Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilik sadece tekerlekli sandalye değildir!

tomris.katun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Çok üzülüyorum. Kusura bakmayın uzun yazacağım. Sadece bedensel engelli arkadaşlarım için değil, engelli tüm arkadaşlarım için. Neden diyecek olursanız şöyle açıklamak istiyorum: Ben psikoz hastasıyım. Dönem dönem çok iyiyken dönem dönem insanlara tahammülüm kalmıyor. Aşırı sinirli ve hassas dönemlerin yoğunlukta. Eğer iyiysem, hastanede bekliyorum mesela. Sıra bana iki saat sonra gelmesine rağmen sesimi çıkarmadan beklediğim çok olmuştur. Nadiren de olsa bekleyemediğim durumlar oluyor. O zaman engelli kartımı gösterip öncelik istiyorum. Bunu yapmamla beraber o kadar ağır bakışlara maruz kalıyorum ki. O an bulunduğum ortamı terk ediyorum çoğu kere.

Kendim üzerinden olayı anlattım. Benim gibi kendini rencide olmuş hisseden çoğu insan eminim vardır. Maalesef ki bizim ülkemize göre engelliler sadece ''tekerlekli sandalyede olmak zorunda'' gibi bir anlayış var. Bu çok kötü bir durum. Keşke düzeltebilsek herkesi ama mümkün değil gibi. Halkımıza çok bir şey demiyorum. Üniversiteyi dondurmadan önce profesör derste ağladım diye ''delilerin bu sınıfta yeri yok'' dedi ve dışarı attı mesela. Toparlayacak ve bitirecek olursam, onların kalpleri engelli arkadaşlar. Biz belki bir şekilde kendimize bir yol bulup, bir çaresine bakacağız ama onlar o simsiyah kalplerini asla düzeltemeyecekler.

tomris.katun öle engelliler bedensel biliyo millet geçen dişçideydi sandalyede çocuk gldi tabi ben bakıyom sıra alcakmı yoksa beklicekmi neyse sırayla başvurdu

O ağlatan profösörün kendi pislik öle diyor sana

Seni ezik gördü ezmeye çlşıyo mal adam

Onun beyni ezik bi hocada benim lisede vardı bibenle uğraşırdı bide önde iki sessiz kız vardı

Sınıfın içinde ağlattı beni unutmam hiç

Sınıfın içinde ağlattı beni unutmam hiç

tomris.katun sen senol kimsenin karşısında ağlama tamam

Ben eskiden karşılık veremediğim için ağlıyodum

İçime kapanıktım

Sen olnlardan daha üstünsün öle düşün

Üst Alt