Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin lüks ev eşyasının olması 2022 maaşının kesilmesine sebep olur mu?

CrystaL

Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
1
2022 alan bir kişi evinin lüks olması eşyaların lüks olması LCD bilgisayar vs gibi eşyaların bulunması dayalı döşeli ev olması kesilmesine sebeb olurmu ?

olmaması lazım zaten 2022 için eve gelip kontrol ediliyomu ben alırken gelmemişlerdi sadece evrak üzerinden onaylıyorlardı

valla arkadaşım bizim çocuğun 2022 si bağlanırken geldiler tek tek eşyalara baktılar incelediler kaç yıllık olduklarına kadar baktılar.özelliklede eşyaların lüks olmuycak bilgisayar 2. el olursa bişi demiyolar televizyonda öle eski kasaydı bizimki.allahtanki evde lüks bişeyimiz yoktu yoksa yandıydık sanırım.ona göre maaşı yeniden bağlandı.

çok saçma sistemler şimdi bir tane LCD alamazmıyız bizim kullanma hakkımız yokmu çokmu göze batıyor

benim eve de gelmediler evrak uzerınde yapıldı

Hiç öyle bir şey olur mu ya,eşyalarınız belki hediye edildi,onlara neki..:)

2022ayligi alanlara bu kadar kriterle engelliyi 3 kurus icin zora sokuyorlar.Sivil teror magdurundaki engelli olana maasina gelirine bakilmaksizin Maasa bagliyor.adaletsizlik tavan yapmis.hic mi dikkatini cekmiyor kimsenin sistemdeki bu haksizlik..Oburunun lcd sine bakiyor,teror magduru sivil engellinin bmw sine ,maasina gelirine malina mulkune bakmadanOdedigi tazminatin yNinda bir de maas bagliyor.adaletten gozlerim yasariyor.

ikinci bahar; Hiç sorma ya nedir bu adaletsizlik böyle ya yazıklar olsun vallahi verdiği üç kuruşla seni hayatını kilitliyor mağdur bırakıyor ..

Arkadaşlar, Türkiye bir hukuk devletidir. Bu tür tahmini yorumlarla insanları yanıltmayalım. Yasa da derki, "Hanede yaşayanların gelir oranı kişi başı asgari ücretin 1/3'ünü geçmiyorsa 2022 maaşı bağlanır. Eşya ile ne alaka.

esya ile cok alaka sacmaliklar diz boyu evde bulasik makinasi varmi lcd tv varmi,bilgisayar varmi sanki bunlar zenginlik gostergesi eeeeeeeee sonra Hukuk devleti sevsinler boyle hukuk devletini ....

Evet türkiye hukuk devleti kağıt üzerinde. Sen tutarda 2022 maaşını bağlmanın şartlarını sydv deki memurun vicdanına bırakırsan bu hukuk devlet değil vicdan devleti olur. Allah hiç bir kulunu başka bir kulunun vicdanına bırakmasın. Gerçekten de çok acı bir durum. Gelen memurların ağzına bakmak. Tek bir duam var Allah kendinden başkasına bizi muhtaç etmesin.

valla arkadaşlar bencede çok saçma ne yani 2022 alcaz diye çadırdamı yaşıyak.iyi o zaman devlet para vercek diye hiç bişeyimiz olmasın çadır kurak yaşıyak.bizede maaşa bağlarken iğneden ipliğe herşeyi sordular incelediler hatda küçük tüpe kadar....

Arkadaşlar siz zannediyormusunuz ki engelliler hak ettiği gibi yaşayabiliyor? Bu ülkede vicdanı olnayan bir memurun eline bu yetki verilirse senin mağdur olman onun umranda değil. Geçen ay başımızdan geçen olay tamda bu konuyla alakalıydı. Evde bakım parası alıyorum.Adres değişikliği yapmıştık bunu 1 hafta içinde il müdürlüğüne bildirdim. 2 gün sonra sosyal hizmet uzmanları eve incelemeye geldiler ve evde eşyalarımın olmadığı oturacak bir sandalyenin bile olmadığını sadece annemin odasında yatağı ve kullanacağı eşyası oldugunu gördüler ve bunun nedenini sordular. Bende eşimden ayrıldiğımı eşyaları eşime bırakıp sadece annemi alarak bu eve taşındığımı ve çok zor durumda oldugumu söyledim. Onlar hemen annemi özel bakım merkezine yatırmamın doğru olacağını söylediler. Bende bunun mümkün olmayacağını anneme 10 yıldır baktığımı Allah ömür verdiği sürecede bakacağımı söyledim. O ay evde bakım parası eksik yatmış nedenini sormak için aradığımda bakım paramızın evin fiziki şartları yetersiz olduğu için kesildiğini söylediler. Bende ertesi gün il müdürlüğüne gidip müdür yardımcısı beye durumu izah ettim. Eve gelen uzmanlarında ısrarla annemi özel bakım merkezine bırakmam gerektiği konusunu vurgulamalarında bir art niyet aradığımı evimde eşyamın olmaması sebeyle bakım parasının kesilmesinin beni ve 82 yaşında % 93 engelli annemi dahada mağdur edeceğini söyledim. Kendisi de hemen yeniden bir uzman göndereceğini konuyu takip edecegini söyledi. Yanlız eve birkaç eşya almamı enazından biriki sandalye masa almamı söyledi. Herneyse yeniden inceleme yapıldı ve bakım param onaylandı. Ama temmuz ayında alamadım. Nasipse bu ay alacağım.Yani daha önce ev eşyalarım lükstü o zmn anneme daha iyi bakıyormuşum anlamına geliyormuş. Şimdi eşyam yok anneme bakamıyorum anlamına geliyormuş. Kısaca anlayış bu. Ama bazı yerde tersi düşünülebiliyor tabiki. Yine diyorum öyle yada böyle bu paraları almaya hak kazanmış kişilerin ev eşyalarından dolayı mağdur edilmeleri hangi mantığa sığar onuda yetkililerin vicdanına bırakmak lâzım. Allah hepimize kolaylık versin. Şu mübarek ayda beni zor durumda bıraktılar onlarıda Allaha havale ettim.

