Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin yaşamını kolaylaştıracak yeni tasarımlar..?

abdgndz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Herkese selamlar. Adım Abdullah, Endüstri Ürünleri Tasarımcısıyım. Proje alanım olması dolayısıyla engelleri aşmak, yaşamı kolaylaştırmak adına çalışmalar yapıyorum. Siz değerli forum üyeleri ile ilgili bu konuda tartışmak istiyorum.
Günlük hayatta halihazırda bulunan materyaller haricinde "keşke şöyle bir şey olsa" dediğimiz bir alet, bir ürün vs. var mıdır sormak istiyorum.

Projemizde ele alınacak olan konu için elbetteki araştırmalar yapıyoruz ancak burada engelleri ortadan kaldırmaya gönül vermiş insanlarla birlikte tartışarak çok daha kapsamlı ve faydalı sonuçlar ortaya çıkaracağımıza inanıyorum.

Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.

Merhaba hoş geldiniz sevgili Abdullah.
Çok güzel bir düşünce olmuş. Ben ilginç fikirler çıkacağını umut ediyorum. Şimdiden başarılar ve kolaylıklar dilerim.

hosgeldiniz tasarimci bey.engelliler icin iyiniyetinize tesekkurler ilk basta:)
tartisma diyosunuz. iyide bir fikir soyledinizde ona gore tartisma olsun dimiya:) siz bi fikriniz olur, onu yazar, surasi soyle olsaydi, burasi boyle olsaydi der tartisiriz, ama siz direkt tartisma diyosunuz:eek:
fikir olmadan ne tartisilicakki. fikir mi ariyosunuz burdan yoksam:)

Hoşgeldiniz Abdullah Bey. Günlük hayatta yağışlı havalardan korunmak için akulu sandalyenin üstü kapalı olması gerekiyor. Şemsiye ile fazla korunamiyoruz. Bir yağmurluk tasarlansa çok iyi olur. Monte edilmesi kolay kaba olmayacak, istendiğinde basit bir mekanizma sayesindr hemen acılıp kapanabilen bir yağmurluk olsun.

Rngelli arkadaşlarımız çoğu akülü sandalyelerini hem iç mekanda hem de dış mekanda kullanmakta. Haliyle ic mekanda yağmurluk sandalye ile gezerse hoş olmaz. Bunun için açılıp kapatilabilen bir sistem şart. Akulu sandalyeye kolay monte edilebilsin ki her modelde kullanabilelim. Tavan seklinde olsun istiyorum. Ve tavandan ayaklara kadar uzatabilecegimiz su geçirmez kumaş veya başka bir şey olsun ki ayaklarımizi da koruyabilelim. Umarım tarif edebildim.

Keşke işitme cihazlarında sadece duyma değil de, duydupumuz sesleri anlama özelliği olsa..

Keşke şuda olsa dediğimiz neredeyse herşey dünyada var artı Türkiye de de var sorun çok pahalı olması ve SGK kurumunun bunu karşılamaması yoksa her şey var sorun devlet de.
Uygun bir fiyata akülü sandalye hem merdiven çıksın hemde kaldırım da kalmasın en büyük engel bu sandalye kullananlar için yapmak önemli değil fiyatı önemli :) kolay gelsin hoş geldin .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

abdgndz

Hoşgeldiniz aramıza Apdullah kardeşim.İnşallah projeleriniz ile umudu olan arkadaşlara yaşamında konfor katarsıız dileyim size.

belki buradan keşkeler bitmez,sizi mutlaka bi engelli buluşmasına görmek isterim açıkcası!!!!Engelli kardeşlerimizi hem yaşadığı zorlukları görmüş olursun hemde tanışam fırsatı olur ...

iş hayatında başarılarımı dilerim sizlere

Yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim. Biz yapılmış olan ürünleri inceliyoruz. Bu ürünleri nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye tartışıyoruz ancak bir problemi en iyi yaşayan kişi bilir. Mesela msait19 çok güzel bir konuya değindi. İşte bahsettiğim şey bu. Bu konuyu değerlendireceğimize emin olabilirsiniz.

