Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliye ayrılan otoparkı işgal eden araç nasıl kaldırılır?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar hepimiz karşılaşmışıszdır engelliler için ayrılan yerleri normal araçlar işgal eder peki bu aracı o yerden nasıl kaldırtabilir veyha nasıl ceza kestirebiliriz bileniniz varmı ben ankaradan yazıyorum şimdi cadde sokaklar belediye tarafından otopark yapıldı ve otopark görevlileri var bu görevliler engelli için ayrılmış yerlere normal araç alıyorlar ve engellileri hadi git kardeşim engelli yeri dolu diyorlar normal yerlerede ücret talep ediyorlar böyle durumla karşılaştıgınızda ne yapmamız lazım sizler ne yapiyorsunuz..işte size fotosunuda gönderiyorum bugun strazburg caddesinde çektim bu fotografı
bu arada fotografı yukleyemedim

Otoparkçıları belediyeye aracı da trafik polisine şikayet edin.. Engelli yerine parkın cezası 132 tl idi sanırım..

sorma arkadasım başlıca sorunum yaşadığım ilçede belediyenin güzel bi parkı var gittiğimde araç yeri sıkıntısı çekiyordum rc ettim engelli park levhası koydular ama her gidişimde de nekadar motosiklet varsa engelli park yerinde ben güvenlikle çatışma halindeyim görünce trafiğe neden haber vermiyon güvenlik kendini sadece içerden sorumlu hissediyor işini biz öğretiyoz bide bana demezmi benim ceza kesme yetkim yok trajı komik tabi olmayacak sen trafik polisimisin ama yeni torba yasa ile tüm polisler ceza kesebilecek..:cool:evimin önünde de engelli levham var belediyeden rc ettim yaptılar ama vatandaşımız duyarsız.. yerim işgal edilmişse arıyom trafiği saat kaç olursa olsun geliyor aracın sahibini arıyor tlf la araç sahibi gelince ben içimi döküyom polis cezasını kesiyor 150tl normalin 2katı çünki engelli park yeri cezası araç sahibine ulaşamaz ise bide çekici çağırayım diyor memur yok diyom ceza yeterli keşke bunları yaşamak zorunda bırakılmasak tüm işgalcilerin camlarına silinmez boya ile YERİMİ ALDIN ENGELİMİDE ALIRMISIN YAZASIM VAR............

adam belki engellidir illa plakasında engelli şekli olmasımı gerekiyor engelil kimlik kartı var belki adamın :D yoksa sadece oralara engelli araçlarımı parkedebiliyor?

Benimkinde normal plaka var, ama engelli park kartım da yok :)Yanlış yere park yapsam ceza alacağım sanırım.

İstanbul’daki İspark’ın muadili Ankara’daki belediye şirketin adı nedir nedir bilemem ama belediyeler işlettikleri otoparklardaki sakatlara mahsus park alanını babalarının hayrına değil, mevzuatın amir hükümlerine göre ayırmak zorunda kalıyorlar. Adı üstünde “şirket”. Ha otopark şirketi olmuş ha beton şirketi ha dış ticaret şirketi. Şirketi kuran da önemli değil, ister belediye şirketi olsun ister özel girişimci tarafından kurulmuş şirket.Şirketin amacı da kâr etmek olduğuna göre sineğin yağını çıkartmaya çalışıyorlar haliylen.
İstanbul’da bu rezalet yani sakatlara mahsus park alanının sapasağlam öküzler tarafından kullanılmasına İspark’ın göz yumması,hatta teşvik etmesi yıllardır süregelip duruyor. Durumu direkt olarak belediye şirketine bildirmek kâr etmiyor. Zira otopark görevlileri şirketteki amirlerinden bu yönde emir alıyor olmalılar ki İspark duruma sessiz kalıp kesinlikle müdahale etmiyor. O zaman yapılacak işlem bu öküzlerin araçlarını ve otopark görevlisini resimleyip hadiseyi hem belediye şirketine, hem de emniyete usanmadan,yılmadan şikayet etmek.
Öte yandan sakat araçlarında sakatlara mahsus amblem olma zorunluluğu kaldırıldı malum. O zaman emniyetten alınan park kartının aracın önüne konması gerek. Bu kart da yoksa sakatlara mahsus alana park eden bu araç o zaman öküze ait bir araç demektir.

muhendis bey! adam engelli mi değilmi orasını ben bilemem o neydiyi belirsiz adam..adam bile denmeyecek kişiler yüzünden ben 15 yaşındaki kızımı bayan halimle daha uzak mesafe sırtımda taşımak zorunda bırakıldığım bilmem anlatabildimmi

arkadaslar heralde engelli veya olmayan aracın ayırımını yapabiliyorum normal araçlardan bahsediyorum :)

aslında aynı konudan bende muzdaribim üstelik bizim engeli plakalı yada engelli adına alınmışbir aracımız yok aslında aracımız var ama oglumun engeli ile alakalı bir durumu yok zaten engelli yerine park etmek gibi bir niyetim hiç olmadı ama bir vatandaş olarak normal bir aracın engelli park yerine konduğunu gördümmü çileden çıkıyorum

Ya mağazaların önünde bulunan engelli park yerine çekilen araçlara ne dersiniz.

