Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilik tespiti için aldığım raporu ÖTV için de kullanabilir miyim?

SUL-TAN

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Arkadaşlar Merhaba ;[/FONT]

[FONT=sans-serif]Forumda yazılı konuları okuyunca kafam karıştı.[/FONT]:confused:
[FONT=sans-serif]Ben 06/03/2008 tarihinde Raporumu aldım , şu anda emekliyim. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Sol elimde sadece başparmagım mevcut. % 32 rapor oranım . Raporum sürekli.[/FONT]
[FONT=sans-serif]
Raporun Kullanım Amacı ; Özür durum tespiti için düzenlenmiştir. [/FONT]

[FONT=sans-serif]NOT : Tüm vücut fonksiyonları kaybı oranı % 40 ve üzerinde bulunanlar , özür durumuna ilişkin bilgilerin Nüfus cüzdanına işletebilmek, özürlü aylığı alabilmek ve [/FONT]VERGİ İNDİRİMİNDEN[FONT=sans-serif] faydalanabilmek için kurumlara başvuruda bulunabilirler.[/FONT]
[FONT=sans-serif]yazıyor . [/FONT]
[FONT=sans-serif]
Ben bu rapor ile Özel donanımlı Araç hakkından faydalanabilirmiyim. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Eger faydalanabiliyor isem neler yapmak gerekiyor. Yardımcı olursanız cok sevinirim. [/FONT]
[FONT=sans-serif]( bu arada 12/09/1995 yılında alınmış b sınıfı ehliyetim mevcut )[/FONT]

Merhaba aynı durumu şu anda ben yaşıyorum.%51 oranında sürekli rapörümcek var.Ehliyet değişikliği için il sağlık otomatik vites araç kullanabilir raporu verdi.Raporun ön yüzünde oran içermeyen fakat özel tertibatlı araç kullanması uygundur şeklinde ortopedi doktorunun değerlendirmesi var.

Ötv muafiyeti raporu için hastaneye başvurdum fakat önceden alınmış ve ötv değerlendirmesi içermeyen raporumu iptal ettirerek tekrar başvuru yapmam gerektiği söylendi. Maliye ise engelli raporu ve ehliyet değişim raporunun yeterli olduğunu söyledi.Bu şekilde araç alırsam ötv muafiyeti sağlanırsa ilerde benden bir talepte bulunurlar mı?ötv muafiyet raporunuz yok faiziyle ödeme yapın gibi bir talep?Bu yüzden şu anda ne yapılacak bende bilemiyorum. Benzer durumu yaşayan var mı

SUL-TAN

Hayır. Raporunuzda "özel donanımlı araç kullanır" ibaresi olmak zorunda. Ayrıca tanı da net şekilde yazmalı. Aynı şekilde ehliyetinizi de yenilemeniz ve kısıtlama kodu içerecek şekilde düzenletmeniz gerek

ehliyet için: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet

Araç için: Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden doğru ibareler içeren engelli sağlık kurulu raporu almalısınız

%32 raporla nasıl emekli oldunuz? İş kazası sonrası sürekli iş göremezlik geliri mi yoksa?

umut472
Hayır iptale gerek yok. Yeni bir hak için kullanacaksınız ondan yeni rapor vermek zorundalar. Başka hastaneden şansınızı deneyin derim

Bülent bey merhaba.

Arkadaş lara bilgi vermek amaçlı süreci anlatıyorum. Engelli raporum sistemde göründüğü için hiç bir hastane ötv indirimi için rapor veremeyeceğini söyledi. Ankarada ki hastanelerin büyük bir kısmını gezdik ve aynı cevabı aldık.Bimere başvuru amaçlı yazdım ordan da aynı cevabı aldım.Kişiye ait sistemde bir rapor olacakmış artık.Birden fazla raporu olanları tespit edilirse tek rapor alımı için yönlendiriyorlarmış.Raporu aldığım hastaneye itiraz ederek yeni bir rapor alailece ğim söylendi.Amacı ne olursa olsun sisteme tek bir rapor yüklenecekmiş. Ve kişi o raporu iptal ettirmeden yeni bir rapora başvuru yapamayacakmış.

O yüzden sıfırdan rapor alacak arkadaşlar rapor alma sebebini ötv indirimi ve bilumum tüm seçenekleri eklesinlerki sonra tekrar uğrâşmasınlar.Ben il sağlıktan ehliyet için aldığım raporu ve engelli raporunu maliyete gösterdim. İl sağlıktan alınan raporda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi ve engelli raporu mdada sol diz engel oranı belirtildiği için ötv indirimi için yeniden rapor almama gerek olmadığı söylendi.

Öncelikle herkese merhaba,lütfen bana da yardımcı olur musunuz. Özellikle tecrübeli arkadaşların ve yönetici arkadaşların doğru yönlendirmelerine ihtiyacım var.

