Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin evinde bakılması mümkün mü?

dotanu53

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Bakıma muhtaç olan engelliye kendi evinde devlet tarafından bakılması ülkemizde mümkünmu? Bu konuda yönetmelik ve kanunlar varmı?Net bilgisi olanlar yazarsa çok memnun olurum.
Ben ağır felçliyim ve bakıma muhtaç durumdayım. Bir yıl önce aniden eşimi kaybettim. 3 çocuğumla ortada kaldım,çocuklarımın 3 ü de öğrencidir. Çocukların; hem bana bakması ve hem okula devam etmesi çok zor oluyor.Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi engelliye evinde resmi bakıcı görevlendirmesi konusunda çalışmalar vardır umuyorum.
Yaptığım araştırmada engelli ve yaşlılar ücretle özel bakıcı tutuyorlar,ehliyetsiz ve yabancı gürcü kadınlar piyasada iş buluyorlar. 500 dolar en az ücretle bakım yapıyorlar.Bu problemi devletimizin çözmesinden yanayım.Halk eğitim kurslarında eğitim verilerek,eğitimli bakıcılar olabilir. Engelliye bakıcılığı küçük görmeyen gönül elçileri ve sevgi dolu kişiler çıkabilir. Yabancı kadınları takdir etmiyorum demek değildir,ancak kendimizden bakıcı neden olmasın?
Bu konuyu gündeme taşırsanız sevinirim....SAYGI VE SEVGİLERİMLE....

durumunuzu en yakın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfina bildiriniz.çozum için ugraşacaklardır.

geçmiş olsun

Üst Alt