Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilik Oranı %40 altı olanlar hangi statüde çalıştırılır?

Suret

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Merhaba,
Engellilik orani %40 altında olan ve çalışan kişiler kurum nezdinde engelli kadrosuna alınabilir mı? Vergi indiriminden faydalanmasa da engelli kadrosunda olma durumu oluyor mı?

Benim bildiğim kadarı ile olmuyor.. Ama bu durum çok büyük haksızlık

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

malesef arkadaşım 40 altı sadece ortopedik engelliysen ötv indirimli araba alma mtv ödememe ve bu arabayı ispark gibi parklara ücretsiz çekme hakkına sahipsin. onun dışında alçak sürünmeye devam. ben ağır bedensel bir işte çalışıyordum Allah yüzüme güldü tesadüfen sadece tesadüf yani 40 yılda bir olacak bir olayla işyerimde memur kadrosuna geçirildim. vardiyam kalktı sürekli masa başı çalışıyorum sonra birde cumartesi öğlene kadar ve vardiya çalışmıyorum artık. yani ben tam ümidimi kesmiş herşey bitmiş deyip hakkıma razı gelmişken mesela geçen sene dayım iş kazası yüzünden ortopedik engelli oldu ve ötvsiz arabaya başvurdu bende bilmiyordum bana da vesile oldu. Ehliyet kağıdımı aldım otomatik vitesli araç üzerine de artık nüfus müdürlükleri veriyormuş galiba o nasıl olacak.

Üst Alt