Ben kendi isteğimle yani şahıs başvurusu yaparak kurul raporu aldım.%62 oran ve sürekli (süresiz). Engelim,tamamen ortopedik, sol omzumda kondrosarkom(bir tür kemik kanseri) nedeniyle total omuz protezi var ve onunla birlikte deltoid kasının tamamı alındı.Yani sol omuzda ileri derecede hareket kısıtlılığı yazıyor raporda ve oran %62.

Benim raporumda, engelli durum bildirir raporu yazıyor sadece.Bu raporu alırken defalarca sordum' ben sosyal haklardan yararlanabilecek miyim' diye bana 'burası sgk ve vergi dairesi değil,biz sizin engel durumunuzu belirleriz ' diye cevap verdiler.Vergi muafiyeti için başvuru yaptım evraklarımı alıp Ankaraya gönderdiler.Bir de ötv indirimi için sordum. Bana, kesinlikle yararlanamayacağımı boşuna h sınıfı ehliyet için uğraşmamamı söylediler.Zaten benim B sınıfı ehliyetim var fakat şu an araç kullanamıyorum.

Bilgi almak için gittiğim vergi dairesinde memurun tavrı,sanki ben engelli durumumu kullanıp fırsatçılık yapıyormuşum gibiydi.çok moralim bozuldu fazla da diyolağa girmek istemedim, çıktım oradan.Ötv yi de geçtim benim araba kullanmam gerekiyor.Şimdi ben bu raporla ne yapacağım anlamış değilim bana ne faydası var. Yani sadece bedava otobüse binmek için mi aldım bu raporu!!!

1. sorum vergi muafiyetinde sorun çıkar mı sosyal haklardan yararlanabilir miyim?

2. sorum Ötv indirimi için ne yapmam gerekiyor nereye gitmem gerekiyor ?Elimdeki raporu iptal ettirip yeni bir daha rapor almama imkan yok.Çünkü bunu bile alırken derdimi anlatana kadar canım çıktı.Elimdeki engelli durum bildirir raporuyla izleyeceğim yollar hakkında bilgi verir misiniz?

cevaplarsanız çok mutlu olacağım. Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Ozlem1805

öncelikle merhabalar, bende ötv muafiyeti ile 8 ay önce araç aldım, izlediğim yolu anlatayım öncelikle aile hekiminden sevk aliyosunuz ehliyet için, engel durumunuza göre polikliniklerden tetkik istiyo,(ortopedi fizik dahiliye vs) maalesef elinizdeki mevcut rapor yeterli olmuyo, benimkini kabul etmemişlerdi aile hekiminden aldiginiz sevkle devlet hastanesine başvurup tekrardan rapor cikartiyosunuz,

aile hekiminin verdigi rapora ve hastanenin verecegi rapora (özel tertibatlı araç kullanabilir, otomatik vites, direksiyon topuzu vs) ibare düşmelerini istiyosunuz çünkü il saglik aile hekiminin verdigi raporu istiyo, hastanenin verdigi raporu ise maliye istiyo, araç alacağınız bayi ilgileniyo o işlerle. sizinle aynı engel durumunda olan bir arkadaşım var oda çok rahat bir şekilde ötv muafiyeti ile aldı aracını, ehliyetindeki kodlar özel tertibatlı araç kullanabilir ve direksiyon topuzu. kolayliklar dilerim

Cevabınız ve açıklamanız için çok teşekkür ederim.Elimdeki rapor Ötv için yeterli olmuyor, anladım. Ama ben bu raporu zaten 2 hafta önce aldım. Ve alırken defalarca sordum'' Ötv için de kullanabilir miyim'' diye .Bana söylenen ''bu rapor sizin engellilik durumunuzu belirler sgk ve vergi daireleri sosyal haklarınızı değerlendirir'' dediler. Anladığım kadarıyla beni zaten, başından beri yanlış yönlendirmişler.

Şimdi, mevcut raporum vergi indirimi için Ankara'ya gitti oradan iş yerime tebliğ edilecekmiş. Yani bu işlemler devam ederken benim tekrar kurul raporu almam ne kadar mantıklı bilemiyorum.Zaten 2 hafta önce alınmış bir rapor var elimde. Şimdi yeni bir rapor için başvurursam, aile hekimi hangi hastaneye sevk edecek, oranlar değişirse,Ankara'da işlemde olan eski raporum var???!!! o rapor ne olacak. İnanın kafam çok karışık işin içinden çıkamıyorum. Tekrar teşekkür ederim açıklamanıza.

