Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin iş yeri açması abisinin 2022 maaşını etkiler mi?

olcan

Yeni Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
slm önümüzdeki aylarda küçük bir işyeri açmayı düşünüyorum evde 6 kişiyiz benim %62 raporluyum abimde %82 ağır engelli 2022 maaşı almaktayız babam 2.100 tl maaş alıyor sormak istediğim kendim işyeri açarsam abimin maaşı kesilirmi
şimdiden çok sağolun

Bildiğim kadarı ile herhangi bir engelli maaşı olan çalışmaya başlayınca hasta kabul edilmediği için engelli maaşı kesilir. Fakat ailesinden biri engelli ise ve başka biri çalışırsa başka birinin maaşı engelli maaşını etkilemez.

olcan iş yeri açınca sigortalı olursun. dolayısıyla sen 2022 aylığı alıyorsan sigorta kaydın sistem aracılığıyla tespit edilir edilmez 2022 aylığın kesilir. hane gelirine de bakılmaz.

ama abin için hane gelirine bakılır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçerse abinin 2022 aylığı da yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra kesilir.
2022 aylığında sadece sadece 2022 aylıkları gelir hesabına dahil edilmez. onun haricinde her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir, mal mülk gelir hesabına dahil edilir.

Etkiler tabi.
Haneye gelir elde ediyor.
Insallah gelir kriterin asmaz.
Nasıl bir iş yeri açılacak?

zaten geliriniz yeterli düzeyin üstüne çıkıyorsa aylıkta olmayı versin ne olucak yeterki açtığınız işyeri iyi iş yapsın o daha hayırlı bence

Üst Alt