Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerle ilgili deneme ödevi yazmam gerek?

ElifDuran

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba. sosyoloji dersi (aynı zamanda okul gazetesi) için Toplumda engellinin yeri konulu bir deneme yazmam gerekiyor. lys ye hazırlanıyorum hiç zamanım kalmıyor. eğer benim için bunu yazabilecek biri varsa şimdiden çok teşekkürler kendinize iyi bakın :)

senin odevini yazan olurda:) hic zahmetsiz bunu kendine yedirirsen:) hicmi empati yapamazsin engellilerin yerine kendini koyupta dusunemezmisin cok az:( cevrende olmasa bile:)
aslinda engellilerde insandir uzayli degil:) her zaman toplumda bir yerleri vardir bence ne kadar ayirimci dusunceyle engelli toplumda yeri demekle otekiymis gibi dusunmeyin:)
birtek siz kendini saglam goren insanlardan farklari eksik organlariyle hayatta sizlerle beraber yasam savasindalar ellerinden geldigi kadar

anlamadan yazmanın ne gereği var anlamadım sadece not almaksa amaç benden 100 toplumdaki yerini yazmak için anlamak anlamak için karşınıza alıp onu dinlemek hatta sandalye kullanan bir enğellinin sandalyesini iteleyerek kısa bir cadde turu atmalısınız onun karşılaştığı engelleri yerinde bizzat görmeli ve yaşamalısınız işte o zaman toplumdaki yerini anlayabilir ve yazabilirsiniz

şunu belirtmek isterim ki %70 engelliyim... bir insanı yargılamadan önce biraz bilgi sahibi olun. yazık...

ben arkadas adına özür dilerim.bu arada bu siteye üye olan herkesi seviyorum bu bana mutluluk veriyor....yalnız olmadığımı biliyorum

Biz engellilerdede suç var tamam bazı insanlar engelsizdir bizleri anlamayabilir bizim gibi düşünmeyebilir empatide kurmak akıllarına gelmez ama sırf bu insanlar yüzünden her zaman önyargılı düşünüp sizler bizi birer şu şekilde görüyorsunuz sizlerde böylesiniz biz engellileri anlamak için empati kurun biraz falan filan demeye baslıyoruz tamam haklıyız ama her defasında bunu yapmayalım farkında olmadan karşıdaki insan önyargılı davrandıgını dusunurken aynı hatayı biz yapmayalım bi konuyu anlayalım niyeti anlayalım ona göre cevap verelim engelli olduğum halde engelli arkadaşlarımın hemen önyargılı bi şekilde bu sekılde cevaplar vermesını çok mantıksız buluyorum ben herkesin sorunu derdi çilesi var olmayanlara yansıtmak için hemen kendımızı ön plana atarak suçlar gibi karşıdakini yerın dıbıne sokarcasına bilgisizsin git öğren der gibi konusmalar ıcerısıne gırıyoruz dikkat edelim biraz kendımıze kendımıze ne kadar çok dıkkat edersek söyledıgımız kelımelerıde seçer konusuruz bunları bir engelli olarak söylüyorum

ekrandan seninde bir engelli olduğunu göremedim pardon ama sende önce kendini bi tanıtsaydın be arkadaşım ayrıca madem sende bir engellisin yazmak istediğin o konuyu kimse senin kadar iyi yazamaz bunu başkasından istemek benim senin hakkında yaptığım hatadan daha büyük bir hata olu birde iyiki yakınlarınızda felan değilim hemen asacaksınız sizde beni nerdeyse

boodi;
1.si bilgilerimde yeterli bilgi var. 2.si gece gündüz sınava hazırlanıyorum ve kendimi kurtarabilmek ve kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek için iyi bir yere girmem gerek. 3.sü hiç yazma yeteneğim yok yazmak için saatler harcamam gerek fakat sınava hazırlanırken 1 dknın bile önemi büyük. 4.sü neden asacakmışım sizi ?

ÖmrümSenindir;
çok doğru söylediniz ağzınıza sağlık

labrador;
:) bu sitede sizin gibi birilerinin bulunmasıda bana mutluluk veriyor...

Ödevlerini biz mi yapacağız yani? :D Hayatta başarıyı yakalamak istiyorsan, yapacağın işin başında duracaksın küçük hanım... Gece gündüz ders çalışman bahane olamaz. Bunu sen de biliyorsun. Madem ayaklarının üzerine durmak istiyorsun, görevlerini savsaklamamaktan başlayabilirsin. Yüzde kaç engelli olduğunun benim açımdan hiçbir değeri yok... Pozitif ayrımcılık mı bekliyorsun? Ödev konunu da açmalısın biraz...

İşte sosyolojik bir tahlil,hiçbir emek harcamadan üniversite bitirme gayreti:) sonra iş bulmak için çaba harcayıp,işlerin de başkası tarafından yapılması için istekte bulunulur sanırım:)
Hem de bunu sosyojoji öğrencisi yapıyor,sanırım açıköğretim sosyoloji okuyorsunuz bu kadar üşendiğinize göre :confused:

Elif, LYS'ye hazırlanıyor olman bu ödevi yapmana engel değil. Gününün tamamını LYS için harcamıyorsun herhalde? Okulda yapılan sınavlara, ödevlere de vakit ayırıyorsun ki bunu zaten yapmak zorundasın. Kendinden bir şeyler katarak yapmadığın hiç bir şeyin sana artısı olmaz, belki notunu alırsın ama hak ederek değil. Hala vaktim yok diyorsan ödevini başkalarının yapmasını istemek yerine yapmamayı tercih edebilirsin. Çoğumuz lise yıllarından geçtik ve bir ödevin sınıfta kalmana sebep olmayacağını biliyoruz.

Üst Alt