Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliye bakmakta olan vasinin geliri inceleniyor mu?

N. UÇAN

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, evde bakım ücretinden faydalanmak isteyen vasinin geliri inceleniyor mu? Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

incelenir çünki bakımı yapan vasinin geliri bakım maaşı alımında hesaplamaya katılıyor

HAYIR ,incelenmiyor...ben vasiyim ve başvurumda gelir durumum istenmedi.. ve ben isteniyor sandığım için başvurmamıştım...taaaki ilimize bu konuda bir seminer için gelen özürlüler daire başkanlığındaki bir mdr.le konuşana dek...bana dediği '' isterse vasinin geliri 100000000 tl. olsun... vaside gelir kriteri yok.. ( kardeşimle aynı adreste kalıyoruz.)

mikado 456;
Arkadaşım vermiş olduğun cevap için çok teşekkür ederim.

Ben de altını çizmiş olmak adına yaziiim dedim: Vasi olan kişi Bakmakla Yükümlü Olunan Bireyler tanımı kapsamında değilse, vasi olan kişinin geliri hesaplamaya dahil edilmez.

mikado456' Alıntı:
ben kardeşimin vasisiyim.
ama bağlandı bana evde bakım. gelir kriterim gözetilmedi? oturanboğa bir yanlışlık mı var.. korkuttunuz beni.... lütfen acil cvp..
saygılar

Vasi bakmakla yükümlü olunan birey ise, gelir hesabına dahil edilir. Değil ise edilmez (bkz: SHÇEK görüşleri madde 3).

sğl oturanboğa anladım..evli olan abla yükümlü olmuyor..

Vasi bakmakla yükümlü olunan birey ise, gelir hesabına dahil edilir. Değil ise edilmez (bkz: SHÇEK görüşleri madde 3).

bakacak kisinin emekliliği olmayacak ,yoksa emekliliğiniz kesilir
;kardesinin vasiliğini üzerine alabilecek üçüncüdereceden bir akraba yada bir arkadasınız olabılır . üzerine gösterip . maaşınızı ve kardesinizin maaşını rahat rahat alabilrsiniz aksi halde sizin maas kesilir ......sayın n.uçan

Oturan Boğa, mikado456 ve ismail13 bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

Üst Alt