Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellisin, akademisyen ya da öğretmen olamazsın diyebilirler mi?

eserdem

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Sözleşmeni motor öğretmeni olacaktım ilçe milli eğitime gittim o zaman %29luk raporla ilçe milli eğitime gittim gözlük takıyorsun dediler öğretmen yapmadılar şimdi %45 oldu raporum sorun olur mu?

Engeliniz mesleğinizi yapmanıza engel olacak düzeyde zihinsel yada ruhsal değilse engel durumunuz bahane edilemez; Bilinciniz ve muhakeme gücünüz yerindeyse ve fiziksel durumunuzda aşırı rahatsızlık yaratacak durum yoksa engel çıkartmaları suç teşkil eder sonuna kadar hakkınızı aramanız gerekir. Önemli olan mesleğinizi yerine getirmenizde sakıncalı bir durum olmamasıdır.

eserdem Senin öğretmen olup olamayacağına ilçe milli eğitim karar veremez.Olayı tam anlat ne zaman oldu ,nasıl oldu bunları söyle yardımcı olalım.

Gözlük kullanmak kesinlikle engel olmaz. Zaten ilk atama sırasında özellikle sınıf öğretmenliğinde engel kabul edilmiyor ama gözlükle çok rahat sağlık kurulu raporu alınabiliyor. Siz ücretli öğretmen olmak için liseye başvurmuşsunuz. Dersinizi işlemenize engel bir durumumuz yoksa görevlendirmeyi yapmalılar. Zaten başvurular e devlet üzerinden alınıyor. Eğer atama için başvuracaksanız onun da kılavuzu var, milli eğitimin söylediği önemli değil. Ücretli öğretmenlik için mi başvurdunuz, atama için mi? Mezuniyet alanınız ile girmek istediğiniz ders uygun mu? Eğitim fakültesi mezunu musunuz? Formasyonunuz var mı? Daha açık yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım.

Davlumbaz

Ben o dönem MYO mezunuydum OTOMOTİV bölümü mezunu.. Sürücü Kursunda senelerce motor öğretmenliği yaptım. Ücretli öğretmenlikte Önlisans mezunuysanda başvurabiliyorsunuz. Bende başvurdum. Aradılar Çıraklık Eğitim Merkezine Motor hocası lazım mış.. Dediler yanlız rapor istiyoruz bende %29 engelli raporumu göstererek o dönem %40'ı geçemediğim için engelli olmadığımı söyledim. Çıraklık eğitim merkezinede ilçe milli eğitim müdürlüğünede gittim normalde benden Öğretmenlik ya da Usta Öğreticilik yapmasında sağlık açısında bir sakıncası yoktur şeklinde bir rapor istenmesi gerekiyormuş.. Bunu Çıraklık Eğitime söylediğimde Hocam zamanla yarışıyoruz dediler rapor istemediler.. Sonra Ataşehir İlçe Milli Eğitimde siz engellisiniz dedi. %29 engelli sayılmaz dedim. Dinletemedim işe almadılar.. (Senelerce sürücü kurslarında Motor anlattım gayet güzel anlatabilirim)

Ben çomü de egitimde okuyorum ve bir gözüm görmüyor bizim sinifta bi kiz arkadaşın iki gözünde hic gorme yok gecen yil gorme engeli iki arkadaş burdan milliegitime ogretmen olarak atandi yani gozdeki engel ogretmen olmaya engel degil kaldiki bir cok ogretmenin yuksek oranda gozlukleri var

eserdem

Merhaba,
Hocam Engellilerle ilgili genel-geçerlik bir önyargı var ve siz de onun kurbanı olmuşsunuz bence.
Bir dahaki sefere sizin de belirttiğiniz şu:''Öğretmenlik ya da Usta Öğreticilik yapmasında sağlık açısında bir sakıncası yoktur şeklinde'' raporu önceden alıp, başvurularınızı yaparsanız sorun çıkmayacaktır sanırım.

Bol şans..

eserdem o halde bir sakınca yok önünüzde. Yapmanız gereken şey "öğretmenlik ya da usta öğreticilik yapmasında sakınca yoktur" raporu almak. Ayrıca usta öğreticilik için halk eğitim merkezleri kurs açıyor. Onları takip edip o kursu bitirdiğinizde usta öğretici belgesi alıp halk eğitim üzerinden görevlendirme yapılıyor. Ücretli öğretmenlik için önce eğitim fakültesi mezunları, sonra formasyon alanlar, sonra formasyonsuz 4 yıllık mezunları en son da MYO mezunlarına sıra geliyor. O yüzden halk eğitim üzerinden görevlendirilmek ve ders ücreti karşılığı kurs açmak sizin için daha kolay olur. Okullara da görevlendirmeniz daha kolay olur. Gözlük konusunu dert etmeyin hocam, okulumuzda kalça çıkığı ve ayak kısalığı olan da var, neredeyse hepimiz gözlüklüyüz. Bu size sorun çıkarmaz. Dediğim yöntemi takip edin, bu şekilde 40 saat ders alabileceğiniz için ücretiniz de fazla olur. Ücretli öğretmenlikte maksimum 30 saat alabiliyorsunuz.

Üst Alt