[SIZE=3]Mustafa Selim Bey kardeşim.
Öncelikle geçmiş olsun. Yüce Rabbim kızınıza şifalar nasip etsin, sizlere de sabırlar versin. Hastalık, hasta için zor olduğu kadar hastaya bakan için de gerçekten meşakkatli bir görev.
Siz de eminim internetten, kitaplardan, kanunlardan, yönetmeliklerden v.s. araştırmışsınızdır, ben de mesajlarınızı okuyunca engellinin eğitim hakkı konusuna kabaca şöyle bir göz attığımda ilköğretim yanı sıra mevzuatta lise eğitiminin de zorunlu olduğunu yazdığını gördüm. Keza şahıs okula gidemeyecek durumda ise sizin de belirttiğiniz gibi evde eğitim almak zorunda.
Buraya kadar yazdıklarım sizin de zaten bildiğiniz hususlar.
Bana soracak olursanız eğitim işini biricik evladınızın inisiyatifine bırakmayın. Tatlı dille, onu kırmadan, incitmeden ikna edip eğitimine ister evde ister okulda devam etmesin sağlayın. Biz engelliler cahil kaldıkça kafamıza balyozu indiren çok oluyor. Engelli olup da başarıyı yakalamış kişilerden örnekler verin. ABD.nin yıllar önce ki eski bir başkanının tekerlekli iskemle üzerinde başkanlık yaptığını söyleyin. Ertan Özyiğit isimli TV.de program yapan kişinin tekerlekli iskemle kullandığı belirtin. Stephen Hawkingden bahsedin. Bedensel engelli atletizm milli takımı sporcularının Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgecinin Avrupa ve Akdeniz oyunları şampiyonluklarından söz edin. Şurada az bir okul dönemi kalmış, en azından liseyi bitirsin. Edebiyata meğilli ise yazar ve şair olmasını teşvik edin. Bilgisayarı çok iyi öğrenmesini teşvik edin, programcılığı, yazılımı öğrenmesi ileride kendisi için müthiş fırsatlar doğurur. Lisan öğrenmeye teşvik edin, tercüme yapar, ekmeğini kazanır. Bakın Bayraktar SİHA ekibinde tekerlekli sandalye kullanan kişi var. Eurosportta adını şimdi hatırlayamadığım tekerlekli iskemle kullanan engelli Türk vatandaşı spikerlik yapıyor çünkü bu kişi ana dili gibi yabancı lisana sahip
Yine bana soracak olursanız okul arkadaşlıkları çok önemli. Şayet okuldaki arkadaşları kendisini dışlamıyorlar ise okula yollayın, sosyal hayatta şu veya bu şekilde yer alsın. Ama okulda yalnızlık çekiyorsa, arkadaşları kızınızı dışlıyor veya dalga geçiyorlar ise evde eğitim almasını tercih edin.
Tabii ben bütün bunları kızınızın ortopedik engelli olduğunu varsayarak yazdım.
Yani Mustafa Selim Bey dostum ne yapın ne edin güzel kızınıza eğitimini tamamlamasını telkin edin.
Tekrar Allah kızınıza şifa, sizlere de kolaylıklar nasip buyursun.
Selametle. [/SIZE]