Arkadaşlar bende Ankara da yaşıyorum. Alış veriş için gittiğimiz mağazaların önünde bulunan özürlü park yerlerinde araçlar duruyor, plakasında herhangi bir özürlü işareti yok, özellikle gidip ön camlarına bakıyorum engelli park kartları da yok. Otopark da bulunan görevliye söylüyorum bana özürlü kimlik kartını gösterdi diyor veyahutta hiç kartı yok. Engelli kimlik kartının olması aracını oraya çekmesini icap etmez bir zahmet gidip engelli park kart alması gerekiyor. Bu durumda polis çağrıldığı zaman polis mağaza önünde bulunan yerlere ceza kesebiliyor mu acaba. (Park eden araçlar için eline anahtarı alacaksın boydan boya çizeceksin bir daha çekebiliyor mu gör bak)

bu konuda bende çıldırma noktasına gelim artık yaengeli park yerinde biytane bile engelli aracı olmazmı dün alışveriş merkezinde tam girişin önünde bulunan engellilere ayrılmış 4 tane araçlık yerde 4 normal araç parketmişler herzamn oluğu gbi otopark şefiyle görüştüm deimki sağlamlar girişe parkediyo biz köt itin ölüdüğü yere parkedip gliyoruz :) neden müdahale etmiyosunz dedim biz ne yapabilirzki adamlar çekiyo zihinselözürl olmasalar çekmezler diyo yani napıyım artık valla rujla camlarınamı yazıyım buraya bidaha parketme diye yada engelli işareti kaldırıp öküz işareti koysunlar nasılsa biz faydalanmıyoruz onlar faydalansın...

Battal arkadasım, Kendi üstüne kayıtlı arabası olmayan ancak ailesinin aracını kullanan engelliler ne olacak?Araç ruhsatı eger engelli kişi üstüne kayıtlı ise emniyet veya belediye park yeri kartı veriyor.Engelli kimlik kartı da bence bu park yerlerinin kullanılması icin yeterli olmalı.Eger sizde engelliler arasında ayırım yaparsanız,engelli olmayanlar bize ne yaparsa mustehaktır.Tesekkurler

çıkıp bakacaksın engelli park kartı varmı! sonra park görevlisi varsa çaktırmadan resmini çekeceksin ve engelli otoparkını işgal eden aracıda sonra hemen yetkili kuruma kişlere internet üzerinden yollacaksın! görevli böle seylere dikkat etmesi gerek sorumlu yani! isterse işinden olsun bukadar! bizim keçiören FTZ de mesela çok dıkkat ediyolar!..

dün gene bi avm ye gittim 8 tane engelli araçlık bölümde 8 araç var ne plakada işaret var ne park kartı hemen 155 i aradım dedimki ben bu avm de 1 kere bile engelli yeridne yer bulamıyorum çekenlerde engeli değil hemen bi ekip geldi 5 daka sonra güvenlik görevlisin yanına gitti benide çağırdı bu bayan geldiğinde hemen ona bi yer açıcaksınız dedi ama ben bana yer açılmaını istemiyorum ben benim park alanıma aracını çeken kişilerin uyarıılmasını ve cezalandırılmasını istiyorum dedim amacım yer bulmak değildi polis özel mülke biz karışamayız malesf dedi güvenlik şefine ozamn araçları anons et çeksinler uyarın bidaha çekmesinler dedim adamda tık yok bana hemen bi yer açtı aracımı çektim ama dediğim gbi amacım yer bulmak değil insan eğitmek hayvan eğitmekten çokd aha zor....

Benim aracım yok fakat buna benzer yaşadıgım bir durumu paylaşmak istedim...2 defa engelli rampası onüne çekilen araç için 155 i aradım hemen geldiler.araca hem ceza yazıldı hemde çekici alıp götürdü.burda ösnemli olan şu sanırim, telefonda yetkili kişilerle görüştüğümüz zaman derdimizi uygun bir uslupla ve dataylı olarak ifade etmektir.

Üst Alt