Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin üniversitede hakları nedir ve avantajları var mıdır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
ENGELLİ iken DEVLET Üniversitelerine veya 2 YILLIK MESLEK YÜKSEK OKULLARINA KAYIT OLURKEN ve EĞİTİM SÜRECİNDE NE GİBİ HAKLARDAN FAYDALANIRIZ. (ne gibi haklarımız vardır)

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi ?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLAR.

ayDÜNYAvazo raporunuzla ösymde engel bilgilerinizi güncelleydiseniz size üniversite sınavların engel dereceniz ve engel türünüz göz önünde bulundurularak ek puan veriliyor. Özel üniversitelerde de engellilerden belli bir oranda kayıt indirimi yapıldığını biliyorum.

@msait19

Başkada yok sanırım.

İstanbul da 2 yıllık meslek yüksek okulu uygun var mı? Özel üniversitelerde kayıt indirimi yaparlar mı?

Üniversiteleri arayarak teyit edebilirsin, ne yazık ki akademik bilgi çok fazla yok, forumda kesin bilgiye ulaşmak bazen günler alabiliyor. Ama lütfen öğrendiklerini de burda paylaş ki geriden gelip ihtiyacı olanlar da öyle uğraşmasın... kolaylıklar.

ben engellilerle ilgili çok fazla bir pozitif ayrımcılık olduğunu düşünmüyorum , diğer başlıkta anlatılanlar belki yine ihtimaldir ama şunlar ülkemizde hep tartışılagelen konular ve ne yazık ki ülkemizde bu bağlamda iyi bir gelişmeden söz edemiyoruz. bir pozitif bilimci olarak daha fazla bile çalışmak ve engelin bilim için gerçek bir engel olmadığını göstermeliyiz

tartışılan konular

*** bilim üretmek için çok çalışmak gerekli midir (mutlak cevap:evet,özellikle fen ve sağlık bilimcileri özen gerektirir)
*** engelli olmak bilim yapmaya engel midir (mutlak cevap : hayır örn:stephen hawking)
*** ülkemizde bilim ne durumdadır (tartışma halindedir,net bir cevap yoktur)
*** gelir sahibi olmak ile bilim yapmak birbiri ile alaklı konular mıdır. biri olmazsa diğeri olmaz mıdır. (bu sizin sorduğunuz soruyu normal durumdan ayırır)
*** din ve bilim ilgili konular mıdır. vs arttırılabilir temel şeyleri yazdım.

bence ihtiyacımız olan şey de mali destek , mesela özel bir burs veya maaş bağlanırsa güzel olur. bu mantıklı olur.

en iyisi aslında dediğin gibi özel kadro açılması ama ne kadar zaman sonra bu olur , olabilir mi (?)

ahmet22 burda konu başlığına girince konuyu baya bı yukselttik :)

İşte evet özel bir kontenjan olmalı ki, oralara gelmek kolay olsun, herkes bir sınava giriyor evet, ama engeli olmayanlar sadece sınavı düşünüyor, engeli olanlar bu seviyeye gelene kadar hem engelinin getirdiği şeylerle mücadele etmiş oluyor hem de bu birikmislik ve hiç istemesek de engelinden ötürü travmalariyla sınava giriyor, yani sadece sınav değil sınavdan daha başka şeyleri de kontrol etmek zorunda kalıyor.

Üst Alt