Merhaba,bedensel engellin tiyatro için hiç bir engel teşkil etmiyor.Tiyatro eğitimi doğru nefes kullanımı,diyafram kullanınımı,okuma provalarında sesin duygular üzerinde kullanımı gibi temel eğitimlerle başlıyo.
Büyük fimlerin ya da tiyatroda sergilenen büyük oyunların cast seçimleride okuma provalarıyla oluyor sesin kullanımı çok önemli(repliği olan roller için söylüyorum) şurdan örnekle izleyebilirsin
https://www.youtube.com/watch?v=HnRBP86ovbM dikkat etiysen mizansen olmadan okuma provası alıyolar ya da audition yazarsan youtube'a daha çok örnek çıkabilir.Rolun sana uygun haline getirilmesi yönetmenin hayal dünyasıyla alakalı,karakterleri işleyip defalarca başka sahnelerde sunulan oyunu farklı kılmakta onların imzası.Shakespeare Hamlet'ini iki farklı kara mizah versiyonunu izlemiştim mezarcının laz olduğu filan
ya da sert mizacı olan bi asker rolünü bayan bi arkadaşa oynatmışlardı dediğim gibi onların hayal dünyasıyla seni aktif olarak o parçanın içine çok iyi iş yaparak koyabilirler.
Benim gördüğüm kadarıyla seyirciye sunumunda tekrarı olmadığı için bu işin doğası gereği mükemmeleyetçi oluyolar,okuma provalarında yada mizansende sert uyarılar olabilir yada okuma provasında senin rolunu alıp başkasına verebilirler onlarda en doğrusunu sahneye sunmaya çalışıyolar.Şunun için söyledim ben yapamıycam galiba benim için değilmiş tiyatro diye karamsarlığa kapılma onların genel üslupları öyle olabilir ya da başladığın tiyatro kursu senin için hiç tat vermiyo olabilir ayakların geri gidebilir ordaki insanlarla kimyan uymamıştır başka bi yerde pek tabi mutlu olabilirsin.
Local ufak atolyeler güzeldir işin mutfağında olmana olanak verebilir daha içten olabilir ama bazen oynu sahneliycek yer sıkıntısı çekebilirler seyirci sıkıntısı vardır.Benim tercihim gidiceğin yeri seçerken sürekliliği olan geçmişte sürekli oyun sahnelemiş kültür merkezleri yada belediye tiyatroları olsun,hazır seyircileri vardır.Seçim yaparken geçmişlerini araştırsan bi gidip konuşursan önceden napıyosunuz diye en azından izlenim sahibi olursun neticesinde hayalini teslim ediceksin onlara
Hiç bişey olmasa bile sosyalleşmene olanak sağlar.Altını çiziyorum tiyatrocu değilim sadece izlenimlerim üzerinden yorum yaptım