Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin eğitime devam etme zorunluluğu var mı?

Mustafaselim3434

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 15 yaşında %96 Ağır engelli kızım var şuan 10. Sınıfa geçti 1.Sınıftan beri evde eğitim alıyoruz.kızım eve öğretmen istemiyor.Engellilerin okuma yaş sınırı var mı evde eğitim veya okula göndermezsek bir yasal zorunluluğu var mı bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

Bir zorunluluk bulunmuyor. Açık Lise olarak(Ücretsiz) kaydını yaptırırsanız, dışarıdan sadece sınavlara girer. Okulunun bitmesine az kalmış en azından diplomasını alsın.

Okul müdürüyle görüştüğümde zorunlu olduğunu söyledi ya evde eğitim alacak yada okula getirin diyor bu durumda olupta nasıl yol izlediniz yardımcı olursanız sevinirim

Kızım ne evde eğitim almak ne de okula gitmek istiyor!?

Arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var bilgisi olan yazarsa sevinirim.15 yaşında %96 engelli kızım var ilkokul 1. Sınıftan beri evde eğitim alıyor şuan 11. Sınıfta senelik Ram dan rapor çıkartıyoruz bu sene çıkartmadık kızım ne evde eğitim istiyor nede okula gitmek istiyor.Okul müdürüyle görüştüğümden ya evde eğitim yada okula gelmesi lazım diyor.Nasıl bir yol izlemem lazım

[SIZE=3]Mustafa Selim Bey kardeşim.
Öncelikle geçmiş olsun. Yüce Rabbim kızınıza şifalar nasip etsin, sizlere de sabırlar versin. Hastalık, hasta için zor olduğu kadar hastaya bakan için de gerçekten meşakkatli bir görev.
Siz de eminim internetten, kitaplardan, kanunlardan, yönetmeliklerden v.s. araştırmışsınızdır, ben de mesajlarınızı okuyunca ‘engellinin eğitim hakkı’ konusuna kabaca şöyle bir göz attığımda ilköğretim yanı sıra mevzuatta lise eğitiminin de zorunlu olduğunu yazdığını gördüm. Keza şahıs okula gidemeyecek durumda ise sizin de belirttiğiniz gibi evde eğitim almak zorunda.
Buraya kadar yazdıklarım sizin de zaten bildiğiniz hususlar.
Bana soracak olursanız eğitim işini biricik evladınızın inisiyatifine bırakmayın. Tatlı dille, onu kırmadan, incitmeden ikna edip eğitimine ister evde ister okulda devam etmesin sağlayın. Biz engelliler cahil kaldıkça kafamıza balyozu indiren çok oluyor. Engelli olup da başarıyı yakalamış kişilerden örnekler verin. ABD.nin yıllar önce ki eski bir başkanının tekerlekli iskemle üzerinde başkanlık yaptığını söyleyin. Ertan Özyiğit isimli TV.de program yapan kişinin tekerlekli iskemle kullandığı belirtin. Stephen Hawking’den bahsedin. Bedensel engelli atletizm milli takımı sporcularının Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeci’nin Avrupa ve Akdeniz oyunları şampiyonluklarından söz edin. Şurada az bir okul dönemi kalmış, en azından liseyi bitirsin. Edebiyata meğilli ise yazar ve şair olmasını teşvik edin. Bilgisayarı çok iyi öğrenmesini teşvik edin, programcılığı, yazılımı öğrenmesi ileride kendisi için müthiş fırsatlar doğurur. Lisan öğrenmeye teşvik edin, tercüme yapar, ekmeğini kazanır. Bakın Bayraktar SİHA ekibinde tekerlekli sandalye kullanan kişi var. Eurosportta adını şimdi hatırlayamadığım tekerlekli iskemle kullanan engelli Türk vatandaşı spikerlik yapıyor çünkü bu kişi ana dili gibi yabancı lisana sahip
Yine bana soracak olursanız okul arkadaşlıkları çok önemli. Şayet okuldaki arkadaşları kendisini dışlamıyorlar ise okula yollayın, sosyal hayatta şu veya bu şekilde yer alsın. Ama okulda yalnızlık çekiyorsa, arkadaşları kızınızı dışlıyor veya dalga geçiyorlar ise evde eğitim almasını tercih edin.
Tabii ben bütün bunları kızınızın ortopedik engelli olduğunu varsayarak yazdım.
Yani Mustafa Selim Bey dostum ne yapın ne edin güzel kızınıza eğitimini tamamlamasını telkin edin.
Tekrar Allah kızınıza şifa, sizlere de kolaylıklar nasip buyursun.
Selametle. [/SIZE]

Açık liseye kayıt ettirdiğiniz takdirde bu zorunluluktan kurtulur diye düşünüyorum. Açık lisede sınıfta kalma kavramı yok. Açık liseye bakan müdür muavini bu konuları bilir, ona danışın. Kayıt olduktan sonra sınavlara girmezse ne olur, kayıt ücreti ne kadar? Kayıt olduktan sonra kaydı tekrar yenilemezseniz ne olur? Bu gibi şeyleri sorar; ona göre bir yol izlersiniz.

Üst Alt