Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliye, engelliliğe yönelik eylemi ve söylemi karşılayacak kavram?

toprak17

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Homofobik, yaklaşım ve söylem.

Cinsiyetçi, yaklaşım ve söylem.

Irkçı, yaklaşım ve söylem.

Peki ya Engelliye, engelliliğe yönelik –olumsuz anlamda- yaklaşım ve söylemde hangi kavram kullanılmalı sizce?

Ne sormak istediğini, neyi öğrenmek istediğini, ne dediğini vs. bir şey anlamadım :S

Homofobik = homolara yani eşcinsellere karşı duyulan korku,nefret vs.

Cinsiyetçi = cinsiyet ayrımı yapanlar o cinsin bu cinsten daha üstün olduğu vs.

Irkçı = İnsanların toplumsal özelliklerini biyolojik, ırksal özelliklerine indirgeyerek bir ırkın başka ırklara üstün olduğunu vs.

Bu durumda bunların bizimle ne alakası var ve bize neden bu şekilde bir ayrımcılık yapılsın?

Engellilere yaklaşımı ırkçılığa kadar nasıl indirgediniz ki?

Konuya örnek açısından söylenmiş bir şey bence indirgemek değil

Toplumda ötekileştirilen gruplardan biri olan engellilerin kendilerine yönelik, fiziki veya sözel, olumsuz

bir durumda bunu ifade edecekleri bir kavram üzerine düşünmek için bu başlığı açtım.

İlk mesajımda "Homofobik,Cinsiyetçi, Irkçı" gibi kavramları örnek olsun diye vermiştim.

Nasıl ki kadınlara yönelik olumsuz bir durum söz konusu olduğunda kadınlar,biz,toplum... bunu

"Cinsiyetçi" bir eylem, bir söz, birönyargı olarak ortaya koyuyorsak, engelliler bağlamında da böyle bir

kavram olabilir mi, olursa n olabilir düşüncesiydi hareket noktam.

Üst Alt