Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliye Mobing ve çözüm önerileri..?

HSNKTY

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

5 senedir üniversitede engelli memur kadrosunda çalışıyorum. ilk çalışmaya başladığımda amirim beni atandığım enstitünün en yoğun birimine verdi. Şefimiz de sıkıntılıydı, psikolojik sorunları vardı ve sürekli bize psikolojik baskı uyguluyordu.Birkaç kere amirime iletmeme rağmen yerimi değiştirmedi. 2 sene önce de arkadaşımıza hakaret ettiği için birimimizden alındı.

Bir sene önce evlendim eşim de aynı enstitüde hatta aynı odada çalışıyorduk. Bizi ayırmalarını istedik. Beni başka bir birime verdiler. Ancak amirim benden eski verimi alamadığı dahi söyleyip her fırsatta azarlamakta ve üst üste iş verip mobing uygulamakta. Şimdi ikinci ek bir görev verdi ne bir yazı ne bir görevlendirme olmadan. Üstelik de eski birimimizde görev alan ve daha sonra o görevden alınan şefi de benim işlerimi kontrol etmesi için başıma getirdi. Nedeni ise bu iki işe ilaveten iki birime daha gerektiğinde, arkadaşlar izinde olduğunda bakmamı istemesi ve benim itiraz etmem.

Ben şimdi ne yapabilirim? yasal haklarım nelerdir? kurum içinde başka bir yere atanmak istesem böyle bir hakkım var mı? yardımlarınızı rica ediyorum.

devlet işini bilemem ama bundan tam 2 sene önce özel bir şirkette çaışlıyordum. başımdaki muhasebeci bozuntusu bana mobbing uyguluyordu. bana yaptıklarını anlatsam çok bile dayandın dersiniz Allah bin kere belasını versin inşallah bana yaptıklarının aynısını başkasıda onun çocuğuna yapar adi şerefsizler....

BİMER'e falan şikayette bulunun ne bileyim tam bilmiyorum ama vurun kafayı geçin diyesim geliyor :(

Bu sebeple tayin isteyebilir miyim bilmiyorum açıkçası.

BİMER'e şikayette bulunmak değil de bilgi almak amaçlı yazmayı düşündüm ancak onlar kuruma bunu iletiyorlar mı emin olamadığım için yazmadım. sizin bir bilginiz var mı bu konuda ?

HSNKTY

Sıralı amirlerini atlayarak Bimer'e şikayet etme. Zira haklıyken haksız duruma düşesin şikayetler kuruma iletiliyor. Yaşadıklarının ruh sağlığını bozduğuna inanıyorsan önce hastaneye gitmeye başla psikiyatri kliniğine.

Çapa Tıp Fakültesinde mobing kliniği olduğunu duydum psikiyatrinin altında ve hatta benim bir arkadaşım orada tedavi oldu 6 ay kadar istirahat raporu verdiler. Sonra sana istirahat yada ilaç tedavisi başlarsa sana hemen dilekçe yazmaya başla bunlara istinaden başka bir birime geçmek için.

Sen bu mücadeleye başladığın zaman emin ol uğraşmayı keseceklerdir. En azından benim arkadaşıma öyle oldu. Aşağıda ki linkteki yazışmaları da bir oku ek görevlendirme vs hakkında.
https://www.engelliler.biz/forum/ku...-istegi-disinda-yer-degisikligi-hakkinda.html

Nedir bu her b... bimere şikayet etme sevdası ..Allah bimerde çalışanlara sabır versin. Bütün gün boş mesaj okumaktan gına gelir yemin ederim.

Arakdaşların izinde iken sana görev verilmiş yanlış anlamadıysam gayet normaldir. Herhangi bir yere şikayet edemezsin.
Ayrıca engelli kadrolarında işe alım yapılırken size memur yada hizmetli denir.Yani Teknisyen yada öğretmen olupta sizi bulaşıkcı yada çaydı olarak çalıştırmıyorlar.
O yüzden GENEL tanım kullanılır. Bu sebeple Allah kolaylık versin. Suç teşkil etmediği sürece işini yapmaya çalışman lazım.

Salim G.

Bizler devlet memuruyuz Salim köle değil ve tabii olduğumuz kanunlar var. Bu kanunlar da devlet memuruna ikiz görev verilemez der. Kimse kafasına göre işine geldiği gibi kanunları yorumlayamaz. Tabiykide çaycı bulaşıkçı olarak çalıştıramaacağı gibi yan müdürlüğün/başkanlığın memurunun işinide veremez.

Ama malesefki eski yalaka memurlar biraz açıp kanun kitap okumadıkları için her işi yüklenirler sen kanunları işaret ettiğindede senin gibi memursun her verilen görevi mutlak itaat ile yapman gerektiğini amirinden önce dikte ederler.

Cahil memurlarla uğraşmak yöneticilere laf anlatmaktan daha zordur. Burada defalarca yazdık öyle genel bir tanım yok memurrr al onu her işe vur!!! Herkesin bir görev tanımı vardır devlet dairesinde. Görev tanımına uymayan işlerde görevlendirme yapamazlar @Salim G.

HSNKTY

Sicillerinin didik didik edildiği şu hassas dönemde, bir devlet memurunun size bu kadar rahat zulum yapması nasıl bir cesarettir ki bu, suların tersine akmasını sağlayabilecek sürecin başlayabileceği ihtimalini göz önünde bulunduramayan egoist bir aciz olduğunu gösterir.

Teşekkürler.

Bu memur unvanına sahip deyip bizi her işe veremezler herkesin bir görev tanımı ve alabileceği iş yükü var. Siz nerede çalışıyorsunuz bilmiyorum ama şu anda bütün kamu kurumlarında bu geçerli. Uygulanıp uygulanmadığı tartışılır tabi. Ben de bunun ihlal edildiğini ve göz göre göre haksızlık yapıldığını belirtiyorum.

17 yıldır belediye ve tarim ilde mühendis olarak çalıştım.hiç bir mobbinge maruz kalmadım. yigit olan uygulasın.dairde hal edemesek dışarda hal ederiz.herkes çalışacak öyle adam kayırma falan yok.müdür,şef kim varsa onlarda kanuna göre çalışacak görevini yapacak.

Üst Alt