Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin yakını bakıcı maaşı alıyor ise engelli de 2022 maaşı alabilir mi?

glp

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Eylül ayında 18 yaşını dolduruyorum. Annem bakım aylığı alıyor. benim sorum ise şu ben 18 yaşını oldurunca bana ek maaş bağlanacak mı yoksa sadece anneme verilmeye devam mı edilecek?

Hayır, 18 yaşını doldurdunuz diye ilave bir ödeme yapılmayacak.
Sigortalı bir işte çalışmıyorsanız ve gelir kriteri den uygunsa ayrıca 2022 engelli maaşına da başvurabilirsiniz.

Peki başvuru yaptığımız zaman annemin maaşında bir sıkıntı yaşanır mı? Yoksa Ona verilen maaş devam edip bana ayrı maaş bağlanır mı?

bakım maaşı kesilebilir artık 2 maaş almak çok zor

glp önce bazı şeyleri netliğe kavuşturmam gerek. anlattıklarından hangi aylıklardan bahsettiğin tam olarak anlaşılmıyor. o yüzden şu sorularıma cevap ver lütfen:
1. annenin bakım aylığı aldığını yazmışsın. annen bu aylıgı 3 ayda bir PTT'den mi alıyor yoksa ayda bir bankadan mı?
2. eger annen ayda bir bankadan 888 TL alıyorsa ayrıca PTT'den 3 ayda bir ödenen 2022 aylığı da alıyor mu?
3. 18 yaşını Eylül ayında dolduracagını yazmışsın. ay,gün ve yıl olarak -nufus cüzdanında yazan- doğum tarihini buraya yaz lütfen.

sen sorularımı cevaplayınca ben hangi aylıkları aldıgınızı tespit edeceğim ve ona göre sana daha iyi yardımda bulunabileceğim. sorularımı net cevapla o yüzden.

Abla öncelikle kusura bakma burada konuyu açtığımı unutmuşum. Farklı bir konu için geldiğimde farkına vardım. O yüzden şimdi cevap veriyorum. Şuan 19 yaşındayım.
1) Annem ayda bir bankadan parayı alıyor.
2) Hayır PTT'den herhangi bir para almıyor. Sadece ayda bir bankadan alıyor.
3) Nüfus cüzdanımda 09/09/1999 yazıyor. @Kalem

Son düzenleme:
glp
verdiğin bilgiye göre aldıgınız maaş evde bakım parası.sende 18 yaşını doldurdum banada ayrı maaş verirler mi diye soruyon.evde kaç kişisniz ve bu aldıgınız bakım maaşından başka herhangi bir gelriniz emeklı maaşı yetim maaşı nafaka gibi varmı varsa neler.kiracımısınız ev sizinmi başka ev yada arabanız tarla bag bahçe bişiler var mı.

-mka

5 kişilik bir aileyiz ama evde 4 kişiyiz. Ablam üniversitede farklı şehirde okuyor. Bu aldığımız maaştan harici babam çalışıyor. TIR şoförü ve TIR kendimize ait. Ev kendimize ait. Babam emekli ancak emekli maaşı şuan tamamı borçtan ötürü bankaya gitmekte yani elimize geçmiyor. Üstümüze olan tarla, arsa vs yok.

glp

Kardeş evde bakım maaşında ablanız başka şehirde okusa da sizinle kalıyor gibi gelir hesabına dahıl edılıyo ve almış olduğu burslar gelir hesabına katılıyor ama 2022 de durum nasıl bilmiyom

Evde bakım maaşından başka babanızın emeklı maaşı varmış .babanzın emeklı maaşı gelir hesabına dahil edilir.ayrıca babanız tır şoförüymüş ordanda geliri var mıktarı ne kadarsa o da dahıl edılır ayrıca tır sizinmiş tırın kasko bedelının 120 / 1 de gelır hesabına dahıl edılır. sadece kıra ödenen evin emsal kıra bedelı hesaplamadan gider olarak düşülür onun harıcı hiç bir şey ama hiçbir şey gider olarak düşülmez .borçtan dolayı sadece babanızın emeklı maaşı değil isterse diğer gelirlerinizde bankaya gitsin farketmez .ablanız başka şehırde yaşadığı için 2022 de ikametı hanede görülüp görülmedıgını bilmedıgım için geliriniz hesaplayamıyorum.

evde kişi sayısı fazla oldumu maaş bağlanması gelir açısından daha kolay oluyo. 4 kişi ile 5 kişinin hesabında hane geliri aynı çıkmaz 5 kişi olan daha avantajlı olur aynı gelire sahıp kişilerden.

not: babanızın emeklı maaşı 1000 lira desek +1179 evde bakım maaşı +şoförlükten kazancı buna da fazladır da 500 lira diyek 2679 lira toplam geliriniz oluyor 4 kişi kabul edersek (abla başka şehırde) 669,75 gelir sınırını geçtiğiniz için 2022 maaşı olmaz

5 kişi kabul edersek (ablada dahil) 535,8 gelir sınırını gene geçiyor. Üstelik buna ablanız dahil edilince aldığı bursu eklemedım tırın 120/1 olan kaskosunu da eklemedım

Artık tüm gelirinizi siz daha iyi bilirsiniz tüm gelirleri örnektekı gibi hesaplayın ve eğer kirada iseniz emsal kira bedelini hesaptan düşün sonuç 483,63 liradan az çıkarsa 2022 maaşı için başvurun

Benim 2 engelli çocuğum var ikisinden evde bakım alıyorum birinden engelli yakını aylığı alıyorum evde 5 kişiyi evim kira başka gelirim yok bu durumda diğer çocuğum için engelli yakını aylığına başvurduğumda bağlanır mı bide engelli maaşları aylık mı olacak bilgilendirirmisiniz şimdiden tşkler

Seyfullah Akkaya
evde bakım maaşı zaten aylık.engellı yakını(2022)ise söylentı olmasına rağmen net bişi yok beklemeniz gerekıyor.
tek geliriniz aldıgnız evde bakım +engellı yakını parası.bu durumda engellı yakını parası hesaplamaya dahıl olmaz sadece bakım paraları dahil olur 2 x 1179 : 2358 / 5 : 471,6.sınır 483,63 oldugu için az bi farkla alabılıyonuz.

Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim bide eylül ayında 3 aylık yerine bir aylık yani 400tl mi alıcaz

Seyfullah Akkaya

kardeş aylık olacagına daır rıvayetler var kesın bişi yok.o yüzden bişi demek dogru olmaz.

Üst Alt