Evde eşyamız olsa neden eşye var diyorlar. Eşya olmayıncada neden eşya yok diyorlar. gülsek mi ağlasak mı anlamadım. Kısacası devletin kurumları bizlerin hakettiği maaşı vermemek için kırk takla atıyorlar. Ama söze gelincede şukadar engelli kişye maaş veriyoruz şukadar kişiyede bakım parası veriyoruz diyor. Kimse işin iç yüzünü bilmiyor malesef.

benım 2022 mi yenı 18 e gırmıstım ne guzel maaşımı alcaktım evde bi annem çalışıo diye maası ıptal ettıler oda asgarı ucretle calısıyo annem çok saçma bı sıstemın ıcerısındeyız hakkımızı yıyolar

Evdeki eşyalar dikkate alınmıyor. Lakin tüm gelir ve giderler hesaba katılır. hanedeki kişi başına düşen aylık gelir veya gider 243,43 liraya eşit ya da üstünde değilse aylık baglanır aksi takdirde baglanmaz:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/57976-2022-ayliklari-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html#post770928
.
..

Yiğido5858; eğer 18 yaşını doldurmuşsan tekrar muracaat et. Muhtaçlık sınırı 243,43 Liraya yükseltildi. hanedeki kişi başına düşen aylık gelir 243,43 lira altındaysa aylık baglanır. Eğer bu sınıra eşit ve üstündeyse baglanmaz.

Kalem hanım. İnşallah dediğiniz gibidir. Artık neredeyse her evde plazma tv ve internet var. Eğer ki maaş bağlamak için evdeki eşyalar kıstas alınırsa bende dahil bir çok engelli arkdaşımızın maaşları kesilir.

2022 Maaşını devlet erkanı engelli maaşı olarak görmüyor, yardıma muhtaç maaşı olarak değerlendiriyor (Bu değerlendirmeye göre yoksulluk maaşının altında maaş alan herkesin bu maaşı alması gerekir oda 100 Milyon nifus varsa zaten 50 milyonu 4000 TL nin altında gecime sahip) ulkenin yarısının devletin dusunce sistemine gore bu maaşı alması gerekir !

Tolgahan, eşyalar katılmıyor elbette ama ablam, giderler dikkate alınıyor demiştim. Hanenin aylık giderleri dikkate alınır (ödenen faturalar, saglık, giyim, tatil, mutfak vs her türlü aylık harcamaları yani).

Engelsiz biz 2022 maaşları sadece 65 yaş üstü yaşlılardan,
% 40 ve üstü raporu olan engellilerden,
ve % 40 ve üstü raporu olan engelli çocuğu olan engelli yakınlarından,

muhtaç kabul edilenlere ödenir.
Devlet, tüm muhtaç kesimlerden engellileri, kadınları, çocukları, dulları vs yardım yönünden gruplara ayırmış ve öncelik tanımış.
Engelli ve yaşlılara da yardım önceliğine almış ama bunlar arasından muhtaç olanlara öderim diyor. Olay budur.

Nickim anlam olarak sadece sizin yazdıgınız sekilde degildir her iki anlamıda icerir onun icin birlesik yazdım. Engel siz biz + Engelsiz biz

Peki, Engelsizbiz:) Şimdi nickinizi doğru yazdım. Yanlışlık için kusura bakmayın.

Kalem abla şimdi heyet eve gelirse muhtaclık sınırımız tutuyor esyaları bahane etmezler degilmi biraz lux

korkmayınız kendinize stres yaratmayınız bir şey olmaz. gerçi memura dayalıda oluyor. gelen memur ihtiyacı yok da diyebilir. kişileri yokuşa sürmek adına. ama bakarsın gelip bakarlar haneye giren maas geçmiyorsa sıkıntı olmaz

mustafa şahinn

aynen benm ilk ebm başvurmda olumsuz baktılar gerçi gelen heyette olumlu bakanda vardı ama heyet başkanı olumsuz olunca işi olmadı.sonradan bidaha başvurdum ondakı heyette olumlu baktı ve ebm işi oldu. gerçi ilk başvuruda başvuru yerı farklıydı sonrakında farklı yer idi kısaca heyete aklıyo iş birazda sadece şartların tutması yetmıo

Üst Alt