Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin sağlık sorunları nedeniyle işten ayrılması !

uzakyol

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar s.a
Engelli kadrosundan işe alındığım kurumsal büyük bir firmada 4 sene çalıştıktan sonra yaptığım görev sağlığımı daha da bozmaya başladığı için görevimin değiştirilmesini istedim ancak unvan ve maaşımı düşürdükleri için ayrılmak zorunda kaldım. çünkü bu bir haklı sebebp. Yaptığım görevimin sağlığım için uygun olmadığını işyerine ispatlamak için devlet hastanesinden durum bildiren rapor aldım bunun için ücret ödedim ama doktorlar bundan bundan uzak dur işini değiştir sen bu işi nasıl yapıyosun dedikleri halde bu görevi yapamayacağımı yada yapmamamın sağlığım için daha iyi olacağını çalıştırılamayacağı iş alanlarında yazmadılar. Bunun üzerine işyerinden kıdem tazminatı vermediler hatta işten çıkış sebebini sgk ya sağlık sorunları sebebiyle fesih yerine istifa şeklinde bildirmeleri üzerine işsizlik maaşı da bağlanmadı. Bundan sonraki süreçte başvurduğum işyeri, işkur, çalışma sosyal güvenlik bakanlığı, sağlık bakanlığı, bimer hiçbiri çözüm üretemedi, tek yol olarak iş mahkemesini gösteriyorlar. İş mahkemelerine bakıldığında da çalıştırılamayacağı iş alanlarında yaptığınız iş ne ise o açıkça yazmıyorsa %90 yargıtaydan döndüğü görülüyor. Ancak hastaneye, yaptığım iş bu sağlığım da bu dediğiniz zaman böyle bir rapor alabilme ihtimaliniz %1. Buraya yazmamın sebebi bu şekilde sorun yaşayıp işinden ayrılmak üzere olan arkadaşlarımız var ise adımlarını bu yazıyı dikkatle okuyup ona göre atmalarıdır, kimsenin mağduriyet yaşamaması için inş faydalı bir konu olmuştur, saygılar...

Işsizlik maaşı işverenin vicdanına kalmış.

mutsuz-çalışanlar.png

Son düzenleme:
aynı problemleri bende yaşadım(astım bronşit).işyerim tek hekim raporunu kabul etmedi .gittim heyet raporu aldım(özel olduğu için para aldılar).yine salladılar.meslek hastalıkları hastanesine gittim .tozsuz ve kokusuz bir ortamda çalışabilir raporu verince iş güvenlik uzmanı ve doktor dediki ne yapmak istiyorsun.tazminat mı çalışmakmı çalışmak istiyorum dedim.ve çalıştım.Arkadaşlar meslek hastaneleri son noktayı koyuyor.firma ya size göre iş verecek veya tazminatınızı verip isten çıkartacak yada sizbenim burada sağlığım bozuldu diye tazminatızı isteyerek işten ayrılacaksınız.

Peki şu noktada nasıl oluyor? Belki bilginiz vardır??

Diyelim ki engelliyiz ama engelimizi kurum tanımıyor, yani engel ise başlamadan önce de varsa, ise girince iş yerinin engelli olarak görmesi için mutlaka engelli raporumuz olması mı gerekir?

Evet işyerinin engelli kabul edebilmesi için illa ki en az %40 engelli raporu olması gerekiyor ve engele uygun iş vermesi gerekiyor ama uygulama da işverenler bunu pek önemsemeyip işine gelirse çalış yoksa bırak mantığıyla hareket edebiliyor maalesef.

Üst Alt