Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin vefatı sonrası varisler arasında anlaşmazlık varsa araç ne olur?

kartal89

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar,

başlıkta da belirttiğim gibi bir durum söz konusu. kayınvalidem 2013 yılında vefat etti. Ruhsatı kayınvalidemin üzerine olan tertibatsız 2012 model bi engelli aracı var. Aracı eşim ve ben kullanıyorduk ama hatalı parktan dolayı otoparka çekildi. Yaklaşık 1 yıldır araç otoparkta. Varisler izin vermediği için araç otoparktan da çıkartılamıyor. Otopark borcu, mtv si vs. bi hayli arttı. Ruhsatta 2017 yılına kadar satılamayacağı yazıyor. Bu şartlarda dava açarak (izale-i şuyu davası) aracı sattırmamız mümkün mü acaba? Bilen birisi yardım ederse çok sevinirim . Şimdiden teşekkür ederim. :)

OturanBoğa

hocam bikaç avukata danıştım, bazıları 5 yıl dava açılamaz diyor, bazıları da hemen dava açabiliriz diyor kime inanacağımı şaşırdım ben de. varisleri ikna etme şansı malesef yok. bu durumda sizin görüşünüz 5 yıl dolana kadar dava açılamayacağı yönünde sanırım...

kartal89

Dava açsanız ve aracı satsanız zaten elinizde hiç bir şey kalmaz ki... Düşünün, ucuza satacaksınız, başta ödemediğiniz vergiyi götürüp vergi dairesine yatıracaksınız, mahkeme-avukat masraflarını ödeyeceksiniz, verasete dair masraflar olacak, kalan para tüm varislere bölünecek vs.
Burada size ne kalır, Allah bilir!

Merhabalar.hanımın nenesinin üzerinden engelli aracı aldık.nene vefat etti.üç yıl oldu vefat edeli.araçı alalı beş yıl olacak.varislerden biri aile ile kavgalı olduğundan hiçbir şekilde feragat imza gibi şeylere yaklaşmıyor.yaklaşık üç yıldır arabayı ruhsat çıkarmadan olduğu gibi kullandım.mirasçılar dört kişi.üçünde sıkıntı yok.ben bu araca bu üç kişi ile ruhsat çıkarabilirmiyim.dördüncü kişinin imzası olmadan

Nrttngncr

Olmaz maalesef. Onun payını vermeniz ve o pay için vergi ödemeniz koşuluyla işlem yapabilirsiniz

Üst Alt