Bülent Bey Merhaba ,cevabınız için cok teşekkür ederim. Benim sol elim için verilen oran % 32, kalan kısım kulak rahatsızlığımdan dolayı.
[FONT=sans-serif]( Araç için: [/FONT]yetkili hastaneler[FONT=sans-serif]'den birinden doğru ibareler içeren engelli sağlık kurulu raporu almalısınız ) Böyle bir raporu sadece sol elimle ilgili mi cıkartacağım, İlgili raporun da daha önceki gibi Ankara'dan onaylanması mı gerekiyor. Teşekkür ederim.[/FONT]

Umut bey merhaba , Elinizde ki evraklar ile Araç satış bayisine gittiniz mi hiç ,Forumda Araç Satışı yapan bayilerinde konu hakkında bilgi sahibi oldukları yazıyordu.

Merhaba Sultan hanım.Öncelikle ismime aldanmayın bayanım :) Aracı yaz döneminde alacağım ama netleştirmek için maliyeden sonra araç bayilerinede gittim ve elimdeki raporların yeterli olduğunu söylediler. Yardımcı olabileceğim başka bir şey olursa sorabilirsiniz.Anladığım kadarıyla ehliyet değişimi için il sağlık müdürlüğüde devreye girdiği için sistemin işleyişi değişmiş.Yeni bir süreç olduğu için tecrübe ettikçe işleyiş hakkında bilgimiz oluyor.Zaten il sağlık müdürlüğüne başvuru yaptığımızda engelli raporunuda istiyorlar ve rapora B engelli diye yazıyorlar.

Elinizdeki raporla vergi dairesine değil deftardarlıkta bulunan bu işlere bakan maliye kısmı var ben aralık 2017 de rapor aldım benimde raporumda ötv yok bana da aynısını dediler daha sonra il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim ve sırası ile ilk önce AİLE HEKİMİ oradan UZMAN ORTOPEDİ dokroruna sevk alıp hastanede ücretli muayene olun

Bursa da 50 TL orayı bilmem muayene sonucu ortopedi doktoru sizi mutlaka kurula sevk etmeli ve kurula girip size kodlar verilmeli ama maliye bu kodları çok önemsemiyor ORTOPEDİ VEYA FİZİK ne yazmış ona bakarak size alıp alamayacağınızı söyler vergi dairesi pek bilmez işleyişi ben defterdarlıkta sordum ve oradaki arkadaş benden direk engelli raporunu istedi ve alabilirsin dedi ve araç ta aldım

Mümin Bey merhaba , ( [FONT=sans-serif] il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim ve sırası ile ilk önce AİLE HEKİMİ oradan UZMAN ORTOPEDİ dokroruna sevk alıp hastanede ücretli muayene olun ) [/FONT]
Bu işlemi yapınca elinizde bulunan rapora ek bir rapormu veriyorlar ,
yada elinizdeki rapor iptal edilip yeni rapor Ankaraya gönderiliyor. Onu mu bekliyoruz.
Cevabınız için teşekkür ederim.

İşlemleri tamamladıktan sonra tekrar sağlık il müdürlüğünde heyete gireceksiniz oradan size ayrı bir rapor verecekler o raporun arkasında kodlar olacak. Ama siz önce şuan ki elinizdeki raporla vergi dairesinde ki engelliler birimine baş vurun ötv indiriminden faydalanıp faydalanamadığınızı öğrenin sonra ehliyet değiştirin ben öyle yaptım. İlk önce danıştım sonra işlemlere başladım.

Elinizdeki rapor kalıyor il sağlık müdürlüğü heyeti engelli ehliyeti için o komisyondan alınan rapor araç alımına etkisi olmaz önemli olan vergi dairesi onlar alabilirsin derse sağlık il müdürlüğündeki işlemlere devam et o rapor bu sefer lazım olacak

Mümin Çelik

Mümin Bey merhaba ,
Yazınız o kadar yardımcı oldu ki cok teşekkür ederim. Deftertarlık raporumda sorun olmadığını söyledi.
Ehliyet değişikliği yapıp ilgili kodlu rapor almanız gerekli dedi. İzlenecek adım böylemidir ;
1- Aile Hekimi
2 -Tam teşekküllü devlet hastanesi
3 -Verilecek raporda hangi kodların olması gerek otomatik vitesli araç alımı için

SUL-TAN

kusura bakmayın şehir dışında pek ilgilenemedim Evet ilk önce Aile hekimi Ortopedi doktoruna sevk alacaksınız.Daha sonra herhangi bir devlet hastanesinde ortopedi doktoruna ücretli muayene olup il sağlık müdürlüğüne sevk alacaksınız doktor sevk vermezse bi anlamı yok sevki mutlaka yapmalı daha sonra il sağlık müdürlüğüne gidip heyet için tarih alacaksınız ve kodları heyette yazacaklar heyet raporu çıkınca işlemlere başlaya bilirsiniz

Üst Alt