Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin ebeveyni vergi indiriminden yararlanabilir mi?

musberat
Vergi indiriminizin eczane sahibi babanıza herhangi bir katkısı olmaz.
Uygun olsaydı dahi gelir vergisi avantajı 52,5 TL olacaktı. Koca eczane aylık 50 liraya tenezzül edip işlem yapmaz sanırım.

yapar veya yapmaz. sonucta hakkin olan birsey.. 1 lira borcun olsa devlet hemen icraya verir acimaz ..veriyorsa alacaksin…

musberat
Dediğim gibi öyle bir hakkınız yok. Verdiğiniz linkteki bilgi sigortalı çalışanlar için geçerli.

İyi günler öğretmenim engelli oğlum için vergi indirimi başvurusunda bulundum 10 ay oldu sonuçlanmadı ne zaman sonuçlanır birde ne kadar indirim alırım rapor yeni raporlardan okgv karşılığı %90 sanirim

Sefa-46
Maliye Merkez Sağlık Kurulu pandemi nedeniyle uzun bir süre çalışmadı, bu aralar başlar ya da başlamıştır. Bayağı bir yığılma olduğu muhakkak. Ancak sizinki pandemi öncesi olduğu için yığılmaya takılmadan kısa sürede sonuçlanır diye düşünüyorum.
1.derece vergi indirimi tutarı 1.400 TL olup basit hesapla maaşa yansıması 210 TL dir.
Ancak size bu kadar yansır mı orası meçhul. Vergi indirimi ve agi ikisi de aylık gelir vergisinden mahsup edilir, ikisinin toplamı o ay tahakkuk eden gelir vergisini aşamaz. Zaten en düşüğü bile olsa 210 liranın üzerinde agi alıyorsunuz, vergiden geriye bir 210 TL daha kalırsa alırsınız yoksa kalanı alırsınız.
Malum memurun maaşının bir çok kalemi net girdidir, gelir vergisi matrahı dışındadır.
Anlatmak istediğimi anladığınızı umuyorum.

Üst Alt