye düşünüyorum. belki iyi bir yerde kalamayız ama tatil yapabiliriz. evet şartlar zor, biraz da nasıl olacağına kafa yoralım.

gezmeyi, tatil kentlerini,cok seven,az yiyip, cok gezmeye bayilan bi sagirim:)yanii cok bi engelli kabul etmez sagirligi bilmeyenler.
onumuzdeki yil hic umidim yok tatil icin ama:(bizim sagirlar icin corbada benimde tuzum olsun misali bi iki oneri:eek:
ankaranin dolmuslarindan yildik. tatil beldelerinde bu inecek binecek kulfeti cok zor. mumkunse toplu tasima, belediye otobusleri, tramvay metro olursa isitme engelli icin makbule gecer.
birde apartlar kendin pisir kendin ye yerleri daha uygun bizim gibiler icin. dusunuyorumda doger engelliler icinde apart daha iyi ekonomik bakimdan. bunlara oncelik verilse turk insanida kolay imkan bulur tatile.

Günü birlik turlarda güzel olur

güzel fikirler ortaya çıkıyor. işitme engelli arkadaşlarımız için oluşturulacak tatil programı için içeriği nasıl olmalı? konaklama için düşünülen apart gibi yapılarda ayrıca donanıma ihtiyaç var mı?

ben aynı zamanda Herkes İçin Turizm Derneği başkanlığını yapıyorum. farklı engelli gurupları ile günü birlik turlar yaptık. günü birlik turlarda bulunulan şehirde sabah gidip akşam dönecek şekilde planlanır ise kolay oluyor. ancak akşamdan yola çıkılıp bir sonraki gün dönülür ise çok zor oluyor. çünkü uykusuzluk bir taraftan yorgunluk diyer taraftan ve en zorda akülü sandalyelerin aküleri bitiyor.

yinede yukarıda saydıklarıma çözüm geliştirebilen olur ise olabilir diye düşünüyorum. yaşam felsefesi olarak (bir işin nasıl olmayacağına değil nasıl olacağına kafa yorarım.)

once tesekkurler:eek:
isitme engelli belki biliyorsunuzdur iletisimde zorluk oldugundan bu kagit pahaliliginda:pmumkun oldugu kadar yazili bilgilendirmeler. ne siz bikin nede sagir magdur olsun dermisim:)
cunku siz duydu anladi bile dersenizde bir kelimeyi kacirabilir sirasinda. isitme kaybi derece derecedir. dahada dogrusu dikkat edilemeyecegi yerler oldugunda duymayabiliriz.
ingiltere seyahatimde ordaki engellilerin turlara cok rahat katildiklarini gormus korlere ozenmistim nerdeyse.
bir cihaz dagitiyorlar, onu boynuna takip oyle guzel geziyorlardi ki korler. yollar iyi oldugundan tekerlekli sandalyede insanlar bile turlara katilabiliyordu. ben sagirda gozumu dort actim duymasamda gorduklerimi kafaya naksedip internetten ogrendim duyamadiklarimi:eek:

evet her ülke de kendi olanakları çerçevesinde uygulamalar var. orada yaşayan engelliler orada bulunan olanakları kullandıkları için sürekli iyileştirmeler yapılmakta

Üst Alt