Ayrıca Zamanın Ötesinde de farklı bir konuda problem bildirdi. Bu yorumlar bizim için çok faydalı olacağından emin olabilirsiniz. Şöyle bir durum var evet dediğiniz gibi engelliler için her şey yapılmış Dünyanın birçok yerinde var. Ama önemli olan bu yapılmış olan ürünleri nasıl daha iyi hale getirebilir, nasıl yaşamlarımızı daha kolay hale getirebiliriz olmalı.

Mesela artık tekerlekli sandalyeler için yağmura, soğuk havaya daha doğrusu kötü hava şartlarına karşı koruyan pratik ve uygun maliyetli bir ürün geliştirebiliriz. Çünkü bu konuda bir problem olduğunu farketmiş olduk. Zamanın Ötesinde senin bahsettiğin konuda biraz daha detaylı bilgi alabilir miyim? Biz üniversite ve sanayi destekli olarak bu projeleri geliştirip üretime sunmayı amaçlıyoruz. Sizde problem olarak gördüğünüz, hayatınızda günlük yaşamınızda karşılaştığınız problemleri paylaştıkça birlikte en doğru sonuca ulaşabiliriz. İlginizden dolayı çok teşekkür ederim tekrar.

Bu arada Bilecik' te tanıdığımız engelli kardeşlerimizle de iletişim halindeyiz onlarda bize bu konuda desteklerini esirgemiyorlar. Ancak toplu bir buluşma elbette çok daha faydalı olabilir. @gökhanc

Abdullah Bey, kolçaklarin altına bir bardak tutacağı da yerleştirmek iyi olacaktır. Lazım olduğunda kolçaklarin altından çıkartılabilen lazım olmadığından kolçaklarin altına sürüklenerek kamufle edilebilecek bir bardak tutacağı kurmak/yerleştirmek yerinde olacaktır.

Tekrar merhabalar. Tekerlekli sandalye üzerine bir çalışma yürütüyoruz. Tekerlekli sandalye kullanıcılarının yağmurda, karda, güneşten korunmasında, soğukta vs. kötü hava şartlarına karşı koruyacak bir sistem tasarlıyoruz. Bu konuda yorumlarınızı ve desteklerinizi bizden esirgemezseniz çok sevinirim. Ayrıca bir sorumuz var. https://goo.gl/forms/TuQcwMtDciglZQoY2
Bu google anketine katılırsanız çok memnun oluruz.

msait19
Bu anket sadece ürüne yönelik. Daha kapsamlı bir anket önümüzdeki hafta yapacağız. Biraz daha şekillenmeye başladıkça

Otomobillerde direksiyon, gaz ve fren pedallarını tek bir noktada toplayan bir teknoloji neden olmasın? (İleride mümkün olabilmeli.)

Vites kolunun olduğu konsola bir joystick vasıtasıyla tüm haraket ettirici tertibatın kontrolü sağlanabilir diye düşünüyorum. Bilgisayar oyunlarında araba kullanmak gibi. Joystick hareketleri ile tüm fonksiyonlar sağlanabilir ve bu sayede sadece tek bir el ile otomobil kullanmak mümkün olabilir. Kolu ileri ittiğimizde gaz, geri çektiğimizde fren, direksiyon için de sağ sol hareketleri sağlanabilir. Joystick üzerinde bulunacak düğmeler vasıtasıyla da sinyal vb. gibi özellikler kontrol edilebilir. Diğer özellikler ise zaten artık genelde otomatik.

Ben omurilik yaralanması sonucu engeliyim kendi fizik tedavini kendim yapabilecek bir tertibat geliştirdim bunu kaderdaşlarımla paylaşmak isterim

Üst Alt