Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin 2 iş yerinde sgk kaydı nasıl olur?

maaş olarak evet ssk olarak Hayır hangisi yüksek se onu kabul ederler

Bunu yasaklayan bir madde yok.
İki ayrı yerden sigortalı olsanız bile 30 gün esas alınır.
Fakat yatırılın primler kazanca dahil edilir.

şekerçocuk34

Kardeşim Emin Olmadığın bir şeye neden Bilgi sahibiymişsin gibi cevap veriyosun

Kardeş aynı konuyla alakalı bende çok araştırma yaptım burada konu da açtım sgk yada.sordum gönül rahatlığıyla iki x firmasindan SGK yaptırabilirsiniz çalışabilirsiniz zararın olmaz kârın olur primin yüksek olur emekli olurken daha fazla maaş alabilirsin

Çirkin Bey emin olmadığımı kim söyledi insan kaynaklarına sordum daha önce de kendim inde böyle bir girişimi vardı. Maaş yönünden sorun olmaz ama SSK olarak yüksek olan kabul edilir dedi insan kaynakları bunu diyen ben değilim uzman.

SSK olarak hayır cümlesi; her iki yerden hizmet süresi alamazsın demek istiyor ki doğru olan da bu.
Yani iki kurum size SSK yatırır, ama ayda 60 gün alamazsınız. 30 gün hizmet alırsınız.
Ama ssk yatıran iki kurumun pirimleri kazanca dahil edildiğinden, emeklilik hesaplarken pozitif yönden etkili-faydalı olur.

atmaca44

çok saol peki işkur aktif olarak çalışan birini başka işe gönderme davetiyesi verirmi..

Kanuni olarak bir engel yok ancak;
İş arayan onca kişi varken hali hazırda çalışan birisi için davet göndereceklerini hiç sanmıyorum (özel durumlar-statüler hariç)

Üst Alt