Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilikten erken emekli olanlar ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılabilir mi?

Nihat12

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
2
Merhaba, %40 ve üzeri engellilik oranı ile emekli olan biri, ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılabilir mi ?
Kanunen buna bir engel var mı?
(emekli olup mevcut işimde çalışmaya devam etmek istiyorum)

Araştırdığım kadarıyla ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılamaz

Dediğim gibi engellilikten emekli olup mevcut işimde çalışmaya devam etmek istiyorum. Ancak iş kolum ağır ve tehlikeli olarak siniflaniyor.
Ben ve iş verenim istiyor olsak bile, çalışmaya devam edemeyecekmiyim.
(iş yerim kurumsal yapıda olan özel bir fabrikadır)

İşveren isterse çalışırsınız, yalnız işveren bunu istemeyebilir çünkü ilerde onu bu yüzden dava edip kazanma hakkınız doğar.

@kuloglu 52
Cevabınız için teşekkür ederim.
O halde kanuni bir engel yok diyebiliriz sanırım.

Kanuni bir engel var ağır ve tehlikeli işlerde çalışamazssın.Yönetmelik bu şekilde

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Ağır ve tehlikeli işler sınıfı diye bir tabir artık kullanılmıyor.
Nace Koduna göre işyeri tehlike sınıfları belirleniyor.
Bu sınıflar çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli sınıflar şeklindedir.
Benim bildiğim engelliler için çalışamayacağı işler sağlık raporunda belirtilir ve işyeri hekimi bu rapora göre ya da kendi yorumu varsa ekleyerek, çalışanın çalışabileceği işleri, işe giriş muayenesini yaparak işyerine bildirir.

Arkadaslar ağır.ve.tehlikeli işlerde engelli calisabilir. Burada ne is.yaptığı onemlidir. Fabrika ağır.ve.tehlikeli diye.geçiyor ama 15 000 calisani var engelli çalıştırmama muafiyeti var mi ? Hayır çalıştırmak zorunda o zaman çalışmazsin demeyin

Uygun işlerde.calisabilirsiniz

çalışırsınız .
enerji sektöründe çalışıyorum tehlikeli işler sınıfında görülüyor çalıştığım sektör siz ve iş veren sorun yapmıyorsanız eğer sgdp pirimiz ödeyerek çalışma hayatına devam edebilirsini .

Üst Alt