Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilik oranına göre emeklilik şartım nedir?

canveli1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar Dostlar. Engellilik % rapor oranlarına göre ne zaman emekli olabilirim. Bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim. Herkese saygılarımı iletiyorum.

canveli1

Merhaba, sizden daha net bilgi almadan sizin sorunuza yanıt verebilmek pek mümkün gözükmüyor.

SGK kurumuna adınıza yatırılan sigorta prim statüsü nedir? (4A-İşçi mi,4B-Bağkur veya İsteğe Bağlı Sigorta mı ,4C-Devlet Memuru veya Devlet İşçisi mi)

Çünkü her SGK sigorta statüsünde engelli vatandaşlara sunulan emeklilik şartları birbirinden farklılık göstermektedir.

Ayrıca 01.10.2008 tarihinden önce veya sonra SGK kurumuna ilk sigorta başlangıcı ile sigorta girişiniz yapılması ile emeklilik şartları farklılık göstermektedir.

Saygılar.

canveli1

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

OKB ve Majör depresyon

Selamlar herkese. Ben OKB ve Majör depresyondan 11 senedir ilaç tedavisi görüyorum. Devlet hastanesinde 13 gün yatmisligimda var. Bunların yaninda tip2 diyabet ve epilepsi hastasıyım. 2013 senesinden sigorta girişim var ve sigorta günüm 1124. Ben malulen emekli olabilir miyim? Ve bu hastalıklardan kaç puan alabilirim? Saygılar sevgiler.

canveli1

"Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen"* tanısı alırsan, primlerini 1800 güne tamamladığında malulen emekli olabilirsin. Başka türlü erken emeklilik mümkün değil.

* Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Şiddeti ağır ve içgörünün kaybolduğu kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi, tedaviye dirençli unipolar depresyon (İki ayrı grup antidepresanla etkin dozda 12 hafta kullanımına, en az bir BDT ya da başka bir psikoterapi yöntemine, en az 12 seans EKT tedavisine, en az bir güçlendirme veya kombine tedaviye rağmen iyileşmediği belgelendirilmiş olmalıdır), Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen,

Üst Alt