Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilik durumu sanat eğitimi görmeye engel mi?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar,ben c5c6 tetraplejiyim.tiyatroya ve müziğe çok büyük ilgi duyuyorum vve geleceğimi bu yönde ilerletmek istiyorum.yani messlek olarak yapamasam da müzik ve tiyatro hayatımın bir parçası olsun istiyorum.gidebileceğim bir sanat atölyesi arıyorum şu aralar,merak ediyorum acaba sanatla uğraşan arkadaşşlarımız var mı?

kaligrafi sanati ile ilgileniyorum .hiç bi engel sanat aşkına engel olamaz bence

gökhanc sennin adına çok sevindim arkadaşım istediğin şeyi yapabilmek çok önemli,ama bedensel engelli olmak tiyatro yapmanın önüne çok buyuk engel koyuyor gunumuzde.yokssa ben hiç düşünmem atlarım sahneye :D

Valla müzik demişsin ;Şöyle sorayım bir şey çalıyor musun?Yada çalmak istediğin bir enstrüman var mı?Var ise kursa gitmeni evdede method alarak üstüne gitmeni öneririm.Benim zamanım olsa eğitim alacağım fakat çalıştığım için ona zaman maalesef kalmıyor .

Evde çalışacak isen bir sürü method yada bir sürü temel eğitim yeren video var.Eğer enstrüman çalmak istiyorsan gitar ile başla yok ben beğenmedim dersen ve zamanın varsa piyano ile başla.Çünkü piyano dersi alırsan diğer perdeli enstrümanları kolaylıkla çalarsın

temel müzik eğitimi bu adamın kitabı da var ister kitap ister burdan canın nasıl isterse kolay gelsin

Yapabileceğine engel değilse yapacağın sanata da engel olmaz.

yasin258 enstrüman çalamıyorum şuan çünkü kollarımda ve parmaklarımda güçsüzlük var.önceden klasik gitar çalardım ama çok uzun yıllar calamadım.ne çalmak istediğime gelirsek piano ve bateri çalmayı çok isterdim gercekten :D
bende öyle diyorum ama keşke bu kadar kollay olsa Alman

Kollarındaki ve parmaklarındaki güçsüzlük bageti tutamayacak kadar mı? Eğer öyleyse bile deriden bageti sıkıştırmaya yarayacak bir bölüme sahip çok cool eldivenler dikilebilir ve sadece bageti sallamak sana kalır.

Piyano hakkında bir bilgim yok, bilgim olsa bile tam olarak senin durumunu bilmediğimden çözüm üretemiyorum ancak bildiğim bir şey var ki, sen karar verdikten sonra imkansız değil saydığın şeyler ancak imkansız gibi görünüyorsa bile alışılmışın dışında düşünülerek çözüm yolu aranmadığındandır :)

Hathides parmaklarımda kavrama yok ve çok serbest kullanamıyorum ama kollarım biraz daha iyi durumda.baget tutmak için eldiven fikrini bende düşünmüştüm aslında, dediğin gibi insan yeterince kafa patlattığı zaman kendine yolu bulabilir.sadexe biraz daha düşünmem lazım..
:)

Medusanınkutusu Sol parmaklarım olmadığı için ben de eldiven düşünmüştüm ilk başta ama vurabilecek kadar kavrayabiliyordum gerek kalmadı sonra da bıraktım ama senin için parmakları kapalı tutan bir eldiven de düşünülebilir hatta elin muştasının olduğu yere ince demirler oturtup birkaç tane de spike takılırsa havasından geçilmez :)Tek başına düşünmek zorunda değilsin bence durumu ve aşılması gereken zorluğu ayrıntılı anlattığında piyano ve tiyatro için de çözüm bulabiliriz, baktık bulamıyoruz işin içinde olan yaratıcı birilerini bulup onlardan fikir isteriz :)

Engelimiz sadece sanata değil hiç bir şeye engel olamaz insan isterse herşeyi bir şekilde başarmanın yolunu bulur yeter ki isteyelim

Bu platform bu yüzden çok iyi oluyor.bende sizlere danışabilmek adına aklıma takılan konuları buraya yazıyorum.Deneyimli daha bu işin içinde insanlar araştırdım ama tiyatro ile ilgili birilerini bulamadım henüz Hathides
Ya ben kırılarak katılmak değilde daha çok serbest müzikle uğraşan istiyorum.hic koroya katılamadım@Fulya83

Evet belediye konservatuarindan haberim var ancak engelli başvurusu kabul ediliyor mu bunu bilmiyorum.sanat atölyesi araştırıyorum şuan Fulya83

Medusanınkutusu tiyatro eğitimi verilen yerlerle görüşüp durumu konuşmak ilk akla gelenlerden ancak tanınmış tiyatro sanatçılarından da yaratıcı fikir alınabilir sosyal medya siteleri aracılığıyla.

