glp
Kardeş evde bakım maaşında ablanız başka şehirde okusa da sizinle kalıyor gibi gelir hesabına dahıl edılıyo ve almış olduğu burslar gelir hesabına katılıyor ama 2022 de durum nasıl bilmiyom
Evde bakım maaşından başka babanızın emeklı maaşı varmış .babanzın emeklı maaşı gelir hesabına dahil edilir.ayrıca babanız tır şoförüymüş ordanda geliri var mıktarı ne kadarsa o da dahıl edılır ayrıca tır sizinmiş tırın kasko bedelının 120 / 1 de gelır hesabına dahıl edılır.
sadece kıra ödenen evin emsal kıra bedelı hesaplamadan gider olarak düşülür onun harıcı hiç bir şey ama hiçbir şey gider olarak düşülmez .borçtan dolayı sadece babanızın emeklı maaşı değil isterse diğer gelirlerinizde bankaya gitsin farketmez .ablanız başka şehırde yaşadığı için 2022 de ikametı hanede görülüp görülmedıgını bilmedıgım için geliriniz hesaplayamıyorum.
evde kişi sayısı fazla oldumu maaş bağlanması gelir açısından daha kolay oluyo. 4 kişi ile 5 kişinin hesabında hane geliri aynı çıkmaz 5 kişi olan daha avantajlı olur aynı gelire sahıp kişilerden.
not: babanızın emeklı maaşı 1000 lira desek +1179 evde bakım maaşı +şoförlükten kazancı buna da fazladır da 500 lira diyek 2679 lira toplam geliriniz oluyor 4 kişi kabul edersek (abla başka şehırde) 669,75 gelir sınırını geçtiğiniz için 2022 maaşı olmaz
5 kişi kabul edersek (ablada dahil) 535,8 gelir sınırını gene geçiyor. Üstelik buna ablanız dahil edilince aldığı bursu eklemedım tırın 120/1 olan kaskosunu da eklemedım
Artık tüm gelirinizi siz daha iyi bilirsiniz tüm gelirleri örnektekı gibi hesaplayın ve eğer kirada iseniz emsal kira bedelini hesaptan düşün sonuç 483,63 liradan az çıkarsa 2022 maaşı için başvurun