Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliye ÖTV indirimli Transporter satılamıyormuş?!

devrez

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
mrb. h sınıfı ehliyetle transporter almak istedim. ankarada vw doğuş ve eskihisarla görüştüm. engelliye transporter satılamıyor dediler. 2000 cc olduğu için. bende ticaride 2800 cc ye kadar alınabiliyor dedim. olmaz sadece 1600 cc dediler. 1600 cc otomobiller için geçerli dedim. hem otomobil hemde ticari için 1600 cc dediler. 1600 cc yi geçenler alınamıyor dediler. yeni kanun böyle imiş. bilgisi olan varmı?

transpoterin ÖTV si %10  onu alana kadar 7 kişilik 1.6 güzel araçlar var

transporter gibi bir araca ihtiyacım olduğu için almak istiyorum.

Merhaba

H sınıfı ehliyet demek kendi kullanacağınız tertibatlı araç demektir ve bunlardada 1600 sınırlaması vardır minübüs tipi araçları %90 raporla kendi kullanamayan onların taşınmasını kolaylaştırmak için asansör falan yaptıranlar alabiliyor bildiğim kadarıyla bu konuyla ilgili ÖTV kanununu inceleyebilirsiniz.Ama bu arada piyasada bi dolu 1600 ün üzerinde araç dolaşıyor engelli plakalı bi ilginçlik var ama çözemedim.BMV jip gördüm mesela 4 çarpı 4 nasıl 1600 olurki anamış değilim araştırın iyice derim kolay gelsin.

yakamoz06;

bildiğim kadarıyla örnek verdiğin bmw jeepler ötv yi ödeyip alıyor plakadaki işaretide h sınıfı ehliyeti olduğu için trafik taktırıyor.

transporter araç ruhsatta kamyonet olduğundan h sınıfı ehliyetle zaten kullanılamaz. %90 üzeri raporla tertibatsız olarak alınabiliyor fakat h sınıfı ehliyetle kişi kendi kullanamıyor.

mami junior ama 1,9 caddy satışı yapıyorlardı.

peki 2. el transporter alabilirmiyiz

evet alabilirsin benim 2200cc vitom var üzerime kendim kullanıyorum ruhsatta kamyonet geçiyor hiç bir sıkıntım yok raporum%88 2 yıldır kullanıyorum mtv dende muafım istersen satada bilirim
arkadaşlar bilgi kirliliği yapıp yazmayın yanlış yaparsınız birebir canlı yaşayan insanlar açıklama yapsın

Ruhsatta sadece senin kullanabileceğine dair bi ibare varmı yada aparat varmı _?

yakamoz 06 evet haklısın jip konusunda bizzat şahit oldum adamın altında x5 engelli aracı vardı nasıl bir devlet bu anlamıyorum işine gelene veriyo galibaa

murat tosbıyık;

vito yu ötv indirimli mi aldın,yoksa ötv sini ödedinde sadece mtv avantajından mı yararlanıyorsun?

oturanboğa bende böyle söyledim ama ticaride olda 1600 ü geçen araçlar engelliye satılamaz dediler. yeni değişti dediler.

Zaten 2.el arabada ötv ödenmiyor.
Gördüğüm kadarıyla arabada tertibat yok.
Ruhsatta sadece araç sahibi kullanabilir gibi bi ibare varmı peki ?

murat bey bu linkten açamıyorum aracın detay bilgilerine nasıl ulaşırız ayrıca neden satıyorsunuz onuda belirtirseniz sevinirim saygılar...

mami kardeşim araçta tertibat var o gördüğün vites değil elle kumanda yani ileri fren geri gaz ben bedensel engelliyim aracı elle kullanıyorum hatta uzun yolda hız sabitleyici var ona alıp elimini birini bile boşa çıkarıyorum ruhsatta sahibinden başkası kullanamaz ibaresi vardır

ahmet bey tekrar deneyin açılıyor ama yine vereyimMercedes - Benz Vito 112 CDI 2003 Model 32.000 TL - 56134131 yinede göremezseniz ilan noda arama yaptırın ltf satma sebebim sıfır almak istiyorum sınıfını en az yakanı ve dolusu yok yok orjinal eurodizel kullanıyorum uzun yolda 260krş şehir içi buraya dikkat bizim burada yollar çok iyi olmamasına rağmen en fazla 50km hazla gitmemize rağmen 350krş yakıyor tüm bakımları yapıldı fautraları mevcut yağı ve filtreleri 1 ay önce değişti akü de8 aylık akü KISACASI ARKADAŞIM AL ARABAYI BAS MARŞA BAS GİT HİÇ BİR SORUN YOK HIRSIZLIK YAPMIYORUM BU ARACA ALDIĞIM LASTİKLERİ YEDEKLERİ İLE BERABER VERİYORUM YANİ ONLARA AYRI BİR FİYAT FELEN İSTEMİYORUM VEYA ÇIKMALALARLA DEĞİŞTİRİP 3KRŞ HESABI YAPMIYORUM DEDİMYA BAS MARŞA KEYFİNİ SÜR

@murat, anladım güle güle kullanın.

@sekobaba, Bizler 37 lik indirimden faydalanabiliyoruz.

mrb arkadaşlar 2. El transporter alacagım kardeşim adına ama kardeşim zihinsel engelli bu tür araçları özürlü plakası takaabiliyozmu birde raporun yüzdesi geçerlimi biz sadece mtv den yararlanmak istiyoruz.

Murat kardeşim araban çok canlı ilerde alabilirim :) yağ değişimi 120 binde yapılıyomuş galiba o derece dehşet bi araba .d

tşk ederim yüce mevlam herkeze daha iyisini versin

Üst Alt