Ben resim yapmayı cok istedim ama şartlar hiç istediğim gibi olmadı hep içimde bir burukluk kaldı hatta bir zamanlar trt 2 de bir program var resim yapmasını öğretiyordu hiç kaçırmazdım . Resim yapmak başka bir şey Belki bir gün bende yaparım kim bilebilir ne olacagını

@haliloz umarım yapabiliriz. ama yani aslında işin özünde kimsenin yapamayacağı şey yok sadece kendini tanıyıp olayları kendine göre yorumlamayı bilmek.Ben henüz başaramadım bunu umarım Birgün yaparım.İnsanin yapmak için can attığı şeyi yapamamasınin verdi hissi çok iyi biliyorum..

@Fulya83 Bursa bu konuda pek yeterli değil, çok fazla yer yok bir iki sanat atölyesi var onlara bakıyorum

Şunun için sordum bana belli zamanlarda kot olarak sinema bileti geliyor bende gidemediğim için boşa gidiyor isteyen olursa verebilirim cinemaxsimus sinemalarında geçerli bir bilet kot olarak geliyor sinemaya verip bilet alıyorsun

Ben köyde yaşıyorum değil sinema sosyal aktivite katılabileceğim bir yer yok sadece köy kahvesi hiç degilse bilet boşa gitmez diye düşündüm

İlçeye 5 km mesafe lakin ben evden çıkan biri değilim sadece alış veriş için giderim zaten ilçede fazla bisi yok. Sadece çocukluğumda ilçede açık hava sineması vardı oda yaklaşık 35 sene önce ondan sonra ne sinema nede benzeri bir şey yapılmadı her yer büfe

Merhaba,bedensel engellin tiyatro için hiç bir engel teşkil etmiyor.Tiyatro eğitimi doğru nefes kullanımı,diyafram kullanınımı,okuma provalarında sesin duygular üzerinde kullanımı gibi temel eğitimlerle başlıyo.

Büyük fimlerin ya da tiyatroda sergilenen büyük oyunların cast seçimleride okuma provalarıyla oluyor sesin kullanımı çok önemli(repliği olan roller için söylüyorum) şurdan örnekle izleyebilirsin https://www.youtube.com/watch?v=HnRBP86ovbM dikkat etiysen mizansen olmadan okuma provası alıyolar ya da audition yazarsan youtube'a daha çok örnek çıkabilir.Rolun sana uygun haline getirilmesi yönetmenin hayal dünyasıyla alakalı,karakterleri işleyip defalarca başka sahnelerde sunulan oyunu farklı kılmakta onların imzası.Shakespeare Hamlet'ini iki farklı kara mizah versiyonunu izlemiştim mezarcının laz olduğu filan:)ya da sert mizacı olan bi asker rolünü bayan bi arkadaşa oynatmışlardı dediğim gibi onların hayal dünyasıyla seni aktif olarak o parçanın içine çok iyi iş yaparak koyabilirler.

Benim gördüğüm kadarıyla seyirciye sunumunda tekrarı olmadığı için bu işin doğası gereği mükemmeleyetçi oluyolar,okuma provalarında yada mizansende sert uyarılar olabilir yada okuma provasında senin rolunu alıp başkasına verebilirler onlarda en doğrusunu sahneye sunmaya çalışıyolar.Şunun için söyledim ben yapamıycam galiba benim için değilmiş tiyatro diye karamsarlığa kapılma onların genel üslupları öyle olabilir ya da başladığın tiyatro kursu senin için hiç tat vermiyo olabilir ayakların geri gidebilir ordaki insanlarla kimyan uymamıştır başka bi yerde pek tabi mutlu olabilirsin.

Local ufak atolyeler güzeldir işin mutfağında olmana olanak verebilir daha içten olabilir ama bazen oynu sahneliycek yer sıkıntısı çekebilirler seyirci sıkıntısı vardır.Benim tercihim gidiceğin yeri seçerken sürekliliği olan geçmişte sürekli oyun sahnelemiş kültür merkezleri yada belediye tiyatroları olsun,hazır seyircileri vardır.Seçim yaparken geçmişlerini araştırsan bi gidip konuşursan önceden napıyosunuz diye en azından izlenim sahibi olursun neticesinde hayalini teslim ediceksin onlara:)Hiç bişey olmasa bile sosyalleşmene olanak sağlar.Altını çiziyorum tiyatrocu değilim sadece izlenimlerim üzerinden yorum yaptım:)

